- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To kupię 2 opakowania belli albo 1 op. 30 szt HARTMANA.
ja chyba też mam teraz coś koło 8-9 na + i narazie myślę że jest ok, bo jeśli wierzyć innym ludziom nic mi nie przybyło poza brzuchem, chociaż mam świadomość, że w ostatnie 2 miesiące waga może polecieć do góry mam nadzieje że nie będzie tak źle!
demonique super że wyniki Ci dobre wyszły oby wszystko teraz poszło z górki...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Weekend zleciał błyskawicznie. W sb M był w pracy do 14, a w niedzielę byliśmy w dwóch marketach budowlanych, kupiliśmy farbę do pokoju marcelka
a później pojechaliśmy na imieniny dziadka
Pogoda dziś piękna, słońce od samego rana. Ostatnio wzięłam od siostry pudełko ubrań dla synka, poprałam i wszystko się na podwórku suszy
Byliśmy też z Marcysiem na spacerku a teraz niunio śpi.
Pozdrawiam
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Ja mam obecnie koło 11 - 12kg na + i mimo tego, że ruchu mam aż nad to i tak kg się odkładają Dałam sobie z tym na luz, widocznie taka moja uroda w ciąży, że mimo ruchu tych kg będzie przybywać dużo.
Ja w sumie nigdy szyjką się nie przejmowałam, wchodziłam na fotelik, dwa paluchy i zawsze mówił, że ok, zobaczymy co powie w czwartek.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Pauluska ja sobie kupiłam w Pepco na razie taki całkiem sportowy i bezszwowy biustonosz za 10 zł i służy mi teraz. Jest mega wygodny.
A niestety takich do karmienia nie mam jeszcze, też się rozglądam, poza tym nie wiem jaki rozmiar, bo też nie jestem w stanie stwierdzić ile mi tu i ówdzie urosło;).
Wypatrzyłam coś takiego na Allegro allegro.pl/biustonosz-dla-karmiacej-canp...-80-i3054976844.html wydaje się praktyczny i niedrogi.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
za tydzień sprawdzimy raz jeszcze.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
moniaaak napisał:
Anabelle daj namiar na te koszule, bo chyba będę musiała jeszcze jedną dokupić.
Zamówiłam do domu tą koszulę: allegro.pl/cudna-koszula-dla-karmiacych-...n-m-i3054484638.html - w rozmiarze M - fajna bo nie na kuziki tylko takie napki wiec jedną ręką się rozpina. Kolor granatowy w rzeczywistości jest jak bardzo ciemny atrament.
(
też taką mam jest super, wzięłam L i wydaje się wręcz za duża sporo jeszcze w piersiach szczególnie
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
sluchalam tetna maluszka i serduszko bije jak dzwon szyjka dluga i mocno trzyma dostalam skierowanie do szkoly rodzenia jutro ide sie zapisac kg na plusie juz 13 :O
i dostalam globulki dopochwowe to jakis zoltawy sluz sie pojawil
nastepna wizyta 2 kwietnia
demonique moze tamtym razem maluszek brykal mocno i dlatego tak wyszlo ... oby za 3 razem tez bylo oki
kupilam dzis kolderke i podusie do lozeczka otworzyli obok mnie taki fajny komis z rzeczami dla dzieciaczkow a taka mega bluze w lumpku za 5 zl dla Kubulinki :D
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przymierzałam nawet fajny w jednym lumpku, ale fajnie wyglądał jak wisiał na wieszaku. Ja wyglądałam w nim jak 100 kilogramowy wieloryb .
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
ewela86 napisał:
moniaak teraz to taki jedyny czas kiedy nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia jeśli chodzi o jedzenie...
Niestety powinnam. Wygląda to tak, że w ciągu pierwszych miesięcy ciąży nie przybierałam na wadze prawie wcale, a w ciągu ostatnich dwóch razem wyszło 8,5 kg. I lekarz mi to podkreśla na każdej wizycie, że to niedobrze, bo mogę mieć przez to ogromne obrzęki, o rozstępach nie wspominając. I, że przez takie szybkie przybieranie może się wdać zatrucie ciążowe.
Podobno dobrze jest jak się przybiera 1,5 kg miesięcznie. A mnie przez ostatnie dwa wyszedł kilogram tygodniowo .
Trochę poszalałam;).
Nie myślcie, że to jest tak, że się głodzę- staram się po prostu wyeliminować słodycze. Ale znając życie, i moją słabą silną wolę skończy się jak zawsze
Nie przejmowałabym się na Twoim miejscu. Lekarz cie strasznie... straszy Ja też na początku baaaaardzo wolno przybierałam, w II trymestrze waga skoczyła mi niesamowicie, ale od miesiąca nie przybrałam ani kilograma teraz w III trymestrze mimo, że jem słodycze i owoce. Mam wiec 33 tc i 13 kg do przodu. Dziewczyna u mnie w szkole rodzenia jest w 30 tc i przybrała 22 kg! Wiadomo - nie wolno jeść jak szalonemu, ale mam ochote na czekolade? to jem. mam ochote na lody? to jem. mam ochote na 0,5 kg jabłek - to jem.
demonique - chyba bym lekarza wyśmiała za te 8 kg hahaha. Pierwsza moja lekarka kazała oszczedzać sie z jedzeniem, drugi lekarz mówił, że to bez znaczenia, a trzecia lekarka widziala mnie dopiero 2 razy i też nic nie mówiła. U mnie w rodzinie jedne przybierały 10 kg, inne 30 i wszystkie rodziły zdrowe dzieci po czym wracały do figury sprzed ciąży.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i nie wychaczyłam tej piżamki w STONCE
Co do kg.to chyba lekarz miał jakies zwidy...Przecież 8kg.to idealnie-praktycznie książkowo Ja w pierwszej ciąży ptzywaliłam ponad 20 kg.w sumie i dopiero przy koncu moja GIn mi zwróciła uwagę na wagę A na ostatniej wizycie miałam chyba +4 i spytał czy sie nie odchudzam No tak głupia nie jestem ...
Ale laski apropo kg.to ostatnio spotkałam koleżankę ze szkoły która urodziła w grudniu ii przywaliła 38kg.w ciągu 9 msc.-MASAKRA CO???(kurcze a może już wam to pisałam?-jesli tak to sorki )W sumie do dzis straciła 18kg.jeszcze 10 Aż jej sie spytałam czy nie miała cukrzycy czy coś,bo przecież to jakis obłęd Jakby na jeden tydzien ciąży tyła 1 kg.To jest dopiero waga
Kiniaczek nie napisałaś o co chodziło ci z tym Pietrygą-coś nie tak????Dawaj tu newsa-chętnie usłyszę
Jesli chodzi o ciuszki ciążowe to faktycznie za oknami kilka dni wiosny ale dziewczyny ja słyszałam że jeszcze ma zima wrócic-wiec moze do maja ponosimy kurtki zimowe i nie bedzie trzeba kupowac płaszczyków
Ja jeśli sie zdecyduje na kupno to raczej w lumpku poszukam,albo na wyprzedażach bo raptem założe go kilka razy-no bo teraz jeszcze za chłodno na płaszcz a w maju to może byc juz za cieplo-wiec mało co skorzystam -a może cos używanego na allegro za pare groszy znajde
Kurcze ale mi Mikuniu skacze dzis w brzuszku-szok!!!Aaaa to może po coli-wiem ,wiem nie powinnam ale spijam dzis jak bym kacora GIGANTA miała
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kubuś od tygodnia tak szaleje ze zastanawiam sie czy wogóle spi..
A twój gin joasia może przepracowany i myślał ze 18 a nie 8 ... Może dodawać nie umie
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
tysiiak co do spacerów nad morzem to też spacerowałam taka ładna pogoda była w niedziele. Bo byłam właśnie z mezem na zakupach w galerii i zakupiłam cudny dresik adidasa wziełam wiekszy oczywiście za 37zł ze 199 zł nie mogliśmy sie z mezem opszeć.
Co do szyjki to moja ok ale brzuszek mi sie też spina wiec biore Buscopan.Ja zrobiłam nalot dziś na lumpka i kupiłam sobie 2 zajeb.... kurtki na wiosne i małemu kurtke bojówke.
No i samotny wieczór mąż pojechał w trase a ja siedze i popijam sok porzeczkowy.Ale mam schizy chyba bo mały od 2 dni sie nie odzywał zaczynam sie denerwować;((((((