BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #581897 przez Kiniaczek
Joasia pisałąm że Lalka miała konsultacje u niego:P czytaj uważnie :laugh: :laugh: :laugh:

U Wandziuchny wada potwierdziła się niestety :( Jutro mają wizytę u kardiologa dziecięcego! To może być wada na poradnie kardiologiczną lub na operacje... okaże się po porodzie! Rodzić bedzie na polnej!!!

Jutro raczej wyjdą do domku !!!!

Kaazała Was pozdrowić więc pozdrawiam gorąco ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #581930 przez joasia10015
Przepraszam Kiniaczek-żle to zdanie przeczytałam -Napisałaś,,Joasia ten lekarz to Pietryga u którego byłas...,,a ja w pospiechu ,czytaja wszystkie nowe wiadomosci -rzuciłam okiem i przeczytałam ,,Joasia ten lekarz u którego byłas to PIetryga,,??? Dlatego spytałam dleczego o niego pytasz ;-) Wyrazy sobie poprzestawiałam...no i jest dowód na to że ,,ciężarówki,,są rozkojarzone i chyba zmęczone ;-) Sorki kochana ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #581948 przez moniaaak
sisina położna w szkole rodzenia radziła nam,żeby w sytuacjach, gdy dziecko się nie rusza położyć się na plecach i delikatnie poruszać brzuszkiem na boki. Lepsze to niż się martwić:). Spróbuj u mnie kiedyś zadziałało.
Podobno radzą też położyć się na lewym boku, a wcześniej zjeść coś słodkiego(ale to już wyczytane w internecie).

Oby ta wada serduszka Wandzi nie okazała się groźna... Kiniaczek gdyby nie wyszła dzisiaj, a miałabyś z nią kontakt to pozdrów...

Ja dziś znów pobudka po piątej....to będzie długgggggggi dień:)

11 lata 9 miesiąc temu #581970 przez sisina
Dzieki Moniaak spróbuje tak zrobić ale wczoraj wieczorem odezwał sie i dziś w nocy też ale tak po mału kopał wiec położe sie na plecach i poruszam brzuszkiem:)
Ode mnie też pozdrówcie Lalke :) właśnie żeby ta wada nie była grozna....
U mnie dziś piekne słoneczko wiec spacerek wskazany pójde dziś po brzóski żeby rozkwitły to świąt.Miłego dnia ciężaróweczki :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #581974 przez demoniqe
Kiniaczek pozdrów Lalkę i Wandzię :)

Trzymam kciuki żeby wada była malutka i zniknęła po porodzie. Ja przeżywałam bardzo ostatnie dni. Lekarz polecił mi Poradnię ginekologiczną w Warszawie na Agatowej: www.usgecho4d.pl
Diagnozują tam właśnie zaburzenia w serduszkach płodu, konsultują babki nawet z zagranicy.

Umówiłam się prywatnie na przyszły czwartek - za 350 zł robią całą analizę płodu łącznie z wszystkimi narządami, echo-serca, pępowiną, itp.

Będzie mnie badała pani ginekolog-położnik ze specjalizacją kardiologiczną.

Dziś strasznie mi się spało, tak ciężko jest się przerzucić z boku na bok z tym workiem między nogami :) półdupki oba mnie bolą od leżenia na jednym lub drugim boku. Ale czytałam w opisie 30tyg bodajże na zapytajpolozna.pl że na wznak nie można.

Auuu, trzeba rozchodzić ten bolący tyłek!

Buziaki!

11 lata 9 miesiąc temu #582005 przez Sevilla
Pozdrowienia dla Lalki i Wandzi :) Mocno trzymam kciuki by wszystko było w porządku i wada nie była na tyle poważna, by trzeba przeprowadzić operację.

Ja już dziś spałam w mojej nowej koszulce, super wygodna :)

Byłam wczoraj w szkole rodzenia, pierwsze zajęcia nudne. Wolę jednak się nie przyznawać przed MOIM, bo znów zacznie mi trajkotać, że to pieniądze wydane bez sensu...

Miłego dzionka dziewczynki :)

11 lata 9 miesiąc temu #582008 przez Kiniaczek
joasia10015 napisał:

Przepraszam Kiniaczek-żle to zdanie przeczytałam -Napisałaś,,Joasia ten lekarz to Pietryga u którego byłas...,,a ja w pospiechu ,czytaja wszystkie nowe wiadomosci -rzuciłam okiem i przeczytałam ,,Joasia ten lekarz u którego byłas to PIetryga,,??? Dlatego spytałam dleczego o niego pytasz ;-) Wyrazy sobie poprzestawiałam...no i jest dowód na to że ,,ciężarówki,,są rozkojarzone i chyba zmęczone ;-) Sorki kochana ;-)

Kochana ja przecież żartowałam :) :laugh: :laugh: :laugh: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #582016 przez Kiniaczek
U mnie noc też bez szału o 4 pobudka wc-towa :angry: i do piątej dyskoteka w brzuchu:) :laugh: :evil: aż nagrałam telefonem bo myślalam że mnie rozwerwie :) Teraz jem śniadanko a mały śpi w najlepsze:) Odsypia nocne harce :)

Pogoda znów piękna :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #582019 przez Kiniaczek
Sevilla pierwsze z reguły są nudne ;-) Nic się nie martw rozkręcą się :)

Ja nie wiem o co goł z tymi kilogramami ...jeśli lekarz uważa że 8 to za dużo to ja z moim 12-stakiem jestem jakimś potworem:) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #582027 przez Sevilla
Kiniaczek mam nadzieję, bo MÓJ wczoraj przysypiał na siedzeniu ...

Ja również mam 12 na +, ale chyba mam to wszystko serdecznie w dupie :)

11 lata 9 miesiąc temu #582066 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Kiniaczek mam nadzieję, bo MÓJ wczoraj przysypiał na siedzeniu ...

Ja również mam 12 na +, ale chyba mam to wszystko serdecznie w dupie :)

Ja też mam to daleko i głęboko w dupie ;-) :lol: :lol: :lol: :lol:
W maju pogoda ładna to pchać będziemy nasze szkraby w wózkach- szybko polecą nadprogramowe kilogramy :)

11 lata 9 miesiąc temu #582102 przez tysiiiak
dolaczam do klanu majacych w dupie kilogramy ;D :P

u mnie noc calkiem calkiem ... 2 pobodki na wc ktore pamietam przez sen :P ale z rana nie dosc ze obudzilo mnie slonce prosto w oczy bo glupia zapomnialam zaslonic rolet wczoraj to jeszcze biegunka :unsure:
mam nadzieje ze przejdzie i bede mogla wyjsc na spacerek :)

3mam kciuki za LALKE i WANDZIE zeby ta wada serduszka nie byla duza i zagrazajaca :kiss: :kiss: :kiss:

i za Demonique zeby ta specjalistka nic nie wykryła :)

11 lata 9 miesiąc temu #582141 przez Kiniaczek
Dziewczyny zapomniałam powiedzieć Wam najważniejszego!!!!! Jakiś profesor powiedział Lalce że ma w brzuchu dużego chłopca !!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: :huh: :huh:

Ale Lalka mówi że okularów nie miał więc pewnie się pomylił... ;)

11 lata 9 miesiąc temu #582146 przez tysiiiak
hahaha kiniaczek rozwalilas mnie tym :D

11 lata 9 miesiąc temu #582179 przez moniaaak
haha...to teraz Lalka będzie się zastanawiać czy w brzuszku ma faktycznie Wandzię...czy też małego szkraba płci męskiej :woohoo:
Swoją drogą to byłaby niezła niespodzianka :P :huh: :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka