BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #584159 przez moniaaak
I wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta:). Może choć na chwilę zaświeci słońce :) :) :) :) :) :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A to wynalazłam wczoraj, fajne: www.facebook.com/photo.php?fbid=52209117...29873&type=1&theater

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #584203 przez Kiniaczek
Sevilla no to fajnie że wszystko w porządku z Tobą i Maksiem ;-)

A co do kilogramów to ja też nie wiem gdzie to wszystko idzie :/ Ja cały czas chodzę w tych samych spodniach od początku ciąży, wizualnie trochę mi przybyło ale nie aż tyle :) Nic to , łudzę się że te wszystkie wody łożysko, macica i Hugo tyle nadrabają ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #584289 przez lkasiulla
Witam wszystkie mamusie
i
Wszystkiego naj naj lepszego z okazji dnia kobiet:)
U mnie też pogoda sie popsuła strasznie zimno sie znów zrobiło:( mniejmy nadzieje że niedługo nadejdzie już na dobre wiosenka :)

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #584328 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia ! :kiss:

ja dzis wstalam o 8 ale postanowilam sie jeszcze zdrzemnac i wstalam przed chwila :dry:

Sevilla super ze z Maksiem wszystko dobrze :) to zalatwiaj wszystkie sprawy i na l4 :) potem bedziesz zalowac ze sobie nie odpoczelas :P

11 lata 9 miesiąc temu #584364 przez Daarikaa
bezbolesnych porodów dla nas majóweczek życzę z okazji dnia babeczek ;)

wształam o 6 odprawiłam męża do pracy, położyłam się potem i spałam az do tej pory woooow :laugh:

pogoda do bani ehh

dzisiaj mam szkołę rodzenia i będziemy kąpać, przebierać i pieleęgnować noworodki, może być wesoło:) :lol:

jutro jedziemy z M do mojej mamy na zupke pomidorową którą tak dobra tylko ona robi :silly: bynajmnie zdaniem mojego M.

11 lata 9 miesiąc temu #584412 przez moniaaak
Widzę, że dziś wszyscy mają dzień lenistwa( oprócz Sevilli- swoją drogą podziwiam Cię Kochana :) ).

Dziewczyny przebywająca na zwolnieniu- pytanie do Was odnośnie pensji. Jestem na zwolnieniu od grudnia. W grudniu dostałam jeszcze premię za listopad, a wg mojej wiedzy od stycznia powinnam dostawać już średnią z ostatnich 12 miesięcy, policzyłam sobie tę średnią i wyszła mi mniej więcej taka, jaką dostałam w styczniu. Dziś wpłynęła mi wypłata za luty i jest niższa niż w poprzednim miesiącu.
Czy jest możliwe, że wynagrodzenie zależy od ilości dni pracujących w miesiącu? W takim wypadku mogłoby się zgadzać, bo luty jest krótszy. Ale wolałabym się upewnić zanim zacznę dzwonić do księgowości;)

11 lata 9 miesiąc temu #584464 przez tysiiiak
Moniaak u mnie jest to uzaleznione od ilosci dni w msc-u (przynajmniej do takich doszlam wnioskow :P)

11 lata 9 miesiąc temu #584495 przez aleksandraludw
witam wszystkie majowe mamusie. Dawno nic nie Pisałam ale dziennie czytam co u was słychać:) nie udzielan się często ponieważ mam dostęp do internetu tylko na telefonie. Bylam Wczoraj na wizycie i okazało się że moja Julka w ciągu 4 tygodni przybrała cały kilogram. Lekarka była w szoku że mała waży już 2035 gram. Czy To faktycznie za dużo? Poinformowała mnie od razu że teraz weszło Takie coś że jak przed porodem usg wskaże że dziecko waży 4500g To robią cesarke jest tam jakieś plus minus kilkaset gramów. Przez wagę mojej corci termin porodu przesunął mi się na 27 kwietnia.

11 lata 9 miesiąc temu #584507 przez tysiiiak
AleksandraLudw to ta Twoja mała dziewczynka w brzuszku juz nie taka mała :P a bierzesz witaminki? moze od nich Julcia tak przybiera ? :>

Ja 2 kwietnia ide na wizyte z usg i pomiarami :P i tez sie zastanawiam ile Kubulinek bedzie wazyl bo 5 lutego wazyl 1094 gr to po 2 msc-ach pewnie tez kolo 2 kg :O :P

11 lata 9 miesiąc temu #584518 przez Alex_87
Cześć dziewczyny :) Wszystkiego naj naj z okazji Naszego babskiego święta :D

Ależ dzisiaj miałam noc, o 2.30 dopiero zasnęłam przez bóle krzyża, bioder i nie wiem czego jeszcze :/ jest coraz gorzej, chyba muszę wspomnieć o tym na wizycie. Bo niby robię trochę ćwiczeń na kręgosłup ale nie wiem czy coś dają :( Może i to normalne, ból nie jest silny, ale uciążliwy :(

Co do tego terminu z USG, z dwóch pomiarów wynika mi, że moja mała jest starsza o 9 dni i lekarz powiedział, ze ta waga musi być jeszcze potwierdzona teraz na marcowym badaniu. Jeśli się sprawdzi, to na ten termin z mojego OM może ważyć nawet 4 kg, a jak przenosze to jeszcze więcej :P ale zastanawiam się, przecież to nie są chyba dokładne pomiary, poza tym co z tego, ze on powie że termin się przesunął jak ona nie będzie chciała wyjść wcześniej tylko właśnie na termin z OM :D
Poza tym tak jak wcześniej pisałyście, jeden lekarz mówi, że jak waży ileś tam to dużo, a inny mówi, że to normalna waga. Ile lekarzy tyle opinii.

11 lata 9 miesiąc temu #584536 przez tweety
Witajcie dziewczyny w dniu kobiet. Nareczcie nadrobilam wasze posty.
Do wszystkich u ktorych jest ok - ciesze sie razem z wami, oby nasze dzieciaki urodzily sie zdrowiutenkie i w terminie.
Lania i Lalka - bedzie dobrze, trzymam za was i wasze pociechy kciuki.

U mnie stagnacja, jestem ociezala i na nic nie mam sily. noc mialam straszna przez bole brzucha. chyba cos wczoraj mi zaszkodzilo i dopiero jakos rano zaczelo przechodzic, ale potrzebowalam do tego wizyte w toalecie.

powiem wam ze jak kiedys czekalam z niecierpliwoscia na wizyte tak teraz to boje sie na kazda isc. dzisiaj bylam na badaniach ale nie spieszno mi odpierac wyniki, we wtorek ide do gina ale wcale nie czekaj jak zwykle na ten dzien, tym bardziej USG ktore mam zrobic do 32 tygodnia ale jeszcze sie nie umowilam bo sie boje. normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje.

tak na mnie chyba podzialala szkola rodzenia, zaczyna mnie to przytlaczac, boje sie o zdrowie synka, i teraz i po porodzie. :(

milego popoludnia, mam nadzieje ze wasi partnerzy, mezowie, chlopcy itd docenia was tak jak na to zaslugujecie bo odwalamy kawal dobrej roboty noszac ich dzieci.

11 lata 9 miesiąc temu #584556 przez aleksandraludw
tak biorę witaminy ale nie sądziłam że mogą one wpływać na wagę dziecka. Ja też urodziłam się duża więc może To dlatego. Moja siostra urodziła trzy lata temu synka 4590g i 61cm czuje że czeka mnie To samo. Czy wy też musicie teraz chodzic na wizyty Co dwa tygodnie? Z jednej strony To fajnie bo będę spokojniejsza dzięki częstym wizytom ale biorąc pod uwagę że chodzę przywatnie To trochę mniej przyjemne

11 lata 9 miesiąc temu #584580 przez tysiiiak
ja chodze co miesiac ale na nfz... :) ale pewnie im blizej konca tym czesciej bedzie wizyta :)

z tymi witaminami to tylko tak slyszalam ale skoro mowisz ze u Ciebie w rodzinie to normalne wiec moze to jest przyczyna ze Julcia taka duza :) wazne ze zdrowa :)

tweety niedlugo wszystko minie i bedziesz cieszyc sie maluszkiem :) to wszystko przez te nasze hormony ! :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #584585 przez Alex_87
Ja chodzę co miesiąc, teraz idę 21 marca, a później dopiero 18 kwietnia, ciekawa jestem czy po tej ostatniej wizycie też następna za miesiąc, bo jeśli tak to w maju mogę już nie zdarzyć na nią iść :P chociaż wolałabym chyba chodzić częściej, bo już świruje czy wszystko jest ok, a wizyta dopiero za 2 tyg. Tak dużo majówek ma jakieś problemy, staram się myśleć pozytywnie, ale to nie jest takie proste :angry:

Hmmm serio po witaminach dzieci mogą szybciej rosnąć? To po co zalecają brać witaminy skoro później straszą, że dziecko za duże.

11 lata 9 miesiąc temu #584595 przez tysiiiak
no tak slyszlam.. nie tyle co rosnac a przybierac na wadze .. ale szczerze niewiem ile w tym prawdy B)

ale mi sie dzis nic nie chce ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka