BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 dni temu #612462 przez Sevilla
A ja się chwalę, oto prezent od babci Maksa, a mojej kochanej mamusi, która na punkcie wnuka zwariowała totalnie. Na Dzień Dziecka Maksio dostanie fotelik - bujaczek fisher price.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #612465 przez Sevilla
i dalej
Załączniki:

12 lata 4 dni temu #612467 przez Sevilla
i ...
Załączniki:

12 lata 4 dni temu #612470 przez Sevilla
oraz ostatnie...
Załączniki:

12 lata 4 dni temu #612475 przez Ane88
oo rany... Sevilla, ale wyprawka:))

ja też mam dużo ubranek:) będe chyba co chwila przebierać w inne:)
Ale tak się ciesze i jak mi się coś spodoba bardzo to wole kupić coś dla dzidziusia niż dla siebie:)
obym tylko zdążyła mu wszystko założyć:))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

12 lata 4 dni temu #612479 przez DannaJ
ewela86 napisał:

zanim odrobiłam zaległości w postach już mnie kręgosłup zaczął boleć i zapomniałam o czym mialam napisać...

mam dylemat z łóżeczkiem :( Które bardziej wam się podoba?

1. allegro.pl/lozeczko-dla-dziecka-z-matera...ada-i3119187309.html

2. allegro.pl/arus-lozeczko-z-szuflada-roxa...46760.html?source=oo

Ewela86 - oba śliczne :) A jaką masz kolorystykę w pokoju?
Jakiego koloru inne mebelki? Jeśli ciężko Ci się zdecydować, to pomyśl, który będzie bardziej pasował do wnętrza do kolorów innych mebli i do wielkości wnętrza... Jeśli masz mały pokój, to białe rozjaśni - warto wtedy to drugie. Powodzenia! :)

12 lata 4 dni temu #612486 przez Ane88
oglądam czasem na TLC taki program ciąża z zaskoczenia albo ciąża w ukryciu...
i normalnie szok...
rodzice 19letniej dziewczyny która zaszła w ciąże powiedzieli jej że martwią sie o jej przyszłość i wywalili ją z domu...

no to teraz bedzie miała dziewczyna przyszłość..;/

Przyszedł czas na nową miłość...;*

12 lata 4 dni temu #612493 przez lili91
JA też wole coś Małej kupić niż sobie, tylko nie wiem czy dam rade zalozyc to wszystko.
Chociaz to nie problem bo w swieta dowiedzialam sie ,ze siostra tez bedzie miala dzidziusia i nawet zalapie sie jeszcze na ten rok takze ubranka sie przydadzą. gorzej jak to bedzie chlopiec ale coś tam napewno sie wybierze . :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 4 dni temu #612502 przez Daarikaa
czesc wszystkim!

nie bylo mnie od niedzieli a tu tyyyyle postów! Fajnie!

Annabele dobrze że nic Wam się nie stało od tego wypadku w łazience.

Ja też będę robić wszystko żeby karmić piersią i będę upierdliwa w stosunku do położnych żeby mi pomogły w razie jakichkolwirk watpliwości!

Witam nowe majóweczki! Fajnie ze jest nas coraz wiięcej.

Do dziewczyn które wstawiały zdjęcia - wygladacie slicznie!

U mnie tak nie za bardzo ostatnio bo w niedziele w nocy wylądowałam w szptalu z regularnymi skurczami, a zeczeło sie niewinnie od twardniuenia brzucha.... :dry:

O 12 w nocy zaczeły mi sie skurcze co 5, 6 min juz spanikowana postanowilam ze wezme druga ciepla kapiel to moze przejdzie. Niestety po 2 w nocy jak juz sie polozylam do lozka dalej mialam te skurcze więc zebraliśmy się z męzem do szpitala. Zrobili mi ktg i wyszły skurcze co 4 min o natezeniu 47.. Potem usg brzuszne, dopochwowe i diagnoza rozwarcie 1cm odrazu na oddział i nakaz bezwzzglednego lezenia!!!!! Brałam po 20 tabletek na dobe i zastrzyki na rozwoj płucek, wczoraj po poludniu wyszlam do domu ale pod warunkiem ze łózko opuszcze tylko idąc do toalety. Mała wazy juz 2300 i najwazniejzze ze z nia wszystko dobrze. ale lekarka powiedziała ze bedzie dobrze jk wytrwam do 37 tygodnia ciazy... errhhhh

Lania wiem ze ty tez lezysz, mozesz mi powiedziec jak to jest z siedzeniem? nie wiem zy moge np z 2 godzinki posiedziec czy tylko lezec??

12 lata 4 dni temu #612522 przez tysiiiak
dzień dobry :*

co do witamin to ja biore od 4 msca :) aktualnie kupiłam Vita-min plus mama :) i jestem zdania ze lepiej brac niz nie brac :) tymbardziej ze nie zawsze jem jakos super zdrowo :P

Raczej nie obawiam sie ze nie bede miala pokarmu a tego ze nie bede umiala karmic albo ze maluszek nie bedzie sie najadał :dry:
U mnie w szpitalu jest poradnia laktacyjna wiec jest pocieszenie :) bede sie domagac pomocy w razie co ;)

Daarika uff dobrze ze udalo sie zastopowac akcje :) a teraz lez lez i jeszcze raz lez ! i zaciskaj nogi jak najdluzej :P dobrze ze z malutką wszystko dobrze :)

mnie dzis obudzilo jakies okrutne wiercenie na klatce od 9 rano :angry: :angry: :angry:
ale juz czuje sie lepiej :) chyba nawet na siłach żeby iść do sklepu :) jest postep bo wyszlam dzis z pizamy :D

12 lata 4 dni temu #612525 przez lania
Daarika, mi lekarz mówił, że najlepiej leżeć, siedzenie nie bardzo, nawet lepiej wstać zrobić herbatę czy siusiu niż siedzieć na krześle. Chodzi o to że szyjka się skraca szybciej w pozycji pionowej. Nie ryzykuj, leż :dry: dobrze, że wyszłaś, wytrzymaj do 37 tygodnia, najlepiej żeby dzidzia osiągnęła wagę 2500 :cheer:

12 lata 4 dni temu #612533 przez lania
Nawet jak byłam w szpitalu i sobie oparcie łóżka podniosłam do pozycji półsiedzącej to mi gin groził palcem...a pielęgniarki to mówiły, żeby sobie poduchę pod tyłek podłożyć (jak mały uciskał na dole to tak robiłam)

12 lata 4 dni temu #612547 przez KarinaM
Ja z pierwszym dzieckiem miałam pokarm ale tylko przez 3 tygodnie a potem pozostała mi butelka.Igorek jadł bardzo rzadko bo co 6 a nawet 8 godzin i pewnie dlatego pokarm zanikł. Mówią że im częściej przystawia się do piersi tym więcej pokarmu. Co do przystawiania do piersi to położne u mnie w szpitalu pomagały. Nawet w nocy przychodziły jak był problem z przystawieniem do piersi.
Teraz boję się że nie będę umiała przystawić maleństwa. Minęło już tak dużo czasu.
Mam też do Was pytanie: jaki smoczek kupujecie dla maleństwa silikonowy czy kauczukowy? Chodzi zarówno do butelki jak i taki do uspokajania.

Igorek

Irina

12 lata 4 dni temu #612570 przez moniaaak
Hej:).

Dostałam dziś laktator z Avent, ciekawe czy ja w ogóle będę umiała się nim posłużyć.

KarinaM ja mam wszystko z Aventu: butelki i smoczki. Ale z czego one są to się nie zastanawiałam:).

Mam na dziś ambitne plany. Zamierzam sformatować komputer, wyprasować górę ciuchów i posprzątać w domu. Zobaczymy jak będzie z wykonaniem.

Daarikaa leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć:). Komputer na kolana i można do nas pisać:). Powodzenia i uważaj na siebie :). Trzymam kciuki:)

12 lata 4 dni temu #612576 przez KarinaM
moniaaak a jaki kolor mają smoczki przeźroczysty czy żółty? Bo żółte to kauczukowe a przeźroczyste są silikonowe.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka