BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #609935 przez Ane88
a co do butelek antykolkowych to ja póki co nie kupowałam.
Kupiliśmy takie z nuka z kubusiem puchatkiem. jeśli okaże się, że mały będzie miał kolke to wtedy zainwestuje w jakąś lepszą dopiero:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #609938 przez Ane88

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #609941 przez Ane88

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #609945 przez sisina
Domiś91 chodzić jako tako moge pomalutku i też promieniuje ale tylko do uda. Nie kazał mi siedzieć cały czas tylko rozchodzić bynajmiej próbować zeby dupsko nie zastygło a na wieczór robić masaże nawet ćwiczyłam przed chwilą troche i nawet troche mniej pobolewa ale na jak długo....musze tego gówna sie pozbyć...

11 lata 8 miesiąc temu #609963 przez sisina
ANE88 fajna sesyjka my z mezem też planujemy właśnie na moje urodziny bedziemy robić :)

my na wakacje tez sie wybieramy ze znajomymi ale nie wiem czy nad morze czy w góry zobaczymy.Bo na poczatku sierpnia musze wyprawić męzowi 30 stke i rocznice slubu mamy ale zrobie za jednym rzutem :laugh:

KINIACZEK slicznie wyglądasz :)

11 lata 8 miesiąc temu #609964 przez moniaaak
Co do płynu do płukania to ja nie kupowałam i nie będę na razie. Położne w szkole rodzenia odradzały używanie go dla niemowlaków.
Natomiast jak skończy mi się Lovella to chyba też kupię Dzidziusia, bo jest sporo tańszy, tu widzę, że zachwalacie go.

Ane88
śliczna sesja:)

11 lata 8 miesiąc temu #609984 przez lalka
lania ja kupiłam butelki z avent dwie mam jedną małą i jedną większą i one same w sobie są już antykolkowe,ale nie mają tej rurki tylko od środka pod smoczkiem jest taka nakładka!!!!
ta o której Ty piszesz to jest butelka Dr.Brownsa(nie wiem czy dobrze napisałam)i ona faktycznie ma rureczkę w środku....ale drugi raz nie zainwestowałabym w nią(dość droga jest)jak dla mnie i dla dziecka(kupiłam ją w pierwszej ciąży)to porażka niesamowita..naprawdę!!!

11 lata 8 miesiąc temu #609985 przez Olga60
Kiniaczek - laseczka z Ciebie, ładnie wyglądasz (Ty tak na co dzień masz?) bo ja, od kiedy siedzę w domu na l4 to tylko dresy, a twarz bez malunków B) , no w święta się ubrałam i pomalowałam

11 lata 8 miesiąc temu #609992 przez lalka
Kiniaczek czy ja już kiedyś nie pisałam,że masz zakaz wstawiania zdjęć!!!!!!!!
nie słucha się starszej koleżanki.....nie ładnie!!!hi..hi...

jak wam zazdroszczę takiego wyglądu....ja mam tak pysk zmieniony,że sama się nie poznaję!!!!!i takie chudzinki jesteście!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #610011 przez Karolka85
Ane88 cudowna sesja :) i jest pamiątka na całe życie :) fajny pomysł w tymi kosteczkami- my użyliśmy szminki i wymalowaliśmy brzusio ;)

Kiniaczek wyglądasz prominiście ;)

Olga60 mam tak samo- w domu luźny dresik i zero makijażu, a czasem to nawet przez pół dnia włosów nie uczesze hihi. Ogarniam się i maluję jak gdzieś wychodzimy z M. albo jak sama gdzieś wychodzę do ludzi :)

Ja też nie kupowałam płynu do płukania i raczej kupować nie zamierzam- położna odradzała i koleżanki też. Mam proszek Dzidziuś i po wypraniu i wyprasowaniu ubranka są super i delikatnie pachną. Jak skonczy mi się proszek to kupię płyn do prania bo ponoć jest wydajniejszy. No oczywiście jesli dzidzia nie bedzie mieć żadnej alergii

11 lata 8 miesiąc temu #610022 przez Sevilla
Dziewczynki zdjęcia super :) Ja w końcu muszę mojego poprosić o jakąś sesyjkę :)

Co do wakacji, ja już mam z góry zaplanowane, w sierpniu jedziemy na tydzień nad morze, potem Michał wraca do pracy, a ja na tydzień do mamy do Elbląga. Jeszcze nie wiem, jak ja wszystkie rzeczy zapakuje na wyjazd, ale najważniejsze jest PLAN :)

11 lata 8 miesiąc temu #610067 przez Alex_87
cześć dziewczyny :)

Piękne macie brzuszki :cheer: Sesje też super, ja czekam na siostrę i też chcę żeby mi zrobiła kilka fajnych zdjęć na pamiątkę, mam nadzieje, że mąż też da się namówić.

Ja wyprałam ubranka i w proszku i w płynie do płukania, hmm jakoś nie zastanawiałam się czy można czy nie, skoro robią też płyny do płukania specjalnie dla dzieci, to myślałam, że można. No mam nadzieję, że małej nic nie wyskoczy :)

Co do wakacji, to mam ciocię nad morzem, często do niej jeździmy w wakacje, ale nie wiem chyba w tym roku sobie odpuścimy taką podróż. Po prostu nie wiem czy będzie mi się chciało tłuc taki kawał z małą, poza tym tyle rzeczy byśmy musieli zabrać. Chyba morze przełożymy na przyszły rok, to wtedy Zuzka będzie miała ponad rok to i bardziej skorzysta z takich wakacji. Ewentualnie na działkę do rodziców, ale to też zależy od pogody. Generalnie wakacji nie planujemy. Poza tym chcemy chrzciny zrobić w sierpniu, bo mąż we wrześniu ma operację nogi, więc przez miesiąc pewnie będzie chodził z kulami. Chcieli mu zrobić już w maju tą operację, ale wiadomo, nie dość, że poród to jeszcze jego operacja, za dużo tego by było.

11 lata 8 miesiąc temu #610085 przez Anabelle
Domiś91 napisał:

i moja zmora rozstępy :( :( :( :( :( :( :( :( na lewym boku jeszcze gorsze :(

Kochana ;) To raptem kilka mikro rozstępów ;) Nic się nie martw. Smaruj póki różowe, powinno zbladnąć. Ja strzeliłam aż miło hahaha jak po bombardowaniu ;D

Co do wakacji z maluszkiem to planuję wyjechać do domku w górach moich rodziców jak Ci pojadą na wakacje ;) Tyle, że tam woda jest z studzienki więc trzeba będzie kupić baniaczki 5 litrowe do kąpania małego :)

Ale jesteście szczuplusieńkie, rączki drobniutkie... no nic tylko zazdrościć :) Ja już się przekształciłam w opuchnięte słoniątko. Ostatnie zdjęcia robiłam w 35 tygodniu - pewnie wam wklejałam?

Ja prałam w proszku Lovela, bez płynu do płukania wg zaleceń położnych.

11 lata 8 miesiąc temu #610102 przez Alex_87
Dziewczyny wyjaśnijcie mi jak jest z tym KTG, ponieważ ostatnio dostałam od lekarza skierowanie na KTG, nie mówiła, że coś jest nie tak, było USG wszystko wyszło ok. No i przed następną wizytą mam przyjść wcześniej i położna mi zrobi to badanie, będę miała wtedy 35 skończonych tygodni. Jak powiedziałam znajomej, że idę na KTG już to się pytała co tak wcześnie i czy coś się dzieję, bo ona chodziła tak wcześnie jak było podejrzenie że łożysko może się odkleić. I tak zasiało mi ziarno niepokoju, ale może to zależy od lekarza. Tym bardziej, że gdyby było coś nie tak, to od razu by mi kazała iść na ktg, a nie czekać do następnej wizyty. Jak jest u Was?

11 lata 8 miesiąc temu #610143 przez Kiniaczek
Olga60 napisał:

Kiniaczek - laseczka z Ciebie, ładnie wyglądasz (Ty tak na co dzień masz?) bo ja, od kiedy siedzę w domu na l4 to tylko dresy, a twarz bez malunków B) , no w święta się ubrałam i pomalowałam

Kochana to tylko od święta :P a na codzień dresy dresy i raz jeszcze dresy B) B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka