- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek napisał:
Ooo... a skąd wiecie?Anabelle trzymam mocno kciuki żebyście zdążyli... My już wiemy że niestety nie wejdziemy do nowego mieszkania przed narodzinami synka
Ekipa tak stwierdziła? Czy co się stało?
Mój mąż wszystko sam robi, dlatego to tyle trwa, ale jeśli nie wysypię się wcześniej to powinien zdążyć.
Gazownicy od 3 tygodni nie maja czasu podpiąc gazu i przez najbliższe 2 tygodnie obawiam się że szansa marna... jakaś masakra ...gorzej jak za Gierka...a bez gazu ekipa nie nadziała za dużo... bo mamy wszędzie ogrzewanie podłogowe ,a nie położą płytek póki nie sprawdzą czy instalacja podłogówki jest sprawna... a jak nie bedzie płytek to i reszta się opóźnia bo w całym mieszkaniu mamy płytki imitujące drewno...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale jaktak Was czytam to mi się jakiś zmian zachciało... i chyba sobie sprawie jakieś nowiutkie narzuty na narożnik
ależ mi ten brzuch twardnieje...;/ az zaczęlo boleć. a przecież dzisiaj nic nie robie... siedzę, leże, albo śpie ;p
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Anabelle napisał:
Kiniaczek napisał:
Ooo... a skąd wiecie?Anabelle trzymam mocno kciuki żebyście zdążyli... My już wiemy że niestety nie wejdziemy do nowego mieszkania przed narodzinami synka
Ekipa tak stwierdziła? Czy co się stało?
Mój mąż wszystko sam robi, dlatego to tyle trwa, ale jeśli nie wysypię się wcześniej to powinien zdążyć.
Gazownicy od 3 tygodni nie maja czasu podpiąc gazu i przez najbliższe 2 tygodnie obawiam się że szansa marna... jakaś masakra ...gorzej jak za Gierka...a bez gazu ekipa nie nadziała za dużo... bo mamy wszędzie ogrzewanie podłogowe ,a nie położą płytek póki nie sprawdzą czy instalacja podłogówki jest sprawna... a jak nie bedzie płytek to i reszta się opóźnia bo w całym mieszkaniu mamy płytki imitujące drewno...
omg, jak to nie mają czasu? chore. Mój mąż to już by do nich dzwonił, że jak się z umowy nie wywiązą to będą mieć konsekwencje finansowe no chyba że to jakieś spółdzielcze gazowniki to
W całym domu macie podłogówkę na gaz? Na bogato
My też mamy podłogówkę na całej podłodze, ale na wodę - wystarczy w piecu rozpalić.
Gres imitujący drewno mamy w przedpokoju, korytarzu i salonie. Gres wielkoformatowy w kuchni, a w sypialni i pokoju dziecięcym panele na podłogówkę. Uparłam się, że nie bede wstawać w nocy i tuptać po zimnych płytkach, szczególnie, że nie zaleca się podłogówki na wysokich obrotach w sypialni. Powinno być tam chłodniej.
Współczuję sytuacji - ale jestem zdziwiona że gazownicy się tak ociągaja. Już widzę męża jak dzwoni i mówi, że panowie nie tak sie umawialiśmy - kładziemy płytki, a jak instalacja nie bedzie działała to Panowie pokryją koszta ewentualnej potrzeby usuniecia kilku płytek.
Chociaż... podłogówka jest pod wylewką, wiec gdyby im coś nie działało to zamierzają kuć wylewki?
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piec mamy dwufunkcyjny gazowy i tu własnie diabeł jest pogrzebany...a podłogówke na wodę ale żeby ruszyła piec musi ruszyć
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajnie ..takie zmiany... ja co prawda wprowadzałam się półtora roku temu.
ale jaktak Was czytam to mi się jakiś zmian zachciało... i chyba sobie sprawie jakieś nowiutkie narzuty na narożnik
ależ mi ten brzuch twardnieje...;/ az zaczęlo boleć. a przecież dzisiaj nic nie robie... siedzę, leże, albo śpie ;p
Od nic nie robienia też twardnieje
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny pomocy, macie jakieś metody żeby spokojnie zasnąć????
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wyobraź sobie że mąż wszystko w urzedzie załatwi bo nie wyjdzie póki mu wszystkiego nie dadzą. Podłogówkę robiła nam niemiecka firma na 30 lat gwarancji, ale że mieli obsunięcie czasowe to tak ich wymęczył, że dostał gratisy, sterowniki oraz pismo od założyciela firmy z niemiec z przeprosinami!
Nawet jak byli tynkarze i troche spartolili robotę to nie dość że się stargował, to później jeszcze mu troche kasy oddali.
Niesamowity jest. Gadane ma, nie odpuszcza.
Dopiero przy nim się nauczyłam, że jak Ty jako obywatel spóźnisz się choć jeden dzień to już odsetki, windykacja, sąd itd Straszenie. A jak firma się nie wywiązuje to co? Trzeba walczyć o swoje. ty to wiadomo, nie ma sensu sie denerwować, ale ojciec dzidziusia powinien ich tam molestować codziennie, aż by im tyłem wyszło i dla świętego spokoju by zrobili
Smutne, że zamiast cieszyc sie narodzinami dziecka, jeszcze inni utrudniają.
Kurcze, dziecko mi szaleje od 2 dni. Chyba mi już wszystko wykopie w środku. Prać wózka nie da się przez śnieg, kołyski też nie dam rady wyprać. Porażka :/
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A mnie jak zwykle przeraża myśl o nadchodzącej nocy. Wczoraj znowu nie mogłam zasnąć przez 3 godz, do tego te swędzenie całej skóry dodatkowo mnie nakręca!!! A jak już zasne to budzę się po godzinie i od nowa. K O S Z M A R !!! I melisa jednak nie pomaga.
Dziewczyny pomocy, macie jakieś metody żeby spokojnie zasnąć????
Mnie jakiś czas temu pomagał kubek gorącego mleka przed snem. Spróbuj:).
Ja mam trochę inny problem- jak budzę się w nocy na siku, albo wstaje rano, to boli mnie brzuch... tak jakbym go gniotła, ale śpię tylko na boku, więc nie wiem czemu tak...
a i jeszcze żebra... wczesniej pomagało jak się położyłam, a teraz nawet i to nie bardzo.
Lekarz kazał mi leżeć, a mnie jest tak niewygodnie, że szok:(.
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mi brzuch też przed świętami zaczął się spinać potrafiło nawet kilka razy w ciągu godziny i nie ważne było czy siedzę czy leżę a tak normalnie to zdarzało się parę razy w ciągu dnia. Więc nasiliła się częstotliwość, opowiedziałam lekarzowi dziś posprawdzał wszystko zamknięte w środku mam magnez brać tylko. Może już się przygotowuję moje ciało
Mały tak szaleje, że głowa mała jak mnie czasem uderzy to aż się prostuję, Po kim to ma tatuś taki grzeczny nawet w dzień śpi ja spokojna a ten cały czas bucha
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
dzisiaj też się napije ;D
chociaz przespałam się 2 godziny, więc nie wiem jak to będzie ;p
a wcześniej też wietrze porządnie w sypialni
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi na sen pomaga gorące kakaoOlga60 ja jak miałam taki czas, że nie mogłam spać, to codziennie po kolacji wychodziłam na 15 min na spacer, nawdychałam się powietrza i jakoś było mi lepiej, poza tym właśnie meliska przed snem. No ale ja miałam problem z zaśnięciem raz na kilka nocy, a nie codziennie. tak to nie znam żadnych dobrych sposobów.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powiem Wam, że wczoraj przed snem też napiłam się szklanke ciepłego mleka i jakoś spałam. co prawda wstawałam 3 razy siku, ale później odziwo zasypiałam bez dłuższego wałkowania sie na łóżku
dzisiaj też się napije ;D
chociaz przespałam się 2 godziny, więc nie wiem jak to będzie ;p
a wcześniej też wietrze porządnie w sypialni
Oj, to ja w ogóle śpię przy lekko uchylonym oknie + na 2 godz włączam nawilżacz z olejkiem sosnowym. Jestem alergikiem więc muszę mieć czym oddychać.
Dzięki dziewczyny, dziś se zapodam meliskę i mleczko, tylko jeszcze pomyśle co będz ie pierwsze
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sa tez plusy pozostania miesiąc dłużej w mieszkaniu które teraz mamy...jest w centrum, wszędzie blisko a wiadomo że po urodzeniu dużo spraw do załatwienia. Przerażało mnie tylko jedno a mianowicie przeprowadzka z małym dzieckiem ale wszystko mamy już połapane i po dłuższym analizowaniu stwierdziłam że nie będzie tak źle jak myślałam... Bynajmniej wejdziemy na gotowe
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Śliczne brzuszki macie, wogle ślicznie wyglądacie
Od wczoraj moja malutka mało się rusza masakra, całą ciąże tak mało czuje ruchów a lekarz za każdym razem mówi że się rusza dużo i dziwi się czemu nie czuje, denerwujące to jest bo wiecznie w stresie chodzę czy wszystko ok i czy z malutka wszystko na pewno jest ok mało ruchów czuje ale za to żebra to mnie tak bolą że dotknąć się nie mogę...