BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #583317 przez ewela86
tweety fajnie, że się odezwałaś! Mam nadzieję że reszta też się odezwie...Nie martw się - do maja już niedaleko.

Domiś nie martw się. Wszystko ok na pewno jest!

sevilla fajny przepis!! koniecznie muszę wypróbować:)

dziewczyny kupujecie nawilżacz powietrza? bo ja planuję ale dopiero na zimę raczej bo mieszkanie ogrzewamy kominkiem i przez to suche powietrze jest!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #583362 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Podobno od jutra ma wrócić zima :angry: mam nadzieje, że tylko przelotnie i później już na dobre rozpocznie się wiosna :D

Mi noc minęła szybko, ale znowu mam bóle krzyża i bolą mnie te całe więzadła :/ To chyba przez to, że mała się coraz bardziej rozpycha, czasami jest to bolesne. Ale niech się rozpycha, wolę ją czuć cały czas :)

Witam nową mamusię :)

A też wczoraj wieczorem myślałam o dziewczynach, zwłaszcza o Zelince, ciekawa jestem co tam u niej i też mam nadzieję, że poprostu nie ma dostępu do neta i że wszystko jest ok :)

Im bliżej porodu to musimy pomyśleć o jakiejś liście z telefonami, żeby w razie czego być na bieżąco jak któraś już zacznie rodzić :D bo nie każda korzysta z neta w telefonie

11 lata 10 miesiąc temu #583440 przez moniaaak
Alex_87 w świętokrzyskim to dzisiaj deszcz pada. Niby ciepło, ale ta pogoda jakaś taka do d....
Byłam w ciuszkach, udało mi się jakiś płaszczyk wygrzebać dla siebie. Szału nie ma, ale
zawsze coś lżejszego, chociaż jak zima wróci to niekoniecznie się na razie przyda;).
Za to dla małego śliczną bluzę kupiłam i bezrękawnik. Ciekawe czy on da radę w tym wszystkim chodzić:)

11 lata 10 miesiąc temu #583481 przez Kiniaczek
Lalka dziś wychodzi... niestety wada jest, ale wystarczy leczenie wieloetapowe i zabieg po porodzie...i co najważniejsze z taką wadą się żyje :) Najprawdopodobniej będzie miała cesarkę, biorą ją już 2 tyg przed terminem... Trafiła na super kardiologa dziecięcego z Poznania, który bardzo ją upokoił także będzie dobrze:)

Prosiła raz jeszcze podziękować za kciuki- Pomogły :)

11 lata 10 miesiąc temu #583489 przez Kiniaczek
Domiś nic się nie martw :) Chłopcy z reguły mają większe główki od dziewczynek, a takie rozbieżności w pomiarach usg się zdarzają... Ostatnio u Domenique lekarz powiedział że maluszek ma za krótkie nóżki ale wszystko jest ok :) Także nie stresuj się niepotrzebnie !!! Jak lekarz nie kazał się martwić to najwazniejsze :)

11 lata 10 miesiąc temu #583493 przez Alex_87
No to super, że trafiła na taką dobrą opiekę, to najważniejsze, jak ktoś umie wszystko jasno wyjaśnić, dzięki temu choroba nie wydaje się taka straszna.

A w którym tygodniu jest Lalka ?
Skoro 2 tygodnie terminem ją wezmą to ile jej jeszcze zostało? ;)

11 lata 10 miesiąc temu #583500 przez Kiniaczek
My obie z Lalką mamy na 9-go maja więc pewnie ją wezmą końcem kwietnia

11 lata 10 miesiąc temu #583530 przez tysiiiak
Dobrze ze wada jest taka, ktora mozna zoperowac i wyleczyc :) i super ze lalka trafila na dobrego lekarza :)

u mnie sloneczko sie przebilo ale juz nie jest tak cieplutko jak wczoraj :(

11 lata 10 miesiąc temu #583533 przez lania
Cześć Dziewczyny :)
Miałam przygody i dlatego się nie odzywałam. Ostatni raz pisałam do Was 1 marca w urodziny mojej córy i wtedy też zaczęłam plamić...pojechałam do mojego gina i on stwierdził, że znów się skróciła szyjka i że teraz to trzeba do szpitala od razu. Położyli mnie-wyobrazacie sobie moja schize, 11lat temu dokładnie zaczynałam rodzić :ohmy: , dali mi zastrzyki na rozwój płuc u małego i leki na podtrzymanie. Dzis wyszłam, szyjka na długosc wyglada lepiej ale sie rozwiera troszeczke. :( :( mam lezec i dalej łykac piguły na powstrzymanie skurczy. Gin mówi, ze jak sie zacznie to do Szczecina do Zdroji bo tam jest dobry oddział neonatologii a dobrze ze Igor dostał to na pluca :side: troche sie martwie, ale wierze ze wytrzymam jak najdłuzej :)

11 lata 10 miesiąc temu #583551 przez Sevilla
Dobrze, że Lalka trafiła na porządnego lekarza. Pytanie nadal zostaje jedno czy będzie Wandzia, czy Wandzik :P

Lania no to faktycznie miałaś przeboje. Najważniejsze, że na dzień dzisiejszy się wszystko mniej więcej unormowało. Uważaj na siebie i maluszka.

Ja dziś idę na wizytę do ginekologa i cały czas się waham czy brać zwolnienie, czy nie brać zwolnienia. Wszystko pewnie i tak będzie zależne od tego co powie lekarz.

11 lata 10 miesiąc temu #583640 przez moniaaak
lania leż, trzymaj mocno i nie wypuszczaj Igora dopóki się da:).
Trzymam kciuki:).

Ja też jestem ciekawa czy Wandzia to dziewczynka czy mały mężczyzna.
Może już wkrótce się dowiemy:)
Najważniejsze, żeby tę wadę dało się wyleczyć. Ale jeśli jest pod dobrą opieką to na pewno wszystko będzie ok.

11 lata 10 miesiąc temu #583650 przez moniaaak
Sevilla podziwiam, że chce Ci się jeszcze chce pracować i przede wszystkim, że masz do tego siłę i nerwy.

Zamówiłam ostatnio taką wyprawkę, dziś właśnie przyszła. Powiem Wam, że ciuszki naprawdę fajne allegro.pl/62-68cm-angielska-cudna-wypra...-1z-i3050185625.html

Kusiłoby mnie, żeby jeszcze coś wylicytować, ale chyba muszę się ogranąć, bo trochę tego będzie za dużo:).

11 lata 10 miesiąc temu #583695 przez sisina
Sevilla dzieki za przepis napewno go jutro wypróbuje bo lubie tunczyka mniam az mi slinka leci :laugh:
Lalka wypoczywaj i nic sie nie martw bedzie wszystko ok :)
Witam nową majóweczke :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #583769 przez ewela86
lania wytrwałości życzę i trzymam kciuki żeby Igorek jak najdłużej siedział w Twoim brzuszku. Przecież już tak niewiele zostało...

moniaak ale fajną wyprawkę upolowałaś :)

Kiniaczek dobrze że chociaż Ty masz łączność z lalką i nam przekazujesz wieści a zawsze to i dla niej jakieś wsparcie. Dobrze że wada nie jest duża i że znalazła się w dobrych rękach!

11 lata 10 miesiąc temu #583798 przez Daarikaa
Witam nową majóweczkę w naszych szeregach :)

Lalka trzymajcie się a wszystko będzie dobrze! Najważniejsze ze mozna to leczyc, a nóż widelec jak maluszek orzyjdzie na świat to wada okaze się mniejsza niż przypuszczali.

Lania bądź dobrej myśli i staraj się nie stresować(wiem że łatwo mówić) ale im dłużej przytrzymacie się tym lepiej, a stres w tym nie pomoże. Trzymam za Was mocniusio kciuki.

Moniiiak extra rzeczy upolowałaś i za dobrą cenę, też poluję takich okazji :silly: dobrze że ja na dziewczynkę to nie będziemy sobie podbijać cen hehe ;)

Ale jestem objedzona az cieżko mi oddychać :laugh: Nire dośc ze obiad był pokaźny to jeszcze w ulotce z biedry widziałam ciasteczka paryskie w białej czekoladzie czarna porzeczka,a ze wycofali moje delicje jagodowe w bialej czekoladzie to musialam znalezc ich nastepco i ZNALAZLAM MNIAMI :blink: łakomstwo nie popłaca. :blush:

sevilla Ty to masz zdrowie że jeszcze chce Ci sie pracować :) podziwiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka