- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Joasia ja poczytam o tej konferencji i może się skuszę
Dzisiejszej nocy spałam jak suseł, tyle że mąż mój już od 6 na nogach :/ i tak się wybudziłam... tzn skutecznie mi w tym pomógł Teraz robi śniadanko bo głodni jesteśmy z maluszkiem straszliwie...Wczoraj po 6-cio godzinnej bieganinę od banku do notariusza i tak w kółko o godzinie 20 już odlatywałam... Forma już nie ta, nie ma się co oszukiwać! Na dzień kobiet dostałam storczyka także mąż się spisał Od poniedziałku do piątku jest po drugiej stronie Polski ale na weekendy wraca do nas :)Na szczęście do końca marca tylko...
Znów sypnęło ...buuu a taka piękna pogoda była.. No nic trzeba czekać na kolejne oznaki wiosny:)
Ps. trochę boli mnie gardło... ale to pewnie po wczorajszej eskapadzie
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tata: Tak jasne, co się stało?
Syn: Tato, ile ty zarabiasz na godzinę?
Tata: (zdziwiony) To nie twoja sprawa. Dlaczego pytasz o takie rzeczy?
Syn: Chcę tylko wiedzieć. Proszę powiedz mi, ile zarabiasz na godzinę?
Tata: Jeśli musisz wiedzieć, zarabiam 100 dolarów.
Syn: Ojjjj (zasmucony). Tato, a czy mógłbyś pożyczyć mi 50 dolarów?
Ojciec bardzo się wściekł.
Tata: Pytasz tylko dlatego żeby pożyczyć pieniądze na głupią zabawkę czy inne bzdury? Proszę odmaszerować prosto do swojego pokoju. Kładąc się spać pomyśl o tym, dlaczego jesteś taki samolubny. Ja muszę ciężko pracować każdego dnia, a Ty zachowujesz się dziecinnie.
Chłopiec cicho poszedł do swojego pokoju i zamknął drzwi.
Mężczyzna usiadł i stawał się jeszcze bardziej zły myśląc o pytaniu zadanym przez małego chłopca. Jak on śmie zadawać takie pytania tylko po to żeby dostać trochę pieniędzy – pytał siebie tata.
Po około godzinie jednak się uspokoił i zaczął się zastanawiać:
Może było coś, co naprawdę potrzebuje, aby kupić za 50 dolarów i że on faktycznie nie prosi o pieniądze zbyt często. Mężczyzna podszedł do drzwi pokoju chłopca i otworzył je.
Tata: "Śpisz, synu?"
Syn: "Nie tato, nie śpię".
Tata: "Przemyślałem to i może byłem zbyt ostry dla Ciebie wcześniej. Miałem kilka ciężkich dni i wyładowałem swoją złość na Tobie. Oto 50 dolarów o które prosiłeś..."
Chłopiec podniósł głowę, uśmiechając się.
Syn: "Och, dziękuję tatusiu!"
Następnie, sięgając pod poduszkę wyciągnął kilka pogniecionych banknotów. Mężczyzna zobaczył, że chłopak miał już sporo pieniędzy i znów się zezłościł. Chłopiec zaczął powoli liczyć swoje pieniądze, a potem spojrzał na ojca.
Tata: "Dlaczego chciałeś mieć więcej pieniędzy, jeśli już tyle uzbierałeś?"
Syn: "Ponieważ nie miałem tyle ile było mi potrzebne, ale teraz już mam.
"Tato, teraz mam 100 dolarów. Mogę kupić godzinę Twojego czasu? Proszę wrócić jutro szybciej do domu. Chciałbym zjeść z tobą kolację."
Ojciec został zmiażdżony. Przytulił syna i błagał o przebaczenie. To tylko krótkie przypomnienie dla wszystkich tych, którzy ciężko pracują. Pamiętajcie, że nie należy wypuszczać czasu przez palce. Spędzajmy tyle czasu ile tylko się da z tymi, którzy naprawdę są dla nas ważni. Nie dopuszczaj do tego, aby godzina Twojego czasu kosztowała Twoich 100 dolarów. Pomyśl - jeśli umrzemy jutro, firma, w której pracujemy łatwo zastąpi nas w ciągu kilku dni. Ale rodzina i przyjaciele będą czuli pustkę do końca życia. Praca jest bardzo ważna, ale nasze dzieci również potrzebują czasu, który będą mogły spędzać tylko z nami.
Niektóre rzeczy są ważniejsze.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja wczoraj byłam z mężem na kabaretach był u nas Bałtroczyk i Grabowski wyśmiałam się za wszystkie czasu, mały potem fikał cały wieczór
dziś błogie lenistwo, obiadek u teściowej i chyba ugotuję coś pysznego!
zamówiłam torbę do szpitala czas będzie spakować z połowę wyprawki.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o spanie to ja na ogół nie mam problemów z zaśnięciem! Ostatnio jedynie skurcze w łydkach mnie łapią i to takie że nie wiem gdzie nogę wsadzić
Kiniaczek słyszałam już tą opowieść ale w wersji z mamą i pamiętam że zrobiła na mnie duże wrażenie i dała do myślenia! To takie ostrzeżenie dla nas - przyszłych rodziców. Mam nadzieję że nigdy o tym nie zapomnimy
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Odniosłam dziś sukces:). Co prawda zasnęłam gdzieś koło pierwszej, ale przespałam do 8 rano . Dobrze, że to sobota i mężuś nie szedł do pracy.
W przyszłym tygodniu ma drugą zmianę, więc może będzie lepiej:).
Wiecie jakie mi się dziwne rzeczy robią? Np. jak śpię na prawym boku, to drętwieje mi lewa ręka i odwrotnie: jak śpię na lewym to drętwieje prawa.
Ma któraś takie dziwne dolegliwości?
Miłego dnia, my dziś będziemy mieć dzień w rozjazdach
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
No jaka piękna zima znowu zawitała, ale na TVN mówili, że od połowy tygodnia ma być znów wiosna, dziwne, bo ze 2 dni temu mówili, że zima ma potrwać przynajmniej tydzień...Śmiać mi się czasem chce z tych prognoz, więc pozostaje tylko czekać
Moniaaak my też po weselu mamy jeszcze cały karton wina, które dostaliśmy w prezencie, mój mąż nie przepada za winem, więc czekają na mnie a na dodatek jeszcze dwa kartony wódki, ale to na chrzciny sobie czeka
Ja zasnęłam szybko, ale obudziłam się o 4 rano, poczytałam trochę i dalej w kimę, ale jak już od kilku dni boli mnie krzyż, chyba muszę się przyzwyczaić do tego masaże męża trochę pomagają, ale na krótko.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ze snem u mnie cieżko, śpie chwilę, a później wszystko mnie boli. Mały też nieziemsko aktywny - chyba jakieś adhd będzie
Mam troche pracy na Uczelnię, ale nie mogę się zebrać - lenistwo mnie ogarnia
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
ja dzis spalam tak sobie obudzilam sie o 2 na siusiu i do 5 nie moglam zasnac i sie jeszcze glodna zrobilam ;p
my z M. tez piwosze bardziej ale jakos mnie nie ciagnie ;pp ostatnio tak sobie myslalam ze jak wypije normalne piwo to odrazu zasne albo mnie sieknie ;pp
milego weekendu ;*
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie słonko świeci właśnie wróciłam ze spacerku i mam coś brzuch spiety chyba wczoraj cholera znowu przesadziłam no i troche za długo byłam na spacerze.Jutro odpoczywam cały dzień
Ja jak śpie na lewym boku to mi też noga dretwieje ale tylko jedna na drugiej stronie jak śpie to nic nie dretwieje...Co do piwa to nie lubie wole winko albo jakiś drink dobry "babski" no właśnie jak ja urodze i wezme łyk wina to jak piszecie bedziemy miały śrube .
Mój mały wczoraj urządził sobie dyskoteke bo już tak długo nie fikał.
Ide coś wymyślec na kolacje bo mój mężulek wraca z trasy
Miłego weekendu
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Póki co mąż robi steki a ja leże
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek jak dokonasz zakupu to pochwal się co zakupiłaś ja na razie tylko mam wanienkę i też jestem przed zakupem tych artykułów myjąco- pielęgnacyjnych więc może napiszesz coś co może się przydać a nie myślałam o tym.
aleksiaaa my jedziemy po wannę ale dla nas bo wprowadzamy się do nowego mieszkania niebawem
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Padam dzis -wczoraj jak pijana,dzis niestety też A o alkoholu tylko myslałam wiec nie wiem co mi jest . Wczoraj strasznie mie sie zasypiało-bałam sie o siebie -jakas słaba,duszno mi było,miałam wrażenie że cała puchnę-SZOkk-aż ciezko mi to opisac
Oby dzis bylo lepiej
AAAaa własnie kochane znalazłam dzis w STONCE ta koszule o której tyle z was pisało-dorwałam S i M -pół godziny mysłałam która-ale w koncu stanęło na M-lepiej niech bedzie luznawa No i faktycznie narazie jest luzna w ramionach Ale jest świetna-wygodna i taka do karmienia w sam raz No i mam fiolet-już widze jak pół szpitala bedzie w tych samych piżamkach
Któras z was pisała że jak spi na lewej stronie to prawa noga drętwieje-ja mam to samo i na jednej i drugiej stronie A do tego moja rwa kulszowa
Mówicie że zima do połowy tygodnia?a faktycznie słyszałam że caly tydzien -i bądz tu mądry czlowieku Ide sie zdrzemnąc ...jesli mi Miłoszek pozwoli