- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chciałam jeszcze wrócić do tematu ZUSU, który jakiś czas temu poruszałyśmy. Rozmawiałam ze znajomą księgową i nie mamy co się denerwować kontrolami Oni kontrolują bo muszą, wiadomo taka praca, a kobieta w ciąży jest nadzwyczaj chroniona przez państwo, więc podważanie jej zatrudnienia wiążę się też z dyskryminacją kobiet w ciąży. Są pojedyncze przypadki, kiedy ZUS udowodni, że kobieta nie powinna dostać zasiłku, ale jednak bardzo rzadko. Poza tym w prawie nie ma nic na temat zabraniania zatrudnienia kobiety w ciąży, więc mamy prawo zatrudniać się nawet w zaawansowanej ciąży (ale wiadomo, że w takim stanie nikt za bardzo nie chce zatrudniać )
Demonique tylko pozazdrościć takiego pracodawcy
A moje zwolnienie jak nie doszło tak nie doszło, naszczęście w przychodni nie robili problemów ze zrobieniem kopii
Miłego dnia mamuśki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja mam super pracodawcę, umówiłam się z nim, że będę pracować zdalnie i przyjeżdżać jak będę się dobrze czuła co jakiś czas. Na razie się sprawdza. Dziś właśnie idę na parę godzin. Bez zwolnienia bez niczego.
Ty z tą Twoją szyjką to powinnaś leżeć Kochana a nie śmigac do pracy:)
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JoannaL Super że wychodzić! Dobrze że wszystko ok, warto jednak dmuchać na zimno bo nigdy nie wiadomo:)
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny, zwłaszcza te, które remontujecie... macie pomysł na podłogę do łazienki? My cały czas myśleliśmy o płytkach, a wczoraj zobaczyłam w jakimś programie panele łazienkowe i mam dylemat: co lepsze?
Na razie mam leżeć, więc wizyta w sklepie się nie kroi, by popatrzeć co i w jakich cenach mają, a zawsze raźniej dokonuje się takich zakupów we dwójkę
Kiedyś pisałam Wam ostrzeżenie przed zakupami w emistomarket.pl - ostatnio przyjechał kurier (po prawie m-cu od zamówienia) z drzwiami do kabiny. Karton był tak poniszczony, że nawet nie było sensu sprawdzać co jest w środku. I weź się człowieku nie denerwuj!
Mam nadzieję, że Prawnik od Rzecznika Konsumenta weźmie się za nich.
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powodzenia w użeraniu się z firmą...
My zamawiamy też z neta, ale z innej firmy i mam nadzieje że nie bedzie takich przebojów!
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Demoniqe powodzenia i uważaj na siebie jesteś dzielna:-)
My właśnie jedziemy z Elizia do naszej ulubionej kawiarni na gorącą czekoladę. Jestem tam umówiona z przyjaciółką znowu sobie poplotkujemy
Miłego dnia!!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też kupiłam buciki ale głównie do sesji zdjęciowej którą planujemy z mężem jak już brzusio będzie potężniejszy a dzidzi bede zakładać tylko do zdjęć
ja właśnie czekam na położną, tylko mam dylemat bo nie wiem o co mam pytać bo już lista pytań mi suię skończyła. Bądź co bądź chociaż posłucham serduszka maluniej i przygotowałam sobie dyktafon to sobie nagram na pamiątkę
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
przesylam wam troszke sloneczka z Gdańska jest cudnie!
ja od zawsze w domu rodzinnym mialam jakies zwierze a teraz powiem wam szczerze ze troszke od tego odpoczywam przedewszstkim od siersci walajacej sie po katach i gdzie sie dalo
moze kiedys i ja zdecyduje sie na pieska ale to za kilka lat
ide po zakupki na obiad i skorzystac z pogody
przesylam obiecane slonce
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja wróciłam z rajdu- byłam zanieść zwolnienie do pracy i przy okazji zajrzałam do ciuszka. Niewiele znalazłam, ale kolejne 3 sztuki ciuszków są. Mam jakąś manię, znając życie kupię za dużo tego wszystkiego... Nie potrafię się powstrzymać.
tysiiiak super to słońce u Ciebie, u mnie pochmurno. Gdzieś tam próbuje się to słońce przedrzeć, ale na razie marnie mu idzie:(.
Coś mi się faktycznie dzieje z tym pęcherzem albo z nerkami. Dziś w nocy ani razu nie wstawałam, rano też niewiele tego było. Czuję parcie na pęcherz, ale to tylko takie złudzenie, bo jak próbuje zrobić siusiu to też tylko odrobinę. Kupiłam sobie urosept, piję sok żurawinowy. Znacie jakieś inne sposoby na zatrzymanie wody w organiźmie? Bo nawet obrączki nie mogę zdjąć z palca.