BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 dni temu #609411 przez Alex_87
Joasia moja koleżanka ostatnio mi tłumaczyła, że hipotrofia to jest jak brzuszek ma dużo mniejsze wymiary od reszty ciała.
ale chyba u Ciebie nic takiego nie podejrzewa lekarz, mówił Ci coś?

Moja dieta chyba nie jest bardzo wartościowa, staram się jeść warzywa, owocowe, jakieś zdrowsze rzeczy, ale wiadomo nie zawsze mi się chcę :D a mała ładnie przybiera na wadze.

Wiecie, że mój mąż do niedawna nawet nie wiedział co to są rozstępy :P jak mu pokazałam swoje na tyłku to się jakoś tym nie przejął. Już nie wspomnę, że o istnieniu celulitu też nie miał pojęcia :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #609420 przez Domiś91
lalka ja po ostatniej kłótni stwierdziłam że.. nie ma co się przejmować IDIOTAMI jakimi są faceci (może nie wszyscy ale napewno większość) i mam już go głęboko gdzieś.. teraz jest czas w którym on się "pucuje", to przytulac sie chce, to czy coś podać, coś pomóc.. ale nawet jak znowu zacznie wychodzić do koleżków, to moim sposobem jest ... OLANIE tego, bo to na niego działa ... jak się przejmuje to ma to gdzieś, bo myśli "ee tak sie martwi i przejmuje to jej zależy, jest ode mnie uzalezniona, mam przewage" a jak zobaczy że mam olewke to zacznie się bać że już mi nie zależy... ehhh faceci są tacy...inni i dziwni hehe :D
Joasia, dobrze że już jesteś!! :) I nie wkręcaj sobie nic, spokojnie! Napewno jest dobrze :kiss: :kiss:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tygodni!! jestem w 35 tyg i 5 dni.. czy to już jest 36 tydzień, czy dopiero za dwa dni będę mogła bezkarnie mówić że jestem w 36 ? :D bo już minęło 35 tygodni i 5 dni, czyli jestem w 36 chyba? Za dwa dni minie 36 tygodni ciąży, czyli będe w 37? Czy jak to liczyć?

12 lata 2 dni temu #609421 przez Kiniaczek
Alex zazdroszcze :lol: Mój mąz niestety wie i zna się na rozstępach cellulitach i tych innych gadżetach.... :unsure: Wszystko wytropi co zasem doorowadza mnie do szału B) :blink:

12 lata 2 dni temu #609427 przez Domiś91
Pogubilam się w tych tygodniach :P

Mój "piękny" też wie co to cellulit itp, ale chyba nie zwraca na to uwagi, przynajmniej mi nigdy nie powiedział "o matko ale masz cellulit" :P a to co myśli o tym mam gdzieś hehe :D nikt nie jest idealny :D ale oczywiście w ciąży troche mi przybyło cellulitu , a jeszcze przed ciążą miałam dużo.. trzeba się tego chociaż w 50% pozbyc :) coby jakoś wyglądać w bikini za rok :D

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #609433 przez aleksiaa88
Któregoś wieczoru smarowałam brzuch a mój mąż tak się patrzy i mówi smarujesz się żebyś nie miał brzucha sterczącego, aż ręce mi opadły. On myślał, że na to jest krem, jak mu powiedziałam, że na rozstępy to się dziwnie patrzył i powiedział, to sobie pas założysz uciskowy po porodzie i nie będziesz mieć rozstępów :huh: coś mu się pomieszało musiałam mu wszystko tłumaczyć co jej czym. Na tym się nie zna ale co do cellulitu to czasem słyszę ale masz dołki na tyłku, a ja do niego jak ci się nie podobają to zacznij mnie masować to rozbijesz je :silly:

To już 8 strona dzisiaj
dobranoc spokojnej nocy

12 lata 2 dni temu #609439 przez Kiniaczek
Idę spać bo jestem padnięta....Dobranoc matulki :-) :-) :-) :-)

12 lata 2 dni temu #609447 przez lkasiulla
witam po świętach :)

Ciekawe ile kg mi doszło po świętach choć zbytnio się nie objadałam jakoś nie miałam ochoty poza tym nie mam miejsca na jedzenie, 9 idę do lekarza to się okaże :) co do napinania się brzucha to mi sie napina jak chodzę lub jak się zmęczę a wogle to z każdym dniem coraz mniej moge :( Co do wagi przed ciąża wazyłam 65 ostatnio u lekarza 75,4 mam nadzieje ze 80 nie przekroczę :)

12 lata 2 dni temu #609450 przez Olga60
Domiś teraz jesteś w 35 tyg ciąży, a za dwa dni rozpoczniesz 36

12 lata 2 dni temu #609488 przez joasia10015
Domiś według ,,mojego liczenia,, to jestes w 36 tyg.ciąży :) No bo jesli masz na suwaczku że dzidzia ma skonczone 35 tygodni i 6 dni no to jak można mówic że jestes w 35 tyg.? 35 już sie skonczył-już leci 6 dzien nastepnego tygodnia czyli 36 tygodnia.Możesz powiedziec że skonczyłas 35 tygodni ,ale jestes W 36 tyg.ciąży ;) Ja tak liczę i myślę że to w miare logiczne myslenie ;) Jak można mówic że jestes w 35 tygodniu skoro ten 35 tydzien jest już pełny-skonczony i lecą następne dni -nastepenego tygodnia-CZYLI 36 :) a co za tym idzie kiedy wyskoczy na suwaczku że dzidzia ma 36 tygodni i 1 dzien -możesz mówic że jestes w 37 tygodniu ciąży ;) Uffffff ale sie natłumaczyłam i naprodukowałam :blink: Chciałam poprostu pokazac jak ja licze tygodnie ciąży-jeśli któras liczy inaczej to spoko-w koncu jak już kiedys ustaliłyśmy-ustalanie tygodni ciąży przez GINKÓW sie różni-więc co my możemy wiedziec na ten temat ;) ;) ;) ;)

12 lata 2 dni temu #609490 przez joasia10015
Wracając do hipotrofi to już sie naczytałam za wszystkie czasy :( Wiem że są dwa rodzaje hipotrofi i wogóle..no niby mój Gin mi nie pow.ani słowa o tej chorobie ale od ostatniej wizyty martwie sie tą waga malucha :( W zasadzie w żadnej z podanych (na róznych stronkach)norm nie zaliczał minimalnej wagi dla swojego tygodnia .Już mój Miłuś był drobniutki ale Mikuś jest jeszcze mniejszy :huh: :(
Najgorsze jest to że jem naprawde zdrowo-z Milkiem jadałam wszystko co mamusia przygotowała-i jadłam za dwóch ,czasem za dziesięciu ...teraz jem dla dwóch ,jem sporo warzyw,owoców,ciemny chleb,kiełki,płatki itp.i wydawało by sie że teraz szkrab powinien byc ,,zdrowszy,,większy itp.a wychodzi na to że jest malutki :unsure: :( Już sama nie wiem co myslec-czekam jak na szpilkach na poniedziałek i zobaczymy co z tą wagą-może po światecznym obżarstwie nabrał sporo ciałka :blush: -obyyyyyy!!!!!!Achhhhhhhhh :huh: :huh: :huh:

12 lata 2 dni temu #609499 przez MoNiaaa
Czesc dziewczynki :):)

Joasioa moze taka twoja natura ze malutkie dzieci rodzisz? 3mam za ciebie mocno kciuki zeby maly byl zdrowy jak rybka :kiss:
co do tygodni ciazy to sie z toba nie zgodze:P
jak jest 35 tydz i 5 dni to jest 35 tyg skonczonych i tak licza w szpitalu.
jak dziecko ma pierwsze urodziny to w tym dniu konczy roczek co nie znaczy ze na drugi dzien mowisz juz ze ma 2 latka tylko ma caly czas roczek :)

tak po za tym 3mam stasznie za was kciuki kwietniowki juz sie rozpakowuja to jeszcze ze 2/3 tyg i sie u was zacznie :):)

http

]

12 lata 2 dni temu #609500 przez demoniqe
Domiś91 napisał:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tygodni!! jestem w 35 tyg i 5 dni.. czy to już jest 36 tydzień, czy dopiero za dwa dni będę mogła bezkarnie mówić że jestem w 36 ? :D bo już minęło 35 tygodni i 5 dni, czyli jestem w 36 chyba? Za dwa dni minie 36 tygodni ciąży, czyli będe w 37? Czy jak to liczyć?

Domis to zalezy od lekarza. Moj sie ostatnio ucieszyl. mialam 31t6d to powiedzial ze mamy pelne 31 tygodni. Powiedzial ze pessar mi zdejmie w 36 t czyli jak bedzie 36t1d lub pozniej.

Szczerze to wole tak liczyc bo sie bede frustriwac jak bedzie 40t6d a ja nie urodze :-)

12 lata 2 dni temu #609501 przez Olga60
joasia10015 napisał:

Domiś według ,,mojego liczenia,, to jestes w 36 tyg.ciąży :) No bo jesli masz na suwaczku że dzidzia ma skonczone 35 tygodni i 6 dni no to jak można mówic że jestes w 35 tyg.? 35 już sie skonczył-już leci 6 dzien nastepnego tygodnia czyli 36 tygodnia.Możesz powiedziec że skonczyłas 35 tygodni ,ale jestes W 36 tyg.ciąży ;) Ja tak liczę i myślę że to w miare logiczne myslenie ;) Jak można mówic że jestes w 35 tygodniu skoro ten 35 tydzien jest już pełny-skonczony i lecą następne dni -nastepenego tygodnia-CZYLI 36 :) a co za tym idzie kiedy wyskoczy na suwaczku że dzidzia ma 36 tygodni i 1 dzien -możesz mówic że jestes w 37 tygodniu ciąży ;) Uffffff ale sie natłumaczyłam i naprodukowałam :blink: Chciałam poprostu pokazac jak ja licze tygodnie ciąży-jeśli któras liczy inaczej to spoko-w koncu jak już kiedys ustaliłyśmy-ustalanie tygodni ciąży przez GINKÓW sie różni-więc co my możemy wiedziec na ten temat ;) ;) ;) ;)

Jak możesz pisac, że jest w 36 tyg skoro nawet na suwaczku jest napisane 35 i 6 dni, tydzień ma 7 dni, Domiś 35 ZACZĘŁA 6 dni temu i ten 35 trwa, a jutro rozpocznie się 36 tydz i znowu będzie trwał on 7 dni

12 lata 2 dni temu #609514 przez Sevilla
Joasia u mnie lekarz wspomniał o hipotrofii, choć jak to określił na podstawie pojedńczego badania nigdy nic na 100% nie wiadomo. Poza tym wyraził się w taki sposób, że ja jestem niska i należę raczej do drobnych, mój również gruby nie jest choć wysoki i nie spodziewa się by moja dzidzia była mega duża ani duża.

Co do diety, ja jem jak jadłam, nic nie zwiększam, nic nie zmniejszam. Dziecko i tak weźmie tyle, ile mu potrzeba. Jem po prostu zdrowo. Obiadać się nie mogę, bo zgaga potem mnie męczy.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #609520 przez aleksiaa88
A ja liczę ile jest na suwaczku czyli 29 z przodu to jest 29 na pojedyncze dni nie patrzę jak pokaże się 30 to będę w 30 tyg. Nic sobie nie dodaje i nic nie odejmuje.
Masakra pogodowa bez komentarza.
Na szczęście moja waga nie ześwirowała mam 55 kg czyli jak mnie dziś zważą z ubraniem to wpiszą 2 kg na plus. Tak to przez miesiąc przybyło naprawdę 1,5. Wczoraj tak się objadłam, ze jak się ważyłam to pokazało 57 czyli wychodziło, że przez 4 dni przytyłam 2 kg :angry:
Na ostatniej wizycie było 53,5

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka