- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
miło,że myślicie n o mnie!!!!
ja dalej na diecie....dostałam glukometr i wszystko co potrzebne...następna wizyta za dwa tygodnie!!!!na Polnej badała mnie kobieta ginekolog!!!baba bardzo nie miła opryskliwa!!!potem szkolenie odnośnie diety......
u mnie i u Wandzi ok...nawet jak nie jem słodkiego to uczulenie mi zeszło!!!!i trochę schudłam!!!!!od 30 tyg.będę miała robione ktg raz w tyg. a po 35 tyg.dwa razy!!!!!jakbym miała insulinę to rodzę na Polnej,ale mam nadzieję,że obędzie się bez niej!!!!
ale jeszcze nie wiem ile Mała waży i mierzy...dowiem się 19-go u gina!!!!
ginka na Polnej mówiła wczoraj,że urodziła u niej babka z cukrzycą i dziecko ważyło 5,6kg!!!!i tego mam się strzec!!!!!
Gusia u mnie też wyniki dziwne,bo rano na czczo miałam 51..a po śniadaniu 76!!!!!!a norma u kobiet w ciąży jest od 60 do 90 na czczo,a po posiłku od 90 do 120!!!!może z nerwów tak sobie cukier zbiłam!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤
Kiniaczek, no właśnie tez już zaczynam myśleć ze coś nie tak, od czwartku do wczoraj rana sama sobie ustalilam co jeść a co nie , czytajac inne slodkie mamy i ich zalecenie co do diety i byłam baaaardzo oslabiona, wydaje mi sie ze za bardzo obnizylam ten cukier, bo w niedziele mało nie zemdlalam a pózniej zasnelam ok 16 a wstalam o 1 w nocy
Wczoraj po pierwszy takim niskim wyniku zamiast chleba razowego zjadlam biały , a zamiast chudego twarogu - żółty ser i do tego kawa z mlekiem 2%, więc zjadlam to co jest zakazane w diecie cukrzycowej i mimo wszystko półtorej godz po posiłku miałam 86,5 !!!!!!
Mam sobie wszystko zapisywać i w piątek mam kolejna wizytę w szpitalu więc zobaczymy co powiedzą, chociaż tu w Anglii to zależy na kogo trafisz, już ten wczorajszy pomiar na czczo ,który robiłam w szpitalu wydawał mi sie za niski tym bardziej ze tak naprawdę na czczo nie był bo byłam 4 godz po posiłku ,ktory zjadlam jak wróciłam z nocki ale dla Czarnej Pani Doktor był supeeer, więc już sama nie wiem
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No właśnie i ja tez nie mogę sobie z tym cukrem poradzić.
Ja tez mam mierzyć 4 razy, raz na czczo i 3 razy półtorej godz po posiłku.
Wydaje mi sie ze nie zostaje nam nic innego jak próbować co nam służy a co nie, i według tego jaki wynik wyjdzie komponować sobie dietę
Ja dziś na śniadanie zjadlam 2 kromeczki białego chlebusia i do tego jogurt waniliowy+ kawka z mlekiem,powiem Wam ze jogurt wydawał mi sie słodki ze nie wiem co )) ale to chyba przez ten kilkudniowy post
Za 15 min robię sobie pomiar cukru więc zobaczę co wyjdzie, chociaż czuje ze będę mieć wyższy bo od śniadania leze w łóżku i sie nie ruszam
Upajam sie słodkim lenistwem )) a co 3 dni urlopu !!!!!!! Jupiiiiiiii
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie nie było żadnych przesłanek, do tej pory przytylam 5 kg ,co prawda w brzuszku obwód równy 100 ))))))
Pod uwagę wzięli tylko to ze mój synus jak sie urodził ważył 4100 ale czy to tak dużo ?????
Takie dzieci sie teraz rodzą tym bardziej ze każdy mówił ze ja wysoka, moj M tez więc i dzieciaczek większy
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiesz co Gusia???co szpital to inna praktyka!!!na priv Ci napiszę co nam podała!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja teraz robiłam pomiar po sniadanku ( biały chleb, jogurt waniliowy dość słodki + kawa z mlekiem ) wynik 118,8 ))))
Więc chyba ok ???? A śniadanie według mnie normalne, nie zjadlam nic co jest dozwolone
Przy okazji , Lalka Ty po obiadku a ja w tym samym czasie dopiero po śniadaniu ech na praca nocna !!!!!
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no wiec co do czytania to od kiedy pamietam czytam duzo. ale w ciazy jakos nie moge sie skupic i udalo mi sie przez ostatnie pol roku dokonczyc jedna ksiazke a kolejna ledwo zaczelam. jakos jestem rozkojarzona i jak zaczynam czytac to od razu nie wiem co sie dzieje.
Ja czytam raczej kryminaly, wczesniej Agate Christie ale juz wszystko jej mam za soba wiec teraz np czytam szweckie kryminaly. Zaczelo sie oczywiscie od Millennium, a teraz na topie nowa autorka Liza Marklund. Polecam. Ale wiecie co mi przyszlo do glowy? ze byc moze jak czytac nie moge bo to wlasnie sa kryminaly? chyba powinnam cos lzejszego praktykowac i moze sie uda.
co do moczu ja mam wyniki nezle ale ostatnio mialam bakterie i Pani Polozna radzila wsadzac tampon przed siusianiem. wtedy niewelujemy mozliwosci pojawienia sie czegos z pochwy. niezly pomysl i tak zrobie nastepnym razem.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Ale się tu słodko zrobiło, aż się obawiam własnych wynikow, a to dopiero za 2 tygodnie...
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Trzymam kciuki !!!!!!
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa