- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny czy słyszałyście coś, że w szpitalu podaje się noworodkom witaminę D w takich kropelkach. Na szkole rodzenia nikt o tym nie mówił, ale koleżanka, która rodziła w styczniu mi o tym wspominała, nawet dała mi listek bo jej został.
O tu np piszą, że jest niezbędna jeżeli karmi się tylko piersią: kalendarzmaluszka.pl/dowiedz-sie-wiecej-mamo/witamina-d.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kiniaczek przed chwilką dodałaś tysięczny post - nieźle:)
Chyba mam ADHD słowno-postowe
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja kupuje spiryt.sprawdzil sie za pierwszym razem wiec nie bede kombinowac.
co do wit D.to ja sie podaje w kropelkach i chyba tez wit K dawalam Szymkowi jak byl malutki.przy wypisie ze szpitala wszytsko powiedza.co dawac i ile.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lkasiula ja rodzić będę w pyrzycach, bo do szczecina mam coś koło 50 km, a Ty? wysłałam ci mój nr na priv w razie czego:)
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Jutro na miacho na zakupy i torbe bedzie trzeba spakować
Ja w czwartek ide na warsztaty z Mamo to ja ) Któraś z was już była na takich? Opłaca się iśc?
Kiniaczek nasz ADHD-owiec, nieźle lecisz z postami
Ja kupuje chyba ocenisept, chociaż zdania są podzielone.. boje sie tego czyszczenia pępuszka i chyba to zostawie mojej mamie bo naprawde boje sie ze cos zle zrobie lub urwe!
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
W Polsce podaje się dziecku witaminę D. W szkole rodzenia mówili, że np jak dziecko ssie pierś to pipetką się wsuwa dziecku do buzi, czasami można moczyć sutki, żeby dziecko zlizywało jak nie chce Witaminę K chyba też się podaje, ale nie pamietam - musiałabym w zeszycie zobaczyć.Ja kupiłam Octenisept, podejrzewam, że do gojenia się rany po cesarce też się może przydać.
Dziewczyny czy słyszałyście coś, że w szpitalu podaje się noworodkom witaminę D w takich kropelkach. Na szkole rodzenia nikt o tym nie mówił, ale koleżanka, która rodziła w styczniu mi o tym wspominała, nawet dała mi listek bo jej został.
O tu np piszą, że jest niezbędna jeżeli karmi się tylko piersią: kalendarzmaluszka.pl/dowiedz-sie-wiecej-mamo/witamina-d.html
demonique - recaro profi plus ma przycisk przy pomocy którego wydłuża się fotelik Poza tym kto był na warsztatach bezpieczny maluch - to wie, że dziecko w foteliku musi mieć ciasno i nie może być grubo ubrane, bo podczas uderzenia materiał się zgniata, dziecko może sobie wyłamać stawy barkowe i wylecieć. Maluch powinien być bez kurtki i mocno dociśniety pasami Maxi cosi jest droższe niż recaro, a nie ma oddychającej tapicerki. Na dodatek peble jest dużo droższe i ma 4 gwiazdki, a recaro 5. Z maxi cosi 5 gwiazdek ma cabrio fix, ale jest dość lekkim fotelikiem i jak to maxi cosi - ludzie w necie narzekają na materiał, że nie przepuszcza powietrza i dziecko mokruteńkie. Recaro zajmuje sie produkcją wyłącznie fotelików, a przede wszystkim foteli sportowych więc to ich perełeczka
Mąż nie chce fotelika dla noworodka kupować skoro jest używany w domu, ale ja chce mieć kolejne dziecko za 2-3 lata i co, wtedy kupować na jedno dziecko tylko? Bez sensu. Lepiej na dwójkę kupić, bo inaczej to szkoda kasy
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Anabelle ja odpadam..mogę kibicować na wątku,ale dzieci już nie!!!
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
mam nadzieję, że nie ze mną mi już starczy za stara jestem pierwsza ciąża super a teraz tyle nerwów i leżenie 4miechy, dziękuję bardzo.Z którą się spotkam w wątku mamusie 2016? przyznawać się
Dwoje to i tak dużo (chociaż się cieszę z tych wpadek, to chyba wystarczy)
A te wiaderka na allegro widziałam za 90zł bez podstawki, a drugie tyle z podstawką...ale też jakoś specjalnie nie szukałam.
ewela, fantastyczne te fotki od Makarewicz, to chyba jakas zaklinaczka dzieci
Podoba mi się szerokie zastosowanie tego octeniseptu, chyba zainwestuję
Domiś, zobaczysz, że wszystko będziesz robić sama, ja też tak myślałam, a potem nikomu nie dałam się dotknąć do mojej Oliwki
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle na mnie nie licz-plan ,,DZIECI,,mam juz wykonany (choc NIGDY nie wiadomo ) ALe ogólnie w planach już nie mamy -chyba że wpadeczka ;-D
Swoją drogą troszke mnie to smuci że już NIGDY nie będe w ciąży,że nie poczuje ruchów dzidziusia ...achhh łezka sie kręci ;-(
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Anabelle moze ja sie skusze na 2016 zobaczymy co zycie pokaze ale zawsze mowilam ze nie chce miec jedynaka a 3 lata roznicy to w sam raz
ale niech ja najpierw przezyje 1 porod