BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #580496 przez Anabelle
moniaaak napisał:

Anabelle daj namiar na te koszule, bo chyba będę musiała jeszcze jedną dokupić:).

Jedną piżamę do porodu mam od szwagierki, drugą zamówiłam sobie tutaj: allegro.pl/rozne-kolory-koszule-do-karmi...-xl-i3053689445.html - przyszła mi w rozmiarze M - ale taka dość duża więc jest luźnawa, cieniutka i długa, a to plus w szpitalu ;)
Wzór niebieski miś z poduszką.

Do szpitala wziełam też od tego sprzedawcy ten szlafrok: allegro.pl/szlafrok-zawiazywany-rozne-ko...s-m-i3025033109.html - cieniutki, przyszedł w rozmiarze L, ale taki dość dopasowany. Obszyty nie jednolitym kolorem niebieskim lecz niebieskim w serduszka. Nie wykonany górnolotnie, ale do szpitala bedzie jak znalazł :)

Zamówiłam do domu tą koszulę: allegro.pl/cudna-koszula-dla-karmiacych-...n-m-i3054484638.html - w rozmiarze M - fajna bo nie na kuziki tylko takie napki wiec jedną ręką się rozpina. Kolor granatowy w rzeczywistości jest jak bardzo ciemny atrament.

Najbardziej zadowolona jestem z tej piżamy do karmienia do domu: allegro.pl/rozpinana-koszula-ciaza-karmi...a-m-i3050414951.html - wziełam kolor miętowy rozmiar M - cudna :) :) :) 100% bawełna

pauluska - o kurde! aż przeczytalam mężowi to oczy na orbitę wyrzucił. leż koniecznie!! nie wypuszczaj jeszcze dzidzi :)

demonique - trzymam kciuki aby zmiany się nie potwierdziły - współczuję nerwów :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580538 przez pauluska
o to chodzi że objawów specjalnych nie było czułam się ok chociaż wczoraj jak robiłam sałatke postałam z pół godziny i miałam wrażenie że mi brzuch ciągnie powiedziałam o tym lekarzowi i on odrazu na fotel i się okazało co się okazało wystraszyłam się bardzo :( lekarz mówił że trzeba uważać jeszcze na skurcze i od razu zgłaszać bo niektóre są niegroźne przygotowują macice ale niektóre świadczą o skracaniu szyjki a nawet rozwarciu ale jestem dobrej myśli :)

11 lata 9 miesiąc temu #580549 przez ewela86
annabelle ale żeś narobiła zakupów! ja czaję się na szlafroczek i też taki cieniutki chcę:)
dzisiaj jeszcze kupiłam Oilatum w rossmanie :)

pauluska leż! leż! i jeszcze raz leż!!! to już 7 miesiąc - dasz radę!

Kiniaczek a co z Wandzi serduszkiem? wiadomo już coś??

11 lata 9 miesiąc temu #580567 przez Kiniaczek
Kurczaczek ja mam wizytę za 2 tygodnie... a brzuch mi się napina... Ale nie wpadam w paranoje póki co!!!

11 lata 9 miesiąc temu #580575 przez Kiniaczek
Miał przyjść dziś znachor od serduszek ale obie Czereśniak zapomniał o Lalce i Wandzi ... Jutro ma podejść to się co dowiedzą!!!

11 lata 9 miesiąc temu #580588 przez pauluska
Kiniaczek oczywiście że nie ma co wpadać w paranoje odpoczywaj więcej a jak się brzuch napina bierz nospe ją biorę prawie całą ciążę bo już na początku miałam problemy teraz mam brać nospe forte

11 lata 9 miesiąc temu #580593 przez Alex_87
Tysiak też mam M, bo jak zobaczyłam, że L taka wielka to stwierdziłam, że się w niej utopie :D a jaki masz kolor? ;)

Oilatum też dziś zakupiłam, w aptece Ziko, było tańsze całe 2 zł niż w rossmannie, ale majątek :D i jeszcze podkłady Bella Mama, ależ to wielkie :D

Dziewczyny trzymajcie się mocno, już niedługo nam zostało, chociaż łatwo powiedzieć, ja sobie nie wyobrażam jakbym miała plackiem leżeć już do końca.
Kurcze ale ta krótka szyjka to chyba dość powszechne zjawisko, sporo dziewczyn na forum się z tym boryka.

Ja wizytę też mam za 2 tygodnie, chwilami coś mnie kłuje jakby w szyjce, ale mam nadzieje, ze nic się tam nie dzieje, postanowiłam nie panikować :)

11 lata 9 miesiąc temu #580617 przez tysiiiak
Alex ja wzielam ten fioletowawy :unsure: kurcze nawet kolorow nie umiem nazwac ;p

kurde mnie tez cos brzuch ciagnie czasami :unsure: dobra dobra bez paniki jutro wizyta .. uff :blink:

kurcze juz tak niewiele zostalo :D ta wizyta, kolejna za miasiac i mam nadzieje ze jeszcze w maju :D
a i jestem zadowolona bo udalo mi sie zlapac okuliste szybciej niz na czerwiec :D wizyta na 30 kwietnia :)

kiniaczek pozdrow Lalke :) :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #580633 przez Alex_87
Też mam tą fioletową, czy jaki to tam jest kolor ;)

Ja jak mnie najdą jakieś schizy to czasem mam wrażenie, że może już rodze czy coś :D nie wiem co to będzie jak już nadejdzie ten czas. ale w ciąży to chyba nie ma co się rozdrabniać nad każdym bólem, szkoda, że te wizyty co 4 tygodnie, długo trzeba czekać ;)

11 lata 9 miesiąc temu #580637 przez Kiniaczek
Dobranoc :)

11 lata 9 miesiąc temu #580683 przez joasia10015
Hej laseczki :)
Kiniaczek tak ten lekarz u którego byłam to Pietryga? A co tam? Byłas u niego,albo idziesz? A może lalka ? On ponoc spec od USG.Ja byłam zadowolona :)
Jeśli chodzi o te koszule w STONCE to ja nie wiem ,ale nie mogłam ich znalezc :unsure: B) WIdziałam jakies dwu-czesciowe ale to przecież nie te :( Jutro jeszcze poszukam w innym miescie ;)
Kurde laski co sie dzieje-już druga informacja o niezdrowym serduszku malenstw :( Trzymam najmocniej kciuki za was kochane i za dzieci :kiss:
Hmmmm,Kiniaczek a czy ty czujesz te ,,spinanie,,brzuszka ? Jak to określic można?Czujesz ból?Czy brzusio jest jakis twardy? Ja czasem mam wrażenie że mam twardy brzuch ,ale to raczej w dotyku jak smaruje to jest taki dziwny,ale sama jakos tego nie czuje..Aaa własnie i jeszcze do dziewczyn które maja problemy ze skracającą sie szyjką-czy to sama mogę zauważyc? Są jakies ,,symptomy,,? Wczesniej któras pisała o jakims ciągnięciu w dół brzuszka-czy jeszcze cos? Pytam bo w sumie sama tak myslałam-mamy wizytę raz w miesiącu,a tak naprawde przez ten okres może sie duzo wydarzyc i może wcale tego nie poczujemy :( Kurde chyba schizuję,ale jak sie słyszy te wszystkie historie to kobieta zaczyna wariowac :( :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #580706 przez moniaaak
No to się u nas porobiło.

pauluska leż plackiem, jeszcze trochę musisz dzidziusia ponosić:).

Demonique
Ty też się trzymaj. Będzie dobrze na pewno.

Anabelle mam podobną koszulę( tę z pierwszego linka). KUpiłam jakiś czas temu na bazarach. Krój ma fajny i wygodna jest bardzo, niestety nie jest bawełniana i to jej mankament:(.
A ta druga jest bardzo fajna.

Ja dziś oczywiście wstałam z kurami. Nie lubię jak mój mąż jedzie na 6 do pracy, bo ja też się budzę i zaraz robię się głodna. Masakra z tym apetytem. Jak przed ciążą nie miałam z tym problemów( nawet jadłam za mało), to teraz nadganiam za całe życie. Zobaczymy iloma kilogramami to się skończy :dry: .
Staram się walczyć z chęcią jedzenia słodyczy, ale to niestety jest silniejsze:(.

11 lata 9 miesiąc temu #580714 przez Sevilla
Sisina super zdjęcie :)

Pauluska spójrz na to od strony pozytywnej, przynajmniej odpoczniesz i nabierzesz sił przed porodem.

Ja mam wizytę w czwartek i w sumie nie boję się o Maksa, bo dokazuje codziennie, ale najbardziej boję się, że będzie coś nie tak z szyjką i będę musiała leżeć, a mam mnóstwo spraw do załatwienia, no i opłaconą szkołę rodzenia ... ech ..

Co do koszul odnośnie karmienia, ja zażyczyłam sobie na dzień kobiet taką allegro.pl/seksowna-ciazowa-koszula-do-k...8-m-i3047121397.html Przynajmniej w domu chcę poczuć się seksi :) A do szpitala wybrałam kilka innych, ale nie wiem na które się zdecyduje.

Moniaak
mam tak samo, wstałam przed 6 jak mój wychodził do pracy. Zwłaszcza, że jego budziki mnie rozbudzają.

11 lata 9 miesiąc temu #580737 przez Kiniaczek
Sevilla myślisz że po porodzie jest szansa żeby czuć się sexi ???:)
Ja troche w to powątpiewam ale może akurat się uda:P

11 lata 9 miesiąc temu #580739 przez Kiniaczek
Joasia mnie się spina brzuch, raz tylko bolał mnie tak lekko jak na okres, ale oprócz spinania to raczej nic mi nie dolega... ;) Brzuch ogólnie mam nisko ale to od samego początku ciązy także czasem mi ciąży, na ostatniej wizycie nic nie wyszło także chyba taka uroda mojego brzucha :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka