BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #581244 przez ewela86
Dzięki Daarika:) Uspokoiłaś mnie, bo rzeczywiście gin robi badania paluchowo:)

To kupię 2 opakowania belli albo 1 op. 30 szt HARTMANA.

ja chyba też mam teraz coś koło 8-9 na + i narazie myślę że jest ok, bo jeśli wierzyć innym ludziom nic mi nie przybyło poza brzuchem, chociaż mam świadomość, że w ostatnie 2 miesiące waga może polecieć do góry :ohmy: mam nadzieje że nie będzie tak źle!

demonique super że wyniki Ci dobre wyszły :) oby wszystko teraz poszło z górki...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #581260 przez JoannaL
dzień dobry :)
Weekend zleciał błyskawicznie. W sb M był w pracy do 14, a w niedzielę byliśmy w dwóch marketach budowlanych, kupiliśmy farbę do pokoju marcelka :)
a później pojechaliśmy na imieniny dziadka
Pogoda dziś piękna, słońce od samego rana. Ostatnio wzięłam od siostry pudełko ubrań dla synka, poprałam i wszystko się na podwórku suszy :)
Byliśmy też z Marcysiem na spacerku a teraz niunio śpi.
Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #581273 przez pauluska
Dziewczyny kupujecie biustonosze do karmienia ? Polecicie coś ? i ile sztuk ? taki wybór i ceny też różne

11 lata 9 miesiąc temu #581338 przez Sevilla
No to i ja zaszalałam w biedronie i kupiłam koszulinkę, nie spodziewałam się, że taka fajna będzie. Zrobiłam tylko jeden błąd kupiłam S, nie pomyślałam, że jeszcze przytyje do porodu, no cóż. Ja narazie jest dobra :)

Ja mam obecnie koło 11 - 12kg na + i mimo tego, że ruchu mam aż nad to i tak kg się odkładają :angry: Dałam sobie z tym na luz, widocznie taka moja uroda w ciąży, że mimo ruchu tych kg będzie przybywać dużo.

Ja w sumie nigdy szyjką się nie przejmowałam, wchodziłam na fotelik, dwa paluchy i zawsze mówił, że ok, zobaczymy co powie w czwartek.

11 lata 9 miesiąc temu #581380 przez moniaaak
Sevilla ja też wczoraj kupiłam jedną S, ale po przymiarce poszłam wymienić;).

Pauluska ja sobie kupiłam w Pepco na razie taki całkiem sportowy i bezszwowy biustonosz za 10 zł i służy mi teraz. Jest mega wygodny.
A niestety takich do karmienia nie mam jeszcze, też się rozglądam, poza tym nie wiem jaki rozmiar, bo też nie jestem w stanie stwierdzić ile mi tu i ówdzie urosło;).
Wypatrzyłam coś takiego na Allegro allegro.pl/biustonosz-dla-karmiacej-canp...-80-i3054976844.html wydaje się praktyczny i niedrogi.

11 lata 9 miesiąc temu #581393 przez demoniqe
no i dziś słuchalismy z ginem w szpitalu serduszka i zaburzeń nie było dziwne...

za tydzień sprawdzimy raz jeszcze.

11 lata 9 miesiąc temu #581399 przez demoniqe
Anabelle napisał:

moniaaak napisał:

Anabelle daj namiar na te koszule, bo chyba będę musiała jeszcze jedną dokupić:).

Zamówiłam do domu tą koszulę: allegro.pl/cudna-koszula-dla-karmiacych-...n-m-i3054484638.html - w rozmiarze M - fajna bo nie na kuziki tylko takie napki wiec jedną ręką się rozpina. Kolor granatowy w rzeczywistości jest jak bardzo ciemny atrament.

(

też taką mam jest super, wzięłam L i wydaje się wręcz za duża sporo jeszcze w piersiach szczególnie

11 lata 9 miesiąc temu #581401 przez tysiiiak
Ja po wizycie :) chcialam duzo wczesniej napisac ale cos mi forum nie dzialalo :/ a potem bylam na spacerku nad morzem :laugh:

sluchalam tetna maluszka i serduszko bije jak dzwon :) szyjka dluga i mocno trzyma :) dostalam skierowanie do szkoly rodzenia :P jutro ide sie zapisac :) kg na plusie juz 13 :O
i dostalam globulki dopochwowe to jakis zoltawy sluz sie pojawil :huh: :X
nastepna wizyta 2 kwietnia :woohoo:

demonique moze tamtym razem maluszek brykal mocno i dlatego tak wyszlo ... oby za 3 razem tez bylo oki :D

kupilam dzis kolderke i podusie do lozeczka :) otworzyli obok mnie taki fajny komis z rzeczami dla dzieciaczkow :D a taka mega bluze w lumpku za 5 zl dla Kubulinki :D:D

11 lata 9 miesiąc temu #581408 przez moniaaak
Ja szukałam dziś dla siebie płaszcza na wiosnę. Ale masakra- nic nie ma. A też mi się nie uśmiecha wydawać na niego dużo kasy, bo po ciąży i tak się pewnie nie będzie do niczego nadawał.

Przymierzałam nawet fajny w jednym lumpku, ale fajnie wyglądał jak wisiał na wieszaku. Ja wyglądałam w nim jak 100 kilogramowy wieloryb :laugh: .

11 lata 9 miesiąc temu #581413 przez moniaaak
tysiiiak zazdroszczę tego spacerku na morzem:)

11 lata 9 miesiąc temu #581426 przez Anabelle
moniaaak napisał:

ewela86 napisał:

moniaak teraz to taki jedyny czas kiedy nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia jeśli chodzi o jedzenie...

Niestety powinnam. Wygląda to tak, że w ciągu pierwszych miesięcy ciąży nie przybierałam na wadze prawie wcale, a w ciągu ostatnich dwóch razem wyszło 8,5 kg. I lekarz mi to podkreśla na każdej wizycie, że to niedobrze, bo mogę mieć przez to ogromne obrzęki, o rozstępach nie wspominając. I, że przez takie szybkie przybieranie może się wdać zatrucie ciążowe.
Podobno dobrze jest jak się przybiera 1,5 kg miesięcznie. A mnie przez ostatnie dwa wyszedł kilogram tygodniowo :laugh: .

Trochę poszalałam;).
Nie myślcie, że to jest tak, że się głodzę- staram się po prostu wyeliminować słodycze. Ale znając życie, i moją słabą silną wolę skończy się jak zawsze ;)

Nie przejmowałabym się na Twoim miejscu. Lekarz cie strasznie... straszy :) Ja też na początku baaaaardzo wolno przybierałam, w II trymestrze waga skoczyła mi niesamowicie, ale od miesiąca nie przybrałam ani kilograma teraz w III trymestrze mimo, że jem słodycze i owoce. Mam wiec 33 tc i 13 kg do przodu. Dziewczyna u mnie w szkole rodzenia jest w 30 tc i przybrała 22 kg! Wiadomo - nie wolno jeść jak szalonemu, ale mam ochote na czekolade? to jem. mam ochote na lody? to jem. mam ochote na 0,5 kg jabłek - to jem.

demonique - chyba bym lekarza wyśmiała za te 8 kg hahaha. Pierwsza moja lekarka kazała oszczedzać sie z jedzeniem, drugi lekarz mówił, że to bez znaczenia, a trzecia lekarka widziala mnie dopiero 2 razy i też nic nie mówiła. U mnie w rodzinie jedne przybierały 10 kg, inne 30 i wszystkie rodziły zdrowe dzieci po czym wracały do figury sprzed ciąży.

11 lata 9 miesiąc temu #581497 przez ewela86
no właśnie - ja też się przymierzam do kupienia czegoś na wiosnę ale szkoda trochę kasiorki bo co ja potem zrobię z o 2 numery za dużym płaszczem... może coś wpadnie ciekawego od biedy na jakiejś promocji lub w lumpku :P

11 lata 9 miesiąc temu #581576 przez joasia10015
Hej lasunie-ciążunie ;)
No i nie wychaczyłam tej piżamki w STONCE :(
Co do kg.to chyba lekarz miał jakies zwidy...Przecież 8kg.to idealnie-praktycznie książkowo :) Ja w pierwszej ciąży ptzywaliłam ponad 20 kg.w sumie i dopiero przy koncu moja GIn mi zwróciła uwagę na wagę ;) A na ostatniej wizycie miałam chyba +4 i spytał czy sie nie odchudzam :unsure: :ohmy: :unsure: No tak głupia nie jestem ...
Ale laski apropo kg.to ostatnio spotkałam koleżankę ze szkoły która urodziła w grudniu ii przywaliła 38kg.w ciągu 9 msc.-MASAKRA CO???(kurcze a może już wam to pisałam?-jesli tak to sorki B) )W sumie do dzis straciła 18kg.jeszcze 10 :ohmy: :silly: Aż jej sie spytałam czy nie miała cukrzycy czy coś,bo przecież to jakis obłęd :S Jakby na jeden tydzien ciąży tyła 1 kg.To jest dopiero waga :cheer: :ohmy:
Kiniaczek nie napisałaś o co chodziło ci z tym Pietrygą-coś nie tak????Dawaj tu newsa-chętnie usłyszę :S :blink: :blush:
Jesli chodzi o ciuszki ciążowe to faktycznie za oknami kilka dni wiosny ale dziewczyny ja słyszałam że jeszcze ma zima wrócic-wiec moze do maja ponosimy kurtki zimowe i nie bedzie trzeba kupowac płaszczyków :silly: :lol: :blink: ;)
Ja jeśli sie zdecyduje na kupno to raczej w lumpku poszukam,albo na wyprzedażach bo raptem założe go kilka razy-no bo teraz jeszcze za chłodno na płaszcz a w maju to może byc juz za cieplo-wiec mało co skorzystam -a może cos używanego na allegro za pare groszy znajde :blink:
Kurcze ale mi Mikuniu skacze dzis w brzuszku-szok!!!Aaaa to może po coli-wiem ,wiem nie powinnam ale spijam dzis jak bym kacora GIGANTA miała :blink: :ohmy: :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581601 przez tysiiiak
Ja w moja zimowa już za miesiąc się chyba nie zmieszcze ... Więc żadnej zimy już ! Na kilka dni ok ale to wszystko na co się godze... czasem też się uracze pepsi jak mnie zasuszy :D a ze mój m głównie to pija to zawsze gdzieś tam leży ...
Kubuś od tygodnia tak szaleje ze zastanawiam sie czy wogóle spi.. :D
A twój gin joasia może przepracowany i myślał ze 18 a nie 8 ... Może dodawać nie umie :p

11 lata 9 miesiąc temu #581605 przez sisina
Witam dziewuszki;)
tysiiak co do spacerów nad morzem to też spacerowałam taka ładna pogoda była w niedziele. Bo byłam właśnie z mezem na zakupach w galerii i zakupiłam cudny dresik adidasa wziełam wiekszy oczywiście za 37zł ze 199 zł nie mogliśmy sie z mezem opszeć.
Co do szyjki to moja ok ale brzuszek mi sie też spina wiec biore Buscopan.Ja zrobiłam nalot dziś na lumpka i kupiłam sobie 2 zajeb.... kurtki na wiosne i małemu kurtke bojówke.
No i samotny wieczór mąż pojechał w trase a ja siedze i popijam sok porzeczkowy.Ale mam schizy chyba bo mały od 2 dni sie nie odzywał zaczynam sie denerwować;((((((

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka