BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #594543 przez Kiniaczek
joasia10015 napisał:

lania ale nowy look -faktycznie całkiem inaczej -oczywiscie super !!! :)
Kiniaczek znam ten ból zaparc-ja wczoraj ,,rodziłam,, w kibelku-tyle że ja dodatkowo mam hemoroidy i naprawde w pewnym momencie sie przeraziłam bo krew sie polała i to konkretna -miałam pietra że to z szyjki sie leje -masakra !!! Przypomnij mi nazwę tych czopków-to i ja jutro zakupie :)

a kupiłam zwykłe glicerynowe ( takie jak dla dzieci tylko o większej mocy ), Anabelle polecała i czytałam w necie także można stosować, na pewno są bezpieczniejsze niż silne parcia na kibelku które mogą wywoła przedwczesny poród... Domenique polecała czopki Eva/qu ale nigdzie ich nie było ,a poza tym sa 3 razy droższe od glicerynowych...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #594547 przez joasia10015
Dzieki Kiniaczek -ja tych glicerynowych używałam po porodzie i pamietam że faktycznie są tanie ,nie bylam teraz tylko pewna czy w ciąży moge je używac ;-) Jutro pędze do apteki bo normalnie wczoraj też sie bałam czy czasem to parcie nie wywoła porodu-NAPRAWDE -to było straszne !!!!

11 lata 10 miesiąc temu #594550 przez Kiniaczek
Wiesz co ja czytałam na necie i wszędzie pisali że można byle nie przesadzać... W aptece pani mi powiedziała " z rozwagą" :P no to parzcież nie będę ich codziennie aplikować :P Anabelle pisała że też używa czasem więc chyba są ok...

Poczytaj sobie jeszcze w necie jak chcesz , żeby potem nie było :)

11 lata 10 miesiąc temu #594552 przez tysiiiak
Lania wyglądasz ślicznie :) ja też musZę obciąć włosy bo się ni jak układają :(
Też słyszałam ze bio oil jest dobry :) teraz jest w naturze w promocji za 26 zł 50ml :o

Mam taka zgage ze chyba będę spać na siedZaco bo jak leze wszystko mi podchodzi :(

Dobranoc dziewczynki :*
Za błędy przeprassam pisze z tel :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #594554 przez Kiniaczek

11 lata 10 miesiąc temu #594562 przez lalka
ja czopki glicerynowe brałam teraz jak byłam w szpitalu...i wiecie co???nie warto się tak długo męczyć...żałuję,że poszłam o nie dopiero po kilku dniach!!!!

co do samopoczucia to jest tragedia u mnie!!!!nie boli mnie tylko od szyi w górę!!!!siadam,bo boli brzuch...to zaczynają mnie bolec nogi...wstaję...chodzę to ciągnie mnie"mała"..kładę się i masakra!!!!i też mogłabym już urodzić...ale rozsądek podpowiada..nie-masz czas do 36 tygodnia!!!!
jutro idę na ktg i do gina jak ja sobie tam poradzę z tym fotelem????

11 lata 10 miesiąc temu #594566 przez Kiniaczek
Lalka ja mam wizytę we wtorek i też martwię się jak się wdrapie na ten cholerny fotel :ohmy: :unsure: :unsure: :huh: :huh: :huh: :dry: :dry: a jeszcze bardziej zastanawiam się jak się ogolę :D :lol: :lol:

a odnośnie dogodnej pozycji... to takowej nie ma...bynajmniej dla mnie...przy każdej pozycji gdzieś kłuje boli uciska ,brak tchu... :dry: :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #594568 przez lalka
normalnie jak babuleńka..wcale się nie zdziwię jak mnie M zostawi dla młodszej bez objawów geriatrycznych!!!!w poprzedniej ciazy żadnych dolegliwości..a teraz kumulacja!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #594569 przez Kiniaczek
Każda tak ma kochana więc się nie przejmuj... ja chodzę jak babuszka , mam gazy ,wzdęcia, zaparcia... wszystko mnie boli... ołłłł yeaaaaaa. Apetyczność pierwsza klasa :D ale jakby nie było udział swój w tym mają i dobrze o tym wiedzą ... Więc myśle że taryfe ulgową mamy na całą ciążę ;P

11 lata 10 miesiąc temu #594575 przez joasia10015
Ha,ha wy to jestescie dobre-aż humor wraca ;-) Ja sie czuje jak kaczuszka a dzieki Bogu dopiero wieczorem dają mi w kosc -plecy,nogi itp. A wzdęcia,gazy ,zaparcia,hemoroidy,rwa kulszowa to już codziennosc ;-( ALe cóż dziewczynki ciąża to stan Błogosławiony-alleluja!!!! NIech żyją babuszki ze wzdęciami ;-)))))

11 lata 10 miesiąc temu #594594 przez aleksiaa88
Koleżanki siostra jest w ciąży i czasem mam wieści z tamtego frontu, a więc koleżanka napisała, że jej siostra przytyła już 8 kg, a lekarz powiedział jej że powinno się tyć 2 kg na miesiąc więc dał jej luteinę żeby jeszcze 2 kg bo jej brakuje jak na ten czas. Ona ma termin na SIERPIEŃ a już tyle waży :cheer: czy on chce ją doprowadzić do wagi 18 kg przez 9 miesięcy ?
Kuźwa to ile trzeba przytyć w ciąży? W necie znalazłam, że między wagą 50-60 kg powinno się 18 kg tyć. Czyli wychodzi, że ja jestem nienormalna bo termin mam na czerwiec i 3,5 kg, a ona już 8kg a w podobnej wadze początkowej byłyśmy.
To co jak nie przytyje się tych wymaganych kg przez całą ciążę to co?
Szukam i rzeczywiście pisze w necie, że 2 kg na miesiąc.
Jaki miałam wpływ na to, że dopiero koło 4 miesiąca waga zaczęła rosnąć a tak to skakało +/- 1 kg co miesiąc. Dziwne

11 lata 10 miesiąc temu #594600 przez demoniqe
aleksiaa88 napisał:

Koleżanki siostra jest w ciąży i czasem mam wieści z tamtego frontu, a więc koleżanka napisała, że jej siostra przytyła już 8 kg, a lekarz powiedział jej że powinno się tyć 2 kg na miesiąc więc dał jej luteinę żeby jeszcze 2 kg bo jej brakuje jak na ten czas. Ona ma termin na SIERPIEŃ a już tyle waży :cheer: czy on chce ją doprowadzić do wagi 18 kg przez 9 miesięcy ?
Kuźwa to ile trzeba przytyć w ciąży? W necie znalazłam, że między wagą 50-60 kg powinno się 18 kg tyć. Czyli wychodzi, że ja jestem nienormalna bo termin mam na czerwiec i 3,5 kg, a ona już 8kg a w podobnej wadze początkowej byłyśmy.
To co jak nie przytyje się tych wymaganych kg przez całą ciążę to co?
Szukam i rzeczywiście pisze w necie, że 2 kg na miesiąc.
Jaki miałam wpływ na to, że dopiero koło 4 miesiąca waga zaczęła rosnąć a tak to skakało +/- 1 kg co miesiąc. Dziwne

W "o matko" mowili w drugim idcinku ze norma to ok. 12 kg. Do 15 kg jest ok.
Moj gin mowi ze jak wazylam 66 przed ciaza to do 12 kg moge. 8 kg mialam w 29 tyg. Ojj z 12 moze byc ciezko.

Mowili ze mozesz wiecej przytyc ale krotko po porodzie zrzucisz ok. 12 wlasnie. Reszta zosttaje.

11 lata 10 miesiąc temu #594605 przez demoniqe
Domiś91 napisał:

uffff... przeszło ;) mąż zrobił delikatny masaż, poleżalam chwile i po bólu plecków ;) właśnie smarowałam się oliwką i zauważyłam że na dole brzucha robią mi się kolejne rozstępy :( :( polecacie jakiś krem? Lub macie jakiś sposób na to (za przeproszeniem) gówno? Bo aż mi się płakać chce :(

Domis ja polecam nadal Mustele. Na razie brak rozstepow a 105 w pasie. Smaruje brzuch boczki i puersi czasem tez uda.

Mustela jest w promocji. Za 2 op zaplacisz 120 zl. Ja od poczatku ciazy zuzylam 2 butelki. Wiec do konca 2 ci spokojnie starcza. No i na po ciazy bo ona dziala tez na istniejace.

Moja kolezanka uzywala Perfecta Mama i na 3 dni przed porodemwyszly jej 3 male kreseczki na boczku takze tez jest niezly.

11 lata 10 miesiąc temu #594620 przez sisina
Dzień dobry :)

LANIA śliczny brzuszek i fryzurka również :)

Ja wizyte mam w środe i mam tyle pytań do mojego gina że wszystko sobie zapisałam zeby nie zapomieć ;)

JOASIA ślicznie wyglądasz :laugh:

ALEKSIAA88 nie martw sie nie jesteś sama ja przytyłam tylko 5 kg ale jestem ciekawa ile mój maluszek waży bo nie wiem :)

Też mi sie już ciężko chodzi brzuch mi sie spina na wieczór tylko ja już bym chciała urodzić ;) :blush: a co do rozstepów to nie mam a smaruje oliwką dla niemowląt

Dorze że słoneczko świeci byłam już w sklepie i teraz zjem śniadanko i kawka

Mój M zjezdza w czwartek wkoncu bo już w tej samotności nie moge wyrobić nudno i wogóle :S

11 lata 10 miesiąc temu #594630 przez moniaaak
Cześć dziewczyny, ale się rozgadałyście- fajnie, że jest co z rana poczytać:).

Idę za chwilę na badanie krwi i moczu, bo jutro też lekarz.
Słoneczko świeci, ale podobno strasznie zimno, to nawet mi się na razie nie chce wychodzić....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka