- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Ale mnie wczoraj zgaga wymeczyla jakos na szczescie udalo sie zasnac
mykam na wizyte mam nadzieje ze z moja szyjka jest oki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejku z tymi krótkimi szyjkami to jednak nie taka rzadka sprawa... troszkę się martwię. ja nie odczuwam żadnego napinania brzucha ani nic takiego, myślę że jest ok ale różnie bywa. na wizytach zawsze gin mówił że wszytsko w porządku, ale.... no właśnie. A jak lekarz sprawdza długość tej szyjki bo mi NIGDY nic o niej nie mówił, a chyba niemożliwe żeby nie sprawdził?
tych podkładów poporodowych dziewczyny to ile tak trzeba mieć?
moniaak teraz to taki jedyny czas kiedy nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia jeśli chodzi o jedzenie...
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam badanie fotelowe i usg! Szyjke sprawdza dopochwowym, a maluszka oglądamy przez brzuszne !
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
moniaak teraz to taki jedyny czas kiedy nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia jeśli chodzi o jedzenie...
Niestety powinnam. Wygląda to tak, że w ciągu pierwszych miesięcy ciąży nie przybierałam na wadze prawie wcale, a w ciągu ostatnich dwóch razem wyszło 8,5 kg. I lekarz mi to podkreśla na każdej wizycie, że to niedobrze, bo mogę mieć przez to ogromne obrzęki, o rozstępach nie wspominając. I, że przez takie szybkie przybieranie może się wdać zatrucie ciążowe.
Podobno dobrze jest jak się przybiera 1,5 kg miesięcznie. A mnie przez ostatnie dwa wyszedł kilogram tygodniowo .
Trochę poszalałam;).
Nie myślcie, że to jest tak, że się głodzę- staram się po prostu wyeliminować słodycze. Ale znając życie, i moją słabą silną wolę skończy się jak zawsze
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wczoraj miałam wizytę u gin i popytałam o te skurcze i napinania brzucha, na to lekarz wio na fotel i sprawdzamy czy nie ma skracania się szyjki i rozwarcia, jeśli z szyjką jest okey to nie ma się co martwic tym napinaniom się macicy, chyba ze towarzyszy temu mocny ból, krwawienie itp. Więc dziewczyny odpuszcamy schizowanie i cieszymy sie końcówką ciąży
Ewela86 jeśli masz badanie fotelowo paluchowe to napewno wówczas lekarz sprawdza Twoją szyjkę, rozwarcie. Jeśli mówi że jest dobrze to znaczy że ciasno i daleko
Położna mi mówiła że tych podkładów z Bella wystarczą 2 opakowania po 10szt.
Robiła mi wczoraj lekarka też usg i powiedziała ze malutka ma dłuuuuugie nogi, wymiarami pasują na 33 tydzien a my nie mamy jeszcze pelnego 30tyg to ja na to że będzie modelką hihi
Poza tym wszystko extra z dzidzia więc jestem szczęśliwa.
Widzę że majóweczki będą żywą reklamą biedroneczki w tych koszulach hihi Fajnie
Ja zakupy na allegro robiłłam u allegro.pl/listing/user.php/run?change_v...er=bd&us_id=14918399 i allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926
Kiniaczek Ty nie musisz się martwić o seksapil Jesteś sexi nawet w ciąży z resztą jak każda z NAS!! i tego się trzymajmy@!!!!
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sevilla też kiedyś sobie upatrzyłam tą koszulkę nocną, widziałam ją na żywo i jest bardzo fajna
Mi zawsze lekarka mówi po badaniu fotelowym, że szyjka zamknięta i że macica tyle i tyle palców powyżej pępka. A nigdy nic nie mówi na temat długości, więc widocznie jest w porządku Tylko właśnie przez te 4 tygodnie tak jak Joasia pisała, może się dużo zmienić, ale skoro dobrze się czujemy, nie boli nic za bardzo to przecież nie będziemy lecieć do szpitala bo strzyknęło nam w plecach Nie wiem tak sobie czasem myśle, że to za dużo czytania internetu, na niektórych forach opisują takie skrajne przypadki i człowiek się zastanawia potem czy to coś jest normalne czy nie.
No tak dziewczyny, wygląda na to, że będziemy szerzyć w szpitalu modę biedronkową
zaraz jedziemy z mężem na zakupy do Warszawy i do teściów, ostatnio coraz gorzej znosze jazdę samochodem zwłaszcza jak trzeba jechać dłużej niż pół godziny
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Wogole lekarz wczoraj do mnie mowi: nie za duzo tych kilogramow????
W szoku bylam bo przytylam na razie 8 kg
tyje teraz pod koniec po 2 kg miesiecznie wiec do 9m powinnam miec razem 12 kg to calkiem nieduzo podobno.
Polozna kazala sie nie martwic.
Ale 8 kg na plusie i zeby taki szum??
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Powodzenia i daj znać po szpitalu co Ci powiedzieli.
pauluska a Ty się nie denerwuj i nie złość, bo jaki masz wpływ na to, że Ci się szyjka skraca? Postaraj się nie wkurzać, bo i tak nic z tym nie zrobisz.
A nawet jeżeli nie wszystko skończycie na czas, to najważniejsze, żeby z Małą było wszystko dobrze. I żeby pojawiła się w terminie, a nie przed.
Trzymaj się Kochana:).
Moja szyjka tydzień temu miała 4 cm, to podobno dobrze. I nawet spinanie się brzucha mi przeszło. Za to Maluszek tak sobie w środku szaleje, że chyba będę mieć tam siniaki
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa