BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #612217 przez lili91
Witaminy sa potrzebne bo inaczej nie kazaliby ich brac. Ja bardzo zaluje ze mi nie podpasowaly te ktore bralam. Tak wziela m jedna tabletke na dzien i spokoj a teraz musze brac kilka roznych trzy razy dziennie ale czego to sie nie robi dla maluszka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #612220 przez Kiniaczek
Spoko dziewczyny, już niedługo:) Chociaż podczas karmienia też zalecają brać witaminy także troche ich jeszcze połykamy:)

11 lata 8 miesiąc temu #612223 przez lili91
Kiniaczek wlasnie karmienia bardzo sie boje ze nie dam rady, nie bede umiala itp.
Slyszalam ze niektore "mile" pielegniarki zamiast pomoc, pokazac to potrafia jakis glupi teks rzucic np." CO TO ZA MATKA ZE NIE UMIE DZIECKA NAKARMIC"itp

11 lata 8 miesiąc temu #612224 przez ewela86
Dzień dobry kochane:)

wczoraj miałam awarię internetu i dzisiaj rano na dzień dobry pół godziny czytania postów :) tyle tego było że nie wszystko spamiętałam co miałam napisać. ;)

- co do witamin ja biorę od początku FEMIBION (przy każdej wizycie lekarz się pyta czy dalej biorę, więc póki co bedę zażywać aż do porodu i może nawet dłużej) Mam mieć córcię i z tego co mówią wcale mi nie zabiera urody, myślę że duża zasługa w tym właśnie witamin (położna potwierdziła)

- dostałam od kuzynki całą wyprawkę do łóżeczka w prezencie i jest tam przewijak ale niestety nie usztywniany i chyba na łóżeczko nie będzie się nadawał.... chyba na komodę będę musiała go kłaść żeby był przydatny szczególnie w nocy...

- chipsy - a jakże... ja też się wczoraj skusiłam...

dzisiaj wizyta u dentysty :P nie wiem jak to przeżyję bez znieczulenia, ale w sumie to będzie taka rozgrzewka przed bólami porodowymi :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #612230 przez Kiniaczek
lili91 napisał:

Kiniaczek wlasnie karmienia bardzo sie boje ze nie dam rady, nie bede umiala itp.
Slyszalam ze niektore "mile" pielegniarki zamiast pomoc, pokazac to potrafia jakis glupi teks rzucic np." CO TO ZA MATKA ZE NIE UMIE DZIECKA NAKARMIC"itp

Nic się nie martw Kochana, każda z nas ma obawy ja też... Damy radę zobaczysz! Wiem że są straszne babska na oddziałach ale upór w dązeniu do celu myśle że nam to wynagrodzi. Poczatki będą cięzkie to mowi większośc mam, ale jak przetrwamy kryzys to będzie dobrze:)

11 lata 8 miesiąc temu #612231 przez Karolka85
No niestety zdarzają się takie pielęgniarki- jędze!!! i one sobie w ogóle chyba nie zdają sprawy z tego co taki komentarz może zrobić z psychiką świeżo upieczonej mamy... Obyśmy na takie france nie trafiły. Ja staram się cały czas myśleć pozytywnie na temat karmienia, choć też się tego bardzo boję- chyba nawet bardziej niż samego porodu. Wiadomo że każda z nas chciałaby dać swojemu dziecku to co najlepsze, a początki niestety bywają trudne... ale chyba najważniejsze żeby się nie poddać od razu na samym początku :)

11 lata 8 miesiąc temu #612232 przez ewela86
lili91 nie martw się - wszystkie się boimy karmienia. ja to wręcz panicznie że nie będę umiała, że dziecko nie będzie chciało, że mało pokarmu będę miała :ohmy: A niech tylko jakaś "mądra" pielęgniarka się coś odezwie na ten temat to ja już sobie przygotuję odpowiednią wiązankę....

11 lata 8 miesiąc temu #612234 przez Kiniaczek
W POZYTYWNYM MYŚLENIU SIŁA !!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #612238 przez lili91
Widze ze nie jestem z tym sama...uff. Z tego co wiem to u mnie w szpitalu jest mieszany personel. Jedna pomoze a inna przeszkodzi. Slyszalam tez ze do kapania rozbiora dziecko oczywiscie a pozniej trzeba samemu ubierac. Kolezanka niekoniecznie sobie z tym radzila w pierwszych dniach to pomagala jej pani z lozka obok bo nikt nie raczyl jej pokazac jak sie do tego zabrac.

11 lata 8 miesiąc temu #612241 przez Kiniaczek
Zresztą po to jest to forum nasz kochnane :lol: żebysmy się pocieszały i dodawały sił i wspierały jedna drugą:) Mysle że po porodzie forum bedzie jeszcze bardziej cenne niż podczas ciązy... ;)

11 lata 8 miesiąc temu #612244 przez lalka
hej!!!!Co do karmienia.....to mi wczoraj położna mówiła,że mamy prosić w szpitalu o doradcę laktacyjnego.....na chama....jak on nie może do nas to my do niego!!!!one tam są jak dupy od srania!!!!
a jak chcecie to mogę dać wam nr do mojej Grażynki tzn do położnej...(jeżeli chodzi o karmienie to naprawdę jest niesamowita)nawet przez tel wam doradzi!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #612247 przez lili91
Ewela86 trzeba jakas wiazanke przygotowac chociaz w nerwach to sama na jezyk wpadnie a jak nie to powiem mojemu K. i zrobi robote :laugh: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #612249 przez Kiniaczek
lalka napisał:

hej!!!!Co do karmienia.....to mi wczoraj położna mówiła,że mamy prosić w szpitalu o doradcę laktacyjnego.....na chama....jak on nie może do nas to my do niego!!!!one tam są jak dupy od srania!!!!
a jak chcecie to mogę dać wam nr do mojej Grażynki tzn do położnej...(jeżeli chodzi o karmienie to naprawdę jest niesamowita)nawet przez tel wam doradzi!!!!

Taki mam plan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #612252 przez lili91
Lalka to ja nawet nie wiedzialam ze jest ktos taki:)
Ciekawe jak to sie ma do mojego szpitala:/

11 lata 8 miesiąc temu #612255 przez lalka
lili91..a gdzie ty mieszkasz?????ej no chyba tak do końca w to nie wierzysz!!!!!!!
położne pytają się czy pierwsze dziecko....jak tak to same wszystko robią a ty przyglądasz się i się uczysz...ja sama przy pierwszym dziecku zmieniałam tylko pieluszki!!!nie bój się!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka