BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #559701 przez tysiiiak
wysłane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #559717 przez ewela86
tysiak ode mnie też masz wiadomość:)

11 lata 10 miesiąc temu #559740 przez tysiiiak
poszlo :)

11 lata 10 miesiąc temu #559769 przez Anabelle

11 lata 10 miesiąc temu #559773 przez Daarikaa
Też poproszę;)

11 lata 10 miesiąc temu #559774 przez Daarikaa
Też poproszę;)

11 lata 10 miesiąc temu #559780 przez tysiiiak
wyslalam :) tylko dziewczyny odwiedzajcie zasem forum pomiedzy rozdzialami ;p :P

11 lata 10 miesiąc temu #559785 przez sisina
Alex 87 no własnie nie wiem ile tego białka mam bo mi nie powiedziała ale mowila ze nie duzo w pon ide powtorzyc wynik i zobaczymy zeby wszystko było w porzadku dzieki kochane ;)))

11 lata 10 miesiąc temu #559794 przez Gusia
Dzień dobry mamusie :)
Dziękuje za miła lekturę na początek dnia, jak zwykle sie rozpisalyscie i było co poczytać !!!!!
Ja mam lekkie opóźnienia w pisaniu bo jeszcze pracuje, nie dość ze 12h to jeszcze na noc !!!!!;( więc zazdroszczę Wam tych zwolnień, ja bym wiedziała co robić :) korzystajcie dziewczynki jeśli jest taka możliwość i nawet nie powinno Wam oko mrygnac prosząc lekarza o zwolnienie :)
Ale od dzisiaj do piątku 3 dni urlopu bo przed nami przeprowadzka :) cieszę sie bardzo chociaż pakowania przede mną jeszcze tyle ze głowa mała !!!!

Co do książek to ja tez lubię polskie autorki, Szwaja, Grochola :)
Bardzo lubię Małgorzatę Gutowska- Adamczyk, nie wiem czy któraś z Was czytała "Cukiernie pod Amorem" 3 części ,polecam bardzo !!!!!
Teraz wyszła jej nowa książka "Podróż do miasta świateł " ma nawiązanie do "Cukierni " tez swietnie mi sie czytało .
Przypadkiem trafiłam tez na Grazyne Jeromin- Galuszke "Nie zostawiają mnie " jak dla mnie tez godna polecenia :)
Ja za każdym razem będąc w Polsce koniecznie odwiedzić muszę Empik i zawsze wychodzę z siatka książek :)))))

Co do moich wyników hmmmmm dziwna sprawa z tym cukrem u mnie :(
Wyniki na czczo-63 , po lucozadzie( bo tu ja dają zamiast glukozy) -180 !!!!!!!!!!! Od czwartku kiedy przyszedł do mnie list ze szpitala już zmieniłam dietę bo sie wystraszylam, chociaż wyniki nie były podane ale i tak wiedziała ze sa złe .
Wczoraj miałam ta wizytę w szpitalu, dostałam glukometr, rozpisywać co jeść ,jak to nie pomoże to jakieś tabletki a jak nie to insulina, ok!!!!!!!
Tylko ze od wczoraj robię te pomiary, i według mnie ten cukier wychodzi mi za niski !!!!!!!
Na czczo - 75 a półtorej godz po posiłku 86,5 i dodam ze wczoraj na śniadanie i kolacje zjadłem kanapki z białego pieczywa z serem żółtym i kawa z mlekiem, bo po tym razowym w weekend mało nie zemdlalam bo chyba za bardzo sobie ten cukier obnizylam, nie miałam jeszcze wtedy glukometru , więc sama nie wiem ????? Moze te wyniki wyszły mi złe i wcale tej cukrzycy nie mam !!!!!!

Co Wy o tych moich wynikach myślicie ????? Bo ja już głupia jestem :(

Ale sie rozpisalam :)

P.s LALKA ODEZWIJ SIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #559799 przez joasia10015
Hej dziewczynki z rana -haha już 13;00 ;)
jakos dołka dzis mam -oczywiscie kto winny? -mój M. :( ale nawet nie chce mi sie tego opisywac bo to głupie B) Dzis dostałam piękny bukiet tulipanów i zaproszenie na jutrzejsze walentynki do ,,lepszej,,restauracji iiii chyba czas sie do niego uśmiechnąc.... :huh: Ale jakos tak wszystko mnie przytłacza :angry: Muszę sie ogarnąc :S
Kochane ja jutro rano mam wypic tą glukoze w domu i po 2 h.mam sie stawic na badaniu-wiekszosc z was piła glukoze od pielęgniarek(jesli dobrze doczytałam ;) )a w domu któras sama robiła? Czy ilosc wody jest obojętna? Ważne żeby sie rozpuściło i dodac cytrynki?Ilośc nie ważna (tej cytrynki?) Kurde napewno robiłam glukoze w pierwszej ciąży ,ale za choinkę nie pamietam jak to było :unsure:
Dziewczynki znalazłam fajny łatwy przepis na cos słodkiego na walentynki -może sie któras skusi...bo ja chyba tak ;)
kotlet.tv/palmiery

Lalka to już nawet nie jest śmieszne-my sie o ciebie martwimy -odezwij sie czy jest ok??? Mam ogromną nadzieje ze to TYLKO problemy z kompem albo z netem a nie z Toba i brzuszkiem :blush: Czekamy na wiadomosc :)

11 lata 10 miesiąc temu #559802 przez JoannaL
Witam serdecznie.

Co do książek to ja lubię Dana Browna i Stephanie Meyer ale z natchnieniem do czytania różnie bywa :)
na temat Greya coś słyszałam i chyba się skuszę :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #559807 przez Gusia
Tysiiiak ale sie zareklamowalas :)))) ja tez pozwoliłam sobie wysłać Ci wiadomość na priv :))))

11 lata 10 miesiąc temu #559811 przez Kiniaczek
Gusia Cukiernię pod Amorem wciągnęłam nosem jak to się mówi ;-) Super mi się czytało choć czasem się zastanawiałam kto kim jest i w jakim powinowactwie ale przeniesienie się w tamte czasy było bajeczne;-)

Jesli chodzi o cukier to może rzeczywiścei te wyniki wyszły Ci złe... moja koleżanka jak miala cukrzyce i po każdym posiłku mierzyła glukometrem cukier to i tak miała w tych wyższych normach.

11 lata 10 miesiąc temu #559812 przez tysiiiak
Gusia wyslalam Ci juz ksiazke na maila :)

11 lata 10 miesiąc temu #559813 przez moniaaak
joasia10015 napisał:

Kochane ja jutro rano mam wypic tą glukoze w domu i po 2 h.mam sie stawic na badaniu-wiekszosc z was piła glukoze od pielęgniarek(jesli dobrze doczytałam ;) )a w domu któras sama robiła? Czy ilosc wody jest obojętna? Ważne żeby sie rozpuściło i dodac cytrynki?Ilośc nie ważna (tej cytrynki?) Kurde napewno robiłam glukoze w pierwszej ciąży ,ale za choinkę nie pamietam jak to było :unsure:

Ja dziś sama sobie przygotowałam ten cały napój.
Wsypałam proszek do szklanki, zalałam to niewielką ilością gorącej wody(tyle, żeby on się swobodnie rozpuścił), dolałam resztę zimnej(ale przegotowanej)wody, w sumie było tego 3/4 szklanki. Taki przepis dostałam od Pani z laboratorium. Nie dodawałam cytryny, ale samo picie nie było takie złe. Strasznie słodkie, ale dało się przeżyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka