BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #595600 przez Kiniaczek
Z tym tantum rosa po porodzie to nie do irygacji tylko do podmywania, bo podobno on daje najlepsze kojące rezultaty i pozwala szybciej się goić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #595613 przez anek
moniaaak i Lalka wytrzymacie 24godz płasko, szybko to mija.3/4 czasu przespicie bo bedziecie padniete po cc a poza tym na p/bólowych jak na haju.

szarla fajna piłeczka:)

Ja bardziej niz porodu boje sie karmienia.miałam nie miłe doswiadczenie i etraz tylko to mnie przeraza.tak samo jak Joasia dziecko mnie pogdryzło az do krwi, tylko ze łobuz nie chciał pic przez te kapturki i musiałm karmic na żywca.pamietam jak dzis pieluch w zęby i karmiłam.ile sie wypłakałam przy tym.długo to trwało.a pozniej po ok 2miesiacach (rodziłam w listopadzie)jak juz było ok, pojechałam na zakupy, wiało jak cholera i nabawiłam sie zapalenia piersi.gorączka, ból niesamowity, zastoje w piersiach.po tym zapaleniu juz miałam mało pokarmu i w sumie karmiłam tylko 4 msc.
ja tez dziaij mam dzien do dupy.jakies hustawki nastrojów, rozdrazniona jestem.chciałabym juz miec wszytsko gotowe a poki nie pomaluje mieszkania, nic nie moge robic. czekam na męza z tym malowaniem i zakupami.

11 lata 10 miesiąc temu #595617 przez Kiniaczek
A odnośnie wagi to mój lekarz w ogóle o nią nie pyta, nie komentuje... Uważa że to indywidualna sprawa każdej kobiety i mało kulturalne jest prawienie uwag czy morałów :D Mi to tam gra , bo jakbym jeszcze miała słuchać u lekarza że za dużo kg to chyba bym padła :D

11 lata 10 miesiąc temu #595625 przez joasia10015
Ha,ha szaleje,szaleje ;) Bo ze mna to jak z facetami kiedy zaczna gadac o wojsku (jak którys był )Na temat porodu mogę gadac i gadac ;)
Co do tamtum rosa to tak jak Kiniaczek pisze-do podmywania :S
Ja jeszcze używałam przy infekcji -i wtedy irygacja w domku za pomocą specjalnego pojemnika ;)

11 lata 10 miesiąc temu #595632 przez Kiniaczek
Anek co do Mury to ja się skłaniam bardziej ku używce bo 3700 za wózek to przesada.. Walczę jeszcze z mężem bo on nie bardzo chce się zgodzić na używkę...:/ ale udało mi się znaleźć prawie nówkę w dobrej cenie, jutro mój Husband jedzie osobiście oglądnąć , może się przekona i zakupi :D

11 lata 10 miesiąc temu #595635 przez Kiniaczek
Joasia ja mam wojskowego w domu więc temat rzeka.... :D

11 lata 10 miesiąc temu #595648 przez anek
no własnie dobrze jest zobaczyc w realu.
ja tez znalazłam kilka uzywek w super stanie ale niestety to za daleko zebym mogła pojechac pooglądac i zdecydowałąm ze kupiec jakis nowy.w sumie cały czas oglądam te wózki ale na zaden nie jestem w 100% zdecydowana.pewnie bedzie tak ze pojedziemy do sklepu i tam zupełnie cos innego wybiore co mi sie spodoba.

11 lata 10 miesiąc temu #595662 przez Kiniaczek
anek skąd klikacie ??? :)

11 lata 10 miesiąc temu #595670 przez joasia10015
laski anek ma rację-te niby 24h,leżenia bez ruchu uwierzcie że zlecą nie wiadomo kiedy ;) Pół czasu przespiecie i na p.bólowych to jak na haju :blush: :S :silly: :cheer: :ohmy:
Ha,ha współczuje Kiniaczek -choc moze jak mąż wojskowy to temat juz tak nie ,,wzrusza,,-bo jak mój sie z kims dosiądzie kto też był w wojsku to głowa mała B)

11 lata 10 miesiąc temu #595677 przez anek
Kiniaczek -podkarpackie.

to moj na temat aut,motorów moze gadac godzinami,jak tylko ktos zacznie ten temat ja wychodze z pokoju i z siebie.

Szymek dzisiaj płakał ze zabek go boli i jutro sie kłania dentysta.był umowiony po swieach jak mąż bedzie ale chyab musze jutro jechac.nieiwiem jak dam rade bo on siada na kolanach męza i tak mu dentysta sprawdza, boruje itp.jak siądzie u mnie, oprze sie o brzuchol i jeszcze zacznie płakac i sie spinac to nie dam rady z nim.

11 lata 10 miesiąc temu #595683 przez ewela86
hejka dziewczyny!
ja po szkole rodzenia - dzisiaj było oddychanie :lol: i kiedy zgłosić się do szpitala. Przerażenie mnie brało jak mówiła o skurczach i tego co nas czeka. Ale mówiła że najważniejsze jest pozytywne nastawienie i tego się trzymam :P

co do karmienia to bardzo się tego boję i stresuję,najbardziej tym czy będę miała dostateczną ilość pokarmu i ogólnie czy dam radę to wszytsko ogarnąć... Mam nadzieję że moje SUTKI to wszystko wytrzymają i mała będzie dla nich wyrozumiałą...

ja dzisiaj kupiłam szlafroczek do szpitala:)

11 lata 10 miesiąc temu #595701 przez Kiniaczek
Anek ja pochodze z małopolski ale teraz mieszkam w Poznaniu :)

11 lata 10 miesiąc temu #595708 przez Domiś91
A ja się boję i porodu i karmienia i połogu... To wszystko mnie przeraża.. Boje się też tego że to będzie taka kruszynka, jak ja go ubiore? A o kąpaniu nie wspomne! Właśnie, kupujecie wkład dla maluszka do wanienki??

Mój mąż jak tylko słyszy PIŁKA NOŻNA, to nie idzie mu zamknąć gęby :) Jeszcze jak jest jakaś "rodzinna imprezka" i mój dziadek go dorwie, to koniec świata!! Nie ma innego tematu, dlatego tak się cieszy z syna, bo będzie mógł go męczyć :P

W prognozach znowu śniegi i zima :( a już miało się ocieplić :( nigdy się tej wiosenki nie doczekamy ... :(
Cóż, pora spać :) Dobranoc mamusie, spokojnej i przespanej nocki :*

11 lata 10 miesiąc temu #595710 przez anek
Kiniaczek a masz juz wybrany kolor tego wózka?

Joasiu widze na czerwcówkach ze miałas termina na 1 czerwca.ja tez tak miałam na poczatku a pozniej gin powiedział ze mam na 25maj.

ale bym cos zjadła...tylko co?apetyt ma straszny ostatnio i chyab w tym msc przytyłam duzo bo pochłaniam ogromne ilosc a poza tym podjadamm strasznie duzo słodkiego.

11 lata 10 miesiąc temu #595716 przez Kiniaczek
kolor jest mi obojętny:) Ten który jedzie mąż oglądnąć jest w kolorze granatowym... :)

Ja właśnie pożarłam loda z polewą i migdałami... Ale mam dziś handrę więc sie uprawiedliwiłam sama przed sobą :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka