BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #578072 przez demoniqe
ja dziś byłam pierwszy raz od tygodnia na spacerze w lesie i nad rzeką :) teraz mężuś robi amerykańskie mega wielkie hamburgery :))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #578126 przez ewela86
ja też właśnie wróciła ze spacerku - pogoda sprzyja!!!! Nareszcie słońce i przedsmak WIOSNY!!!!! :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #578163 przez Anabelle
Kiniaczek napisał:

W ogole to gdzieś zniknęły Tweety i Anabelle....

Przepraszam dziewczyny za nieobecność. Semestr letni w połączeniu z zajęciami z położną... do tego mały Antek jest strasznie aktywny co troszkę daje w kość jak się siedzi na wykładach. A no i skurcze przepowiadające - napinanie bezbolesne brzucha oraz bóle miesiączkowe w podbrzuszu oraz kroczu pełną parą. Nawet teraz atakują. Biorę już magnez od kilku dni, ale nie jest mi do śmiechu, bo nadal nie mamy skonczonej sypialni :/

Całe to twardnienie, napinanie, stawianie, skurcze jak na miesiączke - ponoć są fizjologiczne - przygotowuje się macica do porodu - występują zazwyczaj na miesiac przed porodem, ale zdarzają się tez wcześniej np 2-3 msc. Trzeba jednak o tym mówić lekarzowi.

Torba do szpitala nadal nie spakowana ;D Ale przyszło mi już wszystko co niezbędne z allegro - nie mogę się jednak zabrać za pakowanie - chyba zacznę ... jutro ;D

No i co dziwne - waga mi stanęla. Od 3 tygodni nic nie tyję. Niesłychane, bo słodycze jem. Co prawda apetytu za bardzo nie mam, ale jestem w szoku, bo wcześniej leciało jak szalone.

11 lata 9 miesiąc temu #578166 przez Kiniaczek
Anabelle u mnie to samo : skurcze bóle brzuszka i krocza... Torba nie spakowana...mieszkanie w rozsypce !!!!!! Także wiem co czujesz... Ja mam wizytę za 2 tyg dopiero.. mam nadzieje jednak że to tylko skurcze przygotowujące do porodu!! :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578168 przez Kiniaczek
MY też spacerek zaliczyliśmy przy okazji wizyty na mieszkanku:) Nawet kilka fotek pyknęliśmy coby uwiecznić brzuszek :)

U mnie waga też jakby dała trochę na wstrzymanie choć nie mam aż tak dobrze że nic nie przybywa :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: B) B) B) :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #578177 przez Kiniaczek
Dziewczyny dostałam wiadomość od Lalki!!!!!!!!

Wandzia jednak ma chore serduszko.... :( jest wada ,ale czekają jeszcze na wizytę specjalisty od małych serduszek w poniedziałek!!!! Lalka pozdrawia Was wszystkie :) I co najważniejsze jest dobrej myśli !!!!!

Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #578184 przez Anabelle
Kiniaczek napisał:

Anabelle u mnie to samo : skurcze bóle brzuszka i krocza... Torba nie spakowana...mieszkanie w rozsypce !!!!!! Także wiem co czujesz... Ja mam wizytę za 2 tyg dopiero.. mam nadzieje jednak że to tylko skurcze przygotowujące do porodu!! :)

O, to nawet wizytę mamy podobnie ;D
Ja mam 13 marca ;)

Prawde mówiąc ten brak gotowości na dziecko troche mnie frustruje. Ani dom nie gotowy, ani torba, ani samochód, normalnie tragedia :)

Oj to Lalka ma nerwy... najważniejsze, że wada jest mała, oby sama zanikła. Moja siostra miała wadę serca w brzuchu, a po porodzie wszystko samo się zregenerowało. Trzymam kciuki.

11 lata 9 miesiąc temu #578188 przez ewela86
Biedna Lalka, miejmy nadzieję że wszytstko bedzie dobrze!

11 lata 9 miesiąc temu #578198 przez demoniqe
Moja siostra cioteczna też urodziła dziewczynkę z wadą kilka lat temu (chyba 8). Miała operację jakoś po urodzeniu a później w wieku 5 lat i dziś jest baardzo aktywną dziewczynką.

Lalka trzymamy kciuki! Będzie dobrze.

Mój gin jak mu powiedziałam, że w szpitalu prosili żeby sprawdził długość nóżek bo są 2 tyg krótsze do reszty wymiarów to powiedział, że to normalne,szczególnie na tym etapie gdzie dziecko zaczyna tak naprawdę przybierać intensywnie na wadze.

Ja mam wizytę w poniedziałek wieczorem mam nadzieję, że szyjka się trochę poprawiła bo lepiej się o wiele czuję.

U nas też już wszystko jest, meble złożone a torba nie spakowana :)

Ale z drugiej strony jak trafiasz z wcześniakiem np do szpitala to pół ci tej torby niepotrzebne na razie.

11 lata 9 miesiąc temu #578215 przez joasia10015
Ojejjjj,ojejjjjj a jednak cos nie tak z Wandzi serduszkiem??? :(
NIe znam sie wogóle w tym temacie ale skoro Anabelle pisze że to może ustąpic,to chce wierzyc że tak będzie :kiss: Trzymaj sie kochana,dobre nastawienie zdziała cuda i napewno wszystko bedzie dobrze :)
Kurcze musze o tym poczytac,my tak sobie spokojnie siedzimy ,myslimy jakie body kupic i czy Oilatum sie przyda ...a tu sie jeszcze takie cuda z naszymi malenstwami mogą dziac :( Jak sie czyta takie rzeczy to człowiek dopiero docenia jak cenne jest ZDROWIE :blush:

Tak na marginesie któras pisała że słonce zaswieciło i jej mąż przeraził sie w jakim stanie są okna...ja miałam dzis to samo...Wiekszosc okien mył mój mąż przed świetami Bożego Narodzenia ...ale jedno zostawił (bo stwierdził że to za duzo dla niego :ohmy: )i jak ja je dzis zobaczyłam to zdębiałam...MASAKRA!!! Patrzyłam na nie przez cały dzien,łaziłam ,spoglądałam,i sie nakręcałam że chyba nie usna w nocy przez to okno :huh: I kurde -umyłam je!!!!!! WIem że może nie powinnam,ale zrobiłam to w miare ,,delikatnie,,i bez skakania po krzesłach czy parapetach-nawet robiłam przerwy (na program ,,O MATKO,, :blink: )ale w koncu umyłam.....Obym teraz zdrowiem tego nie zapłaciła,albo BRON BOŻE Mikuś w moim brzuszku :( Firanki,zasłonki sie piorą ale chyba jutro je powiesze-dzis juz postaram sie odpoczywac...Kurde jaki człowiek durny-jakies głupie okno ważniejsze jak mój brzunio-jestem na siebie wściekła :evil:
Oby wszystko było ok. :blush:

Achhh dzwoniła do mnie sąsiadka że jej siostra zaczęła rodzic-pojechała do szpitala-dostała bóli ,skurczów i w pewnym momencie zaczęła wrzeszczec z bólu bo już nie mogła -na co półożna jej- ŻE TO DOPIERO POCZĄTEK :S i ma 3 cm.rozwarcia :huh: Dała jej coś przeciwbólowego iiiiiiiiiiiii akcja sie zatrzymała :unsure: Teraz śpi,i odpoczywa,wody sie sączą a dziecko ponoc bardzo wysoko ma główkę...Ciekawe co to będzie :unsure: :S :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #578216 przez Alex_87
Niefajnie jest się dowiedzieć o czymś takim jak Lalka :( ale nie raz się słyszało, że diagnoza nie za wesoła, a później jednak dziecko normalnie się rozwija i żyje :) Musi być dobrze, tym bardziej, że tyle mamusiek trzyma za nie kciuki :)

Z ciekawości, jak coś jest z szyjką nie tak to się czuję? Czy dopiero na wizycie da się stwierdzić?

Ja już od 2 tyg myślę nad gromadzeniem rzeczy do szpitala, ale jakoś słabo idzie. Może dlatego, że samochodem mam 5 min do szpitala i ktoś w razie czego w każdej chwili będzie mógł mi coś przywieść. Narazie usprawiedliwiam się tym, że czekam na nową szafę i wtedy zacznę porządek z ubrankami itp.

11 lata 9 miesiąc temu #578344 przez Anabelle
Alex - niektórym dziewczynom ta szyjka to tak dość bezobjawowo wyszła, a ja miesiac temu miałam kłucia w kroczu, a szyjka była ok hmmm. Teraz 13 marca zobaczymy co lekarka powie bo nadal mam kłucia, skurcze, a czasami bóle jak na miesiączkę tyle, że znacznie delikatniejsze, bo pewnie Wam kiedyś pisałam, że ja miałam bardzo silne miesiączki i łykałam ketanol lub aulin.

Joasia - powiem ci, że te kłucia co mam to czasami są zdrowo nieprzyjemne... jeśli bóle w początkowej fazie porodu są X razy mocniejsze i przychodzą co 5-10 minut to trochę się zaniepokoiłam ;D Faktycznie wcześnie podane znieczulenie może zatrzymać akcje porodową, wypadałoby podać dopiero ok 4 cm rozwarcia - musze chyba namówić M, żeby mnie trzymał, a buzię zatykał, jeśli bede chciała znieczulenie wcześniej :/

11 lata 9 miesiąc temu #578615 przez sisina
Witam :laugh:
Ojejku biedna Lalka 3mam za nią i Wandzie kciuki żeby było wszystko w porządku :(
co do torby do szpitala to też nie mam spakowane ale musze jeszcze pare drobnostek dokupic Mały ma już wszystko :)
Ja też mam takie skórcze nie są one uciążliwe ale są i cieżej mi sie chodzi bo byłam zawsze szczupłą osoba a teraz jak brzuszek rośnie to musze po mału chodzić :blush:
Jedziemy dziś z M na zakupy po komode i pewnie znowu cały dzien zejdzie ale to nic niedziela szybciej minie :) Miłego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #578664 przez Sevilla
No to czekamy na dalsze wieści co z Wandzią i Lalką :) Najważniejsze, że wada serduszka nie jest zagrażająca.

11 lata 9 miesiąc temu #578877 przez moniaaak
Trzeba być dobrej myśli- najważniejsze, żeby Lalka była dobrej myśli. My mozemy jej napisać dobre słowo, ale jej samopoczucie najważniejsze.

Moja koleżanka też jest w ciąży, też ma termin na maj i małej wyszły jakieś plamy na serduszku, ale lekarze zapewniają, że z reguły one się same wchłaniają, więc miejmy nadzieję, że i tym razem tak będzie.

Mam dziś dołka dziewczyny. Byli u nas znajomi, a u nas wiadomo jak to- wszystko kręci się teraz wokół ciąży i dziecka. A w pewnym momencie ona mówi, że niedawno temu straciła dziecko w około 10 tyg. Głupio mi się zrobiło i stwierdzam, że czasami lepiej by było jakbym się zamknęła :( :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka