BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #592926 przez lania
Zelinka ma w awatarku Gabrysię, nie wiele widać,bo małe zdjątko ale maleńka jest :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #592965 przez joasia10015
KOchane to nie Gabrysia na awatarku-ta fotka jest od poczatku na jej awatarze-i już kiedys spytałam czy to jej dzidzius ,a ona wytumaczyła że to malenstwo siostry/brata (nie pamietam dokładnie )
Dziewczyny kupiłam dzis jeszcze wkładki laktacyjne allegro.pl/wkladki-laktacyjne-babydream-30-szt-i3099185607.html i zapłaciłam 4,99 a na allegro z przesyłką 13 więc chyba tez dobra cena ;) Zapraszam do Rossmana ;) Ha,ha tak zachęcam jak bym pracowała w rossmanie :silly: Poprostu polecam ,bo wiadomo że jestesmy na etapie kupowanie takich rzeczy i każda chce kupic w jak najlepszej cenie :cheer: ;)

11 lata 10 miesiąc temu #592966 przez lkasiulla
Witam

Byłam dziś na usg i jest córeczka :) i co najważniejsze wszystko dobrze jest :) według tego usg termin porodu to 16 maj. Mała waży 1684kg:)

Ja chusteczki będę kupować cleanic bo są jak dla mnie najlepsze, a na pewno nie polecam pampers bo wcale nie są tak mokre i strasznie śmierdzą jak dla mnie ale kto co woli :)

11 lata 10 miesiąc temu #593032 przez joasia10015
akurat ja mam ciut inne doświadczenia -bo od chusteczek cleanic mój starszy syn miał wysypkę-dlatego i ja uważam jak Ty Ikasiulla -,,KTO CO WOLI ,,podałam tylko innym dziewczynom info.jak by któras była przed zakupem ;-) Achhhh ostatnio wspomniałam że koleżanka nie polecała chusteczek PAMPERS-mój błąd ale chodziło mi o NIVEA .(Dzis do niej dzwoniłam i mnie poprawiła)

11 lata 10 miesiąc temu #593034 przez Alex_87
Gratulacje córeczki Ikasiulla, następna mała księżniczka będzie :D ja idę w czwartek na usg i ciekawa jestem ile moja waży.

Ja się zastanawiam jakie kupić chusteczki, ciocia mi przywiozła ze szpitala małą wyprawkę w tym kilka rzeczy firmy Nivea, ale tak to chyba będę kupować chusteczki Dada z biedry, bo to chyba Cleanic też produkuje. U wielu moich znajomych widziałam właśnie te chusteczki.

A tak poza tym to cały czas mam dylemat co z tym kremem do twarzy dla niemowlaków :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #593035 przez Daarikaa
Joasia ale Zelinka zmieniła avatar i teraz tam jest Gabrysia :)

co do masowania krocza to moja położna mówiła zeby nie robic tego za wcześnie bo mozna wywołać skurcze macicy... tak samo z hartowaniem brodawek. Ale tak kolo 38 tyg to mówi że napewno nie zaszkodzi a nóż widelec pomoże, więc sama nie wiem czy jest sens :unsure:

Ikasiulla masz taki sam termin co ja i też będę mieć córeczkę :lol: zobaczymy która pierwsza się rozpakuje :blink: :)

11 lata 10 miesiąc temu #593043 przez Daarikaa
zobaczcie co znalazłam allegro.pl/inteligentna-karuzela-reaguje...cka-i3070557263.html kurczę czego to ludzie nie wymyślą :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #593058 przez Daarikaa
Joasia na stronie 469, trzeci post od dołu :) :) masz avatarek z Gabrysia

11 lata 10 miesiąc temu #593073 przez lkasiulla
joasia10015 każda z nas ma swoje opinie a i tak nasze dzieci zweryfikują co będziemy używać jedno uczulone na jedno inne na coś innego wiec zobaczymy jak będzie :)

Daarikaa ten terminem to z usg, a lekarz wyliczył na 24 maja a ty na kiedy masz??

Alex_87 Dziękuje :)

11 lata 10 miesiąc temu #593087 przez Daarikaa
no mi z obliczen i usg wychodzi 16 maj:)

11 lata 10 miesiąc temu #593095 przez Alex_87
hmmm ciekawa jestem jak to jest z tymi terminami z usg, bo ja mam podobnie jak ty Ikasiulla, z OM 23 maja, a z usg 14 maja, chociaz jeszcze sie potwierdzi w czwartek.

11 lata 10 miesiąc temu #593099 przez Daarikaa
teraz zerknęłam na kartę ciąży to z OM 16maj a z usg 15 maj :)

11 lata 10 miesiąc temu #593100 przez tysiiiak
Daarika dziekuje za info nt. zdjecia Gabrysi :* ja tez skorzystalam bo nie zauwazylam wczesniej zmiany awatarku ... ;)

Zelinka Gabrysia cudo :kiss: widac ze silna z niej dziewczynka :)

ja mam jeden termin jak narazie z OM na 19 maja :) zobacze moze jak pojde na wizyte 2 kwietnia to mi powie cos o terminie z usg bo do tej pory niz takiego nie mowila ... ;)

ja tez slyszalam ze husteczki dada z biedronki sa dobre :) napewno wyprobuje :) tak samo jak pampki z biedronki :)

11 lata 10 miesiąc temu #593113 przez Domiś91
Mi lekarz wyliczył 3go maja, a wg USG mam 7go maja :) a na dodatek lekarz powiedział że duże prawdopodobieństwo że będzie wcześniak, więc już sama nie wiem na kiedy mam się przygotowac :P

11 lata 10 miesiąc temu #593117 przez tysiiiak
Domiś 91 w Twoim nicku to Twoj rocznik ? :woohoo: jezeli tak to jestesmy w tym samym wieku :)

z tymi terminami to i tak i tak nigdy nie wiadomo, dzieciaczek zdecyduje kiedy chce wyjsc na swiat :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka