BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 12 godzin temu #611740 przez aleksiaa88
sos czosnkowy mmmmmmmmmmm kocham

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 12 godzin temu #611744 przez Ane88
ja jak wcześniej na pizze miałam często ochotę, to w ciąży gdzieś nie bardzo...
za to czekolada tezaz moją przyjaciółką, bo przed ciążą jak tylko zjadłam ze 2 kostki to od razu pryszcze na twarzy.
ale staram się ograniczać bo potem znowu problemy z zaparciami... i tak to w ciąży można sobie pozwalać...

z tymi przesądami to naprawde boki zrywać:P
niektóre się dość często używa... np. o tym, że dziewczynka odbiera urode mamie, a syn dodaje.
Owszem w ciąży poprawiła mi się cera, ale to pewnie przez witaminy..

Aaaaa... dziewczynki porusze tutaj temat witamin. Czy zażywacie? jeśli tak to jakie i od kiedy? :)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

12 lata 11 godzin temu #611745 przez Ane88
kurde u mnie teraz Allegro nie hula...;/

Przyszedł czas na nową miłość...;*

12 lata 11 godzin temu #611754 przez lkasiulla
a u mnie allegro już działa bez problemu kupiłam sobie dziś koszule do karmienia

a co do jedzenia do mam dziś straszna ochotę na coś słodkiego ale nie chce mi się iść do sklepu wiec zrobię sobie budyń ;) a teraz robie sobie grzanki z serem bo jakos naszła mnie ochota :)
Co do przesądów ja w nie nie wieże i nieźle sie uśmiałam :):)
ja mam przewijak na łóżeczko tylko łóżeczka jeszcze brak ;)

12 lata 11 godzin temu #611756 przez Olga60
Ja vit nie biorę, chyba, ze brakuje mi vit B, to wtedy przez 2 dni popolykam. Ostatnio sporo negat opinii pojawilo sie w temacie lykania vit przez kobiety w ciąży, ale to jak ze wszystkim :huh:

12 lata 11 godzin temu #611757 przez aleksandraludw
hey dziewczynki. Mam pytanie, czy któraś z was miała już robiony masaż szyjki? Mam termin na 1 maja ale moja lekarka ma dyżur 28 kwietnia w szpitalu w którym mam rodzić i Dzisiaj na wizycie powiedziała mi że od przyszłej wizyty która mam za tydzień będzie robić mi masaż szyjki żeby próbować przyśpieszyć poród do dnia jej dyżuru.

12 lata 11 godzin temu #611759 przez moniaaak
Ja też mam przewijak na łóżeczko, a co do kącika do karmienia to nic specjalnego nie wymyślamy. Będzie łóżko i tylko chcę, żeby mąż mi fotel przywiózł, żeby można było też na siedząco, bo na rozłożonym narożniku to może mi być niewygodnie.

Co do witamin to ja biorę tylko kwas foliowy.

Ane88 na allegro możesz wejść przez moto allegro, ja tak działam od południa.

12 lata 11 godzin temu #611762 przez moniaaak
aleksandraludw napisał:

hey dziewczynki. Mam pytanie, czy któraś z was miała już robiony masaż szyjki? Mam termin na 1 maja ale moja lekarka ma dyżur 28 kwietnia w szpitalu w którym mam rodzić i Dzisiaj na wizycie powiedziała mi że od przyszłej wizyty która mam za tydzień będzie robić mi masaż szyjki żeby próbować przyśpieszyć poród do dnia jej dyżuru.

Moja mama o tym masażu mi opowiadała, jej tak wywoływali poród. Niestety podobno nic przyjemnego :(

12 lata 11 godzin temu #611763 przez Olga60
aleksandraludw napisał:

ja miałam robiony w dniu przyjęcia do szpitala, żeby wywołać skurcze do cesarki

12 lata 11 godzin temu #611764 przez lkasiulla
co do witamin ja nic nie biorę bo lekarz mówi że mam dobre wyniki i nic mam nie brać

12 lata 11 godzin temu #611767 przez Olga60
moniaaak napisał:

aleksandraludw napisał:

Moja mama o tym masażu mi opowiadała, jej tak wywoływali poród. Niestety podobno nic przyjemnego :(

też tak wszędzie czytam, a ja nic nie poczułam i byłam wręcz zdziwiona, że po czymś takim mam dostać skurczy. I dostałam po jakiś 30min
więc nie wiem od czego to zależy, ale zapytam o to gina na wizycie w piątek 12tego, może są jakieś sposoby :huh:

12 lata 11 godzin temu #611769 przez Domiś91
ja biorę Femibion :) dla mnie witaminy w tabletkach są lepszym rozwiązaniem, bo nie jadam warzyw, a z owoców jedynie jabłka i banany :) czasem mandarynki, ale po nich wyskakują mi syfki na twarzy więc ograniczam :) ogólnie nie lubie odżywiać się zdrowo :( i nie potrafie :( więc to jest dla mnie najlepsze takie tabletki :)

Co do kącika do karmienia, to nawet jakbym chciala to bym mogła jedynie w piwnicy :D ledwo mi się łóżeczko zmieściło, trzeba było kombinować :P Przewijak kupuję taki na łóżeczko :)

12 lata 11 godzin temu #611774 przez Domiś91
Ja mam ochote na łazanki i zrobie w weekend :D :D :D teraz tak o tym bananie napisałam i musze zjeśc :D hehe :P później chyba lody, bo widziałam schowane na czarną godzine.. :D

12 lata 11 godzin temu #611776 przez KarinaM
Ja witaminy biorę Pharmaton dla kobiet w ciąży. Przewijak kupię taki na łóżeczko. Z pierwszym dzieckiem taki miałam i się sprawdził. Kącika do karmienia nie robiłam i nie robię.

Igorek

Irina

12 lata 11 godzin temu #611777 przez aleksandraludw
pierwszy masaż mam mieć robiony 11 kwietnia i tak co tydzień. Moje dziecko jak narazie nie szykuje się nawet do wyjścia więc Zobaczymy czy ten masaż coś da.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka