- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z dwóch sklepów: zielpol-poznan tu byłam zadowolona z jakości ubranek. I nawet dostałam gratis.
Zamawiałam też z baby-hit, niby ok, ale rożek przysłali mi strasznie brudny( z rozerwanym opakowaniem) i dopiero po drugim praniu plamy zeszły. A jedne body, które niby miały rozmiar 56 nie wiem czy na lalkę wejdą takie są maciupcie.
Trochę ryzykowne zamawiania przez Allegro, ale na pewno taniej niż w sklepach. A wczoraj byłam to mam porównania- masakra!
Daarikaa bardzo dziękuję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Któraś z Was polecała stronkę z której zamawiała (lub miała zamiar zamawiać) wyprawkę, niechce mi się kopać w tył bo to już z milion postów temu... POLECACIE COŚ, allegro czy konkretny sklep internetowy??? Nie wiem czy się odważę ale przymiarki jakieś mogę robić..
Lania ja kupuje na allegro bezpośrednio od sprzedających, używane i nowe zależy jak trafie i co mi się spodoba przez sklep internetowy nie kupowałam nic
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze dziewczyny za 3 msc.połowa z nas będzie już tulic swoje różowiutkie bobaski
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Ale nadal się boję kupować, niby nie jestem przesądna, ale jakoś ciężko mi się przemóc
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki dziewczyny , oglądam trochę na allegro, bo na dotykanie i sprawdzanie namacalne nie mam szans na razie ...chyba zostanę przy allegro, tylko że to tak trudno, wszędzie piszą 100% bawełny a wiadomo, że różnie z tym bywa, na zdjęciach wszystko ładnie wygląda
Ale nadal się boję kupować, niby nie jestem przesądna, ale jakoś ciężko mi się przemóc
Lania ja się bałam kupowania na początku, teraz też czasem mam obawy, ale kurcze już tak mało czasu zostało że staram się odrzucać złe myśli Ty juz zaprawiona w boju bo masz córcie i wiesz jak to wszystko wygląda a my niedoświadczone mamuśki boimy się ze potem nie zdążymy Ja tak naprawdę prócz kilku bodziakow pajacy i śpiochów to nie mam nic ani łóżeczka ani wózka ehhhh licze że zdążę choć przeprowadzka nas czeka niebawem i urządzanie nowego mieszkania wiec nie wiem jak to wszystko pogodzę ... Będę między kupowaniem lodówki pralki i mikrofali kupować wyprawkę dla juniora :-D :-D
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam tylko 3x body i 3x pajacyk kupione w smyku. ceny w promocji sa fajne. za 3 body dalam 20 zl za pajacyki 35 razem. wiec tanio. oplaca sie wychodzic promocje, a pewnie niedlugo sie skoncza. tylko ze ja tez mam narazie delikatne opory co do kupowania. jak narazie nic nie kupilam sama. za te ciuszki placila moja mama
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Udanych walentynek baj de łej ;-D
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asiu dziękuję za stronkę zaraz poczytam :*...
Co do bólu porodowego ja ostatnio czytałam że jest to ból porównywalny do łamania 20 kości naraz ... ałaaaa....
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja rada jest taka, żebyś sprawdzała komentarze osoby od której kupujesz. Da Ci to pogląd na sytuację.
To widzę, że tylko ja tak szaleję z zakupami. Chyba przez to siedzenie w domu... .
Ale jak już wcześniej pisałam, w sklepach dla dzieci jest strasznie drogo. W jednym sklepie Pani mi proponowała komplet: śpiochy +kaftanik za 48 zł. Masakra:/.
Nie wiem jak się zapatrujecie na opcję ciucholandów. Ja mam kilka w pobliżu i czasami odwiedzam. Wygrzebałam kilka rzeczy, które są całkiem nowe i w cenach dużo korzystniejszych. Ale takie kupowanie wymaga niestety cierpliwości, której mnie brakuje.
Też się bałam kupować na początku, ale zaczęliśmy, łatwiej nam kupować stopniowo, niż później wszystko na raz.
Nasłuchałam się od znajomej, jak miały robić zakupy miesiąc przed terminem porodu, a okazało się, że mały nie chce tyle czekać i urodził się 1,5 miesiąca przed terminem. Córka była w szpitalu, a ona biegała po sklepach za wyprawką.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do porodu, to moja przyjaciółka w zeszłym roku rodziła pierwsze dziecko i zajęło jej to godzinę i 15 minut. Nie bardzo zauważyła kiedy to się stało. o 17.00 była przyjmowana na izbie przyjęć, a o 18:15 już trzymała dziecko. W karcie ciąży ma wpisane: I faza porodu: 1:10, druga faza porodu: 5 minut. Jak dla mnie ekstremalnie, ale jak widać jest to realne:).
Więc chyba nie ma reguły.