BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #593928 przez Sevilla
Witam dziewczynki w niedzielny poranek :) Troszkę mi zajęło czasu zanim wszystkie posty poczytałam.

Joasia nie przejmuj się, mi też wyświetla stary awatarek Zelinki, więc nie tylko ty jedna, nie możesz się wypowiedzieć na temat urody pierwszego maluszka naszego forum :)

Do mnie wczoraj przyjechała mama i przywiozła masę rzeczy: 2 kołdry, 2 kocyki, 3 komplety pościeli i prześcieradeł, pieluchy tetrowe, zabawki, matę edukacyjną, termos, butelkę bezkolkową (tylko muszę smoczki do niej dokupić), grzechotki, ubranka (CUDNE!!) - śmiałyśmy się, że to ubranka niedzielne, bo nowe, a w szafie mam masę ubranek podostawanych i używanych do noszenia codziennego i co najważniejsze wózek firmy Maxi Cosi - powiem szczerze cudnie się prowadzi i nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę w nim Maksa :) Dla mnie wózek wygląda ładnie, natomiast dla MOJEGO to nowinka techniczna :)

Oczywiście ja wczoraj też zostałam zmuszona do oglądania KSW :/

Miłej niedzieli Wam życzę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #594056 przez moniaaak
Cześć dziewczynki:).

widzę, że przy niedzieli tu dziś pustki:).

Lalka
Ty chyba przez tę dietę to schudłaś bardzo, prawda? Ja mam we wtorek lekarza i aż się obawiam mojej wagi. W domu już przestałam na nią wchodzić, żeby się nie przerażać.

Zakupiliśmy wczoraj z mężem parowar w Biedronce. Jakby któraś chciała to w promocji jest. Przy okazji tego zakupu pomyślałam, że nada się też do sterylizacji butelek, ale sterylizator też już kupiłam, więc trochę za późno ta myśl :laugh:

Miłego dzionka:))

11 lata 10 miesiąc temu #594074 przez lalka
tak moniaaak przez dietę!!!!gdyby nie dieta to pewnie miałabym teraz na plusie 20kg!!!!ale brzuszek mam duży!!!!cycki mam sflaczałe......mieszczę się w staniki sprzed ciąży!!!ciuchy ciążowe na mnie wiszą te w rozmiarze xl!!!

11 lata 10 miesiąc temu #594075 przez Kiniaczek
Jeny dzewczyny jaką miałam migrene przez 2 dni to szok.. :( :angry: :angry: :angry: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: dzis w końcu odpuściła!!!!!!!!!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #594076 przez Domiś91
Dzieńdoberek wszystkim :) Dzisiaj u mnie piękne słoneczko, śnieg topnieje - jest coraz lepiej :) aż się skusze na spacerek :D

Ja już na wage też nie wchodze :P już z 14 na plusie napewno jestem :( a jeszcze ponad miesiąc i to miesiąc największego przyrostu masy :( ale jakoś to będzie, później będziemy się wspierać w odchudzaniu :D

11 lata 10 miesiąc temu #594077 przez Kiniaczek
Sevilla jaki masz wózek z Maxi Cosi? Bo my kupujemy Mure 4 .. a w ogole nowy masz czy używke????

11 lata 10 miesiąc temu #594087 przez Daarikaa
dzień dobry wszystkim!

słońce za oknem i odrazu chce sie czlowiekowi góry przenosic.

Po wczorajszej stercie prasowania myślałam że plecy mi pękną bo trzy godziny na stojaka jak dla mnie to za duzo na ten czas, a mam tak felerna deskę ze nie mogę jej znizyc :dry: czas ainwestować w inna bo przy tej dlugo nie pociagne :silly:

Też już nie za bardzo chce wchodzic na wage :)

no nic ide umyć włosy i szykowac sie do kościoła, potem moze jakis spacerek co by dotlenić Klaudusię :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #594091 przez lalka
Kiniaczek napiszesz mi co trzeba zabrać na Polną????niby położne mówiły,żeby brać tylko rzeczy dla maleństwa na wyjście...bo tak wszystko tam jest!!!!zrobiłam nawet małe rozeznanie w pokoju połogowym i faktycznie wszystko mają..kosmetyki..pieluchy,rzeczy,czapeczki i nawet rękawiczki!!!!ale chciałabym byc przygotowana!!!!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #594101 przez tysiiiak
witam mamusie :*

u mnie troszke mrozno ale slonecznie a to najwazniejsze :D snieg tez powoli znika :laugh:

lalka milo cie widziec na forum :D
u mnie w szpitalu tez trzeba tylko rzeczy na wyjscie dla maluszka ale ja chyba i tak spakuje swoje :silly:

kurcze cos bym porobila ale niewiem co :S

ja wagi nie mam w domu i cale szczescie :D jeszcze by mnie pokusilo zeby na nia wejsc :P

KINIACZEK niewiem czy widzialas ale jestes typowana na moderatora naszego wątku :P co Ty na to :D ?

11 lata 10 miesiąc temu #594122 przez Kiniaczek
tysiiiak napisał:

KINIACZEK niewiem czy widzialas ale jestes typowana na moderatora naszego wątku :P co Ty na to :D ?

A czy :laugh: ja się na tym znam ???:D

11 lata 10 miesiąc temu #594136 przez joasia10015
Hej laseczki :) :) :)
Lalka jak miło że napisałaś :) :) :) Zaraz razniej jak jestes ;)
Kiniaczek jak dla mnie to możesz byc nawet PREZYDENTEM.-ja bym na ciebie głosowała ;)
KOchane wczoraj przeżyłam koszmar-miałam takie zaparcia że wyłam w kibelku-NIGDY tak nie miałam B) :( Nikomu nie życzę ,a jeszcze przy hemoroidach to poprostu ...achhh krew sie lała :ohmy: :ohmy: :ohmy: SZOK!!!!! CHyba ostatnio poszalałam z czekoladą,do tego biore żelazo i sie ,,skumulowało,, :huh: Dzis już wpierniczyłam słoik czereśni z kompocikiem ,na obiad brokuł i ciut mięska -może w kocnu nie będe przeżywała katuszy w kibelku :ohmy: :silly:
Ha,ha wczoraj siedziałam do 2;00 w niocy na allegro i szukałam leżaczka dla mojego szkraba ,i wiecie co jest najsmieszniejsze? że dalej nie wybrałam jaki kupic :lol: :S
Wiem napewno że używkę ,ale jakiiiii??????? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
Aż wam współczuje szukania wózków i łóżeczek bo to taka ważna decyzja ,a ja nie potrafie znalezc odpowiedniego leżaczka :huh:
CO do wagi to mam +7 kg i dzis mieżone-91 cm.obwód :blush: Kurcze ,niby słonce za oknem i człowiekowi razniej ale jakos najchętniej bym sie położyła :blink: :blush:
Dobra czas robic obiadek :blink:
Miłej niedzieli :)

11 lata 10 miesiąc temu #594166 przez aleksiaa88
Witam znowu dopadło mnie pytanie ostatnio szwagierka coś wspomniała o wystawianiu dziecka na balkon znaczy no wiadomo o co tylko nie mogę sobie tego słowa przypomnieć i jeszcze mówiła, że po 2 tyg mogę z małym wyjść na dwór ale sorry to będzie czerwiec co innego jest na wiosnę gdy temp jest koło 20 stopni a co innego jak ma 25 ? Wiecie coś? Bo jaki ma sens trzymanie dziecka w domu w lecie jak temp sięga 30 stopni w cieniu w lecie to na polu jest cieplej. Dla porównania podam przykład taki, że jak moja matka pojechała do Italii i zobaczyła jak takie małe dzieciaczki o 21 zabierają do restauracji i jak chodzą te niuńki porozbierane to się zdziwiła.

11 lata 10 miesiąc temu #594186 przez lalka
werandowanie!!!!no wiadomo,ze wiosna to inaczej będzie szybciej można wyjść na spacer!

11 lata 10 miesiąc temu #594189 przez tysiiiak
Kiniaczek jestes taka bystra babka ze nawet jezeli teraz uwazasz ze sie nie znasz to napewno sie znasz :D a jak nie to poznasz :P

ja mysle ze juz tak po ok tygodniu bedzie mozna spokojnie wyjsc a wczesniej werandowac ;) po co dusic maluszka w 4 scianach jak bedzie cieplo :P

11 lata 10 miesiąc temu #594204 przez sisina
Witam w nudną niedziele :silly:

U mnie słońce własnie wróciłam ze spacerku teraz kawka i mam dziś ochote na wiśnie z kompotu :laugh:

Joasia narobiłaś mi smaka i musiałam kupić :lol:

co do werandowania dzieciaczka to ja napewno tak zrobie no to już bedzie wiosna jak urodzimy i napewno bedzie ciepło wiec to inna sprawa.Bo moja siostra np urodziła w styczniu to też najpierw werandowała no ale ona pózno wyszła na dwór no bo mrozy duże były

Miłej niedzieli :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka