BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #618113 przez lania
tysiiiak napisał:

lania tak na bobowozki :( przed zamowieniem najlepiej zadzwonic zapytac bo na kazdy wozek i kolor mozna inaczej czekac ...

Dzięki, jutro zadzwonię...fajna fotka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #618122 przez joasia10015
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dziewczyny ale sie dzis wieczorkiem naśmiałam z mojej teściowej-nie mogłam ze śmiechu.Leżałam sobie po całym dniu łażenia i użerania sie z jędzą w salonie a ona jako cudna babcia chciała pokazac że potrafi mi syna uśpic ;) ;) ;)
(Miałam ogromne znaki zapytania w głowie jak ona to zrobi :unsure: :unsure: :unsure: Bo on ogólnie kochany jest do spania ale kobiecina nie ma za grosz podejscia do tego tematu ... ;) Chyba do konca życia bedzie dla mnie zagadką jak usypiała w dziecinstwie mojego męża :S -kurcze chyba każda kobieta jarzy że przed snem trzeba dziecko wyciszac,przygasic swiatło,opowiedziec bajke ściszonym głosem...i wogóle i wogóle-takie małe triki na sen ;) A ona poprostu nie ma o tym pojęcia :ohmy: :ohmy: :ohmy: :unsure: :unsure: :unsure:
No i tak -poszła z Miłośkiem go umyc,ubrała w piżamkę i poszła do jego pokoju...drzwi były uchylone więc słyszałam o co chodzi.Czytała mu jakąs książeczke-(w książeczce były jakies zagadki dla dzieci wieć automatycznie zamiast synka wyciszac to zachęcała do ,,zabawy,, :S A czytała tak głośno że ja słyszałam w salonie :S :S :S No więc czekałam na rozwój sytuacji i śmiałam sie pod nosem :lol: :lol: :lol: Patrze-Miłosz biegnie do mnie i zaczyna wymyslac,że mu za ciepło...że chce mu sie pic ...że bardzo mnie kocha... ;) Czułam że o coś mu chodzi bo znam go jak nikogo na świecie -a że był śpiacy to wiedziałam że nie wymysla tego wszystkiego bo nie chce spac :blink:
W koncu poszedł do siebie -minęła minuta...dwie...trzy...i nagle Miłuś krzyczy z pokoju,,MAMAAAAAA CHOC TU DO MNIE BO BABCIA MI SPIEWA I NIE MOGE ZASNĄC,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Myślałam że ją śmiechem zabiję :silly: :lol: :silly: :lol: Kto mądry śpiewa na całą ,,epe,,dziecku na dobranoc zamiast kołysanki ,,Gdzie strumyk płynie z wolna,rozsiewa zioła maj ,stokrotka rosła polna -a nad nia szumiał gaj...STOKROTKA ROSŁA POOOOOLNA A NAD NIA SZUMIAŁ GAJ ZIELONY GAJJJJ ,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
POprostu numer tego tygodnia-nawet dziecko zczai że babcia sie zna jak cholera ...ale na swoich telenowelkach i obgadywaniu sąsiadów :angry: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dłuuuga historia-wiem -ale musiałam Wam napisac bo śmiech mnie rozwala do tej pory :lol: :lol: :lol:
A najlepsze że jak przyszłam do Miłosza to usnął w jakies 2 minuty :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #618139 przez Karolka85
Dzień dobry dziewczynki :)

Melduję się jako pierwsza tego poranka... 10 kwietnia- rocznica Smoleńska i co mamy za oknem? wieeeelka MGŁA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: może ktoś wsadzi Jarusia w samolot?? :blink: :laugh:

Malutka znów szalała dziś od 4:30, więc trzeba było wstać, zjeść... no i pospane.

Co do pępuszka to ja mam i octenisept i gaziki ze spirytusem. i być może będę stosować troche tego i troche tego.

Anabelle my z mężem planujemy drugie dzieciątko też tak na 2015-2016 więc może spotkamy się znów na jakimś forum ;)

Joasia no musze przyznać że teściówkę to masz pierwszorzędną heheheh. to nawet ja- jeszcze niedoświadczona matka wiem jakie warunki należy zapewnić dziecku żeby zechciało usnąć ;) Ale przynajmniej masz się z kogo pośmiać kochana :)

11 lata 8 miesiąc temu #618143 przez aleksiaa88
Któraś z Was ma strzelbę albo procę albo cokolwiek co lata na odległość i można tym rzucić :angry:
Noc w miarę miła, nawet synuś był grzeczniutki tylko te pobudki co jakiś czas bo skurw......
biegają po drodze te sierściuchy zasrane i co chwile wowowowow i to nie jeden nie dwa ale 5 zzzzzzzzzzzzz Nie żebym miała coś do psiunków bo sama mam ale mój to przynajmniej nie drze ryja w nocy co chwila i nie budzi, ludzie powypuszczają te psy a one ganiają stadami i ludzi budzą by to szlak i tak całą noc i jeszcze teraz :angry: jak ma psa to nie trzyma na własnym podwórzu tylko puszcza niech idzie w świat i mu pod oknem nie wyje no normalnie jak się wkurzę to wyjdę na balkon i zacznę w nie rzucać, a mój piesek stoi i tylko patrzy tak dobrze wychowany.

Słońce od rana a ptaki tak wiosennie śpiewają, że można odlecieć szkoda,że jeszcze jest szaro brak zieleniny na drzewach i było by cacy

11 lata 8 miesiąc temu #618146 przez Karolka85
aleksiaa88 napisał:

Któraś z Was ma strzelbę albo procę albo cokolwiek co lata na odległość i można tym rzucić :angry:
Noc w miarę miła, nawet synuś był grzeczniutki tylko te pobudki co jakiś czas bo skurw......
biegają po drodze te sierściuchy zasrane i co chwile wowowowow i to nie jeden nie dwa ale 5 zzzzzzzzzzzzz Nie żebym miała coś do psiunków bo sama mam ale mój to przynajmniej nie drze ryja w nocy co chwila i nie budzi, ludzie powypuszczają te psy a one ganiają stadami i ludzi budzą by to szlak i tak całą noc i jeszcze teraz :angry: jak ma psa to nie trzyma na własnym podwórzu tylko puszcza niech idzie w świat i mu pod oknem nie wyje no normalnie jak się wkurzę to wyjdę na balkon i zacznę w nie rzucać, a mój piesek stoi i tylko patrzy tak dobrze wychowany.

Słońce od rana a ptaki tak wiosennie śpiewają, że można odlecieć szkoda,że jeszcze jest szaro brak zieleniny na drzewach i było by cacy

Wow Aleksia ale pojechałaś z koksem :lol: :silly: ale w sumie trochę Ci się nie dziwię ;)

11 lata 8 miesiąc temu #618149 przez JoannaL
Dzień dobry. Dziś nocka o wiele lepsza, chociaż z rana głowa mnie pobolewa. Mierzę sobie ciśnienie codziennie rano od kilku dni i trochę za niskie, więc ten ból pewnie przez to.

Ja kupuję spirytus do pępuszka. Jak Octanisept będzie potrzebny zawsze mogę M do apteki wysłać. Z tego co się orientuje można kupić też Asept. Ma takie samo zastosowanie i działanie ale jest tańszy.

Dziewczynki od soboty ruszamy z remontem :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #618152 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

Z którą się spotkam w wątku mamusie 2016? przyznawać się :P

Obstawiam że ze mną :D

11 lata 8 miesiąc temu #618154 przez tysiiiak
dziendoberek :)

w zasadzie to niewiem dlaczego juz sie obudzilam ;p przeciez to nie moja godzina na wstawanie :P

aleksiaa wspolczuje ujadania psow w nocy ... u mnie koło balkonu jedynie gołębie gruchają a z rana tak jak teraz sasiad oglada msze :pinch:

joasia to Ci tesciowka pokazala :P moze od teraz wszystkie dobre rady schowa do kieszeni ? :D

11 lata 8 miesiąc temu #618157 przez Kiniaczek
Generalnie to dzień dobry:)

Nocka nawet w miare, mąz usnął na kanapie w salonie więc miałam całe łoże dla siebie :lol: :lol: i chyba tak mi się lepiej śpi :lol: On jak uśnie to nie ma bata żeby go przebudzić i zatachać do łóżka więc tylko go przykryłam dałam buziaka i poszłam spać dalej :blush: :blush: :blush:

Co do psów to kocham je bardzo ale rozumiem jak potrafi zdenerwować szczekanie zwłaszcza w nocy.. U nas na osiedlu terror głosowo-szczekaniowy urządzą uwaga.... mały piskliwy straszny York... Dziewczyny takiego ujadania i szczekania to moje bębenki nie dzierżą... dramatiko! :angry: :ohmy:

Co do Smoleńska to ja dziś nawet nie włączam Tv bo tak mnie drażni już cała ta sprawa że głowa mała...

Fotelik mam maxi cosi z 2012 roku, kupiony w komplecie z wózkiem także póki co wystarczy, będe się później zastanawiała nad zakupem nowego jak mi młody przykoksi i się mieścić nie będzie :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #618160 przez JoannaL
aleksiaa88 znam ten ból. U nas na podwórzu są dwa psy (teściowej) i czasami w nocy tak ujadają że kur..cy idzie dostać

11 lata 8 miesiąc temu #618211 przez Ane88
Hejka dziewczyny:)

mnie się dzisiaj tak dobrze spało...i musiałam wstać wcześnie na te badania...
nie zapłaciłam aż tak bardzo dużo bo 50 zł, myślałam ze bedzie gorzej:P

aleksiaa88 masakra z tymi psami, też wiem co to znaczy... i też czasami miałam ochote wyć w nocy, ze nie moge spać przez ujadające, szczekające i ganiające się psy pod oknem...
teraz mam spokój bo mieszkam na 7 piętrze, ale na 8 mieszka kundel Mikuś, który jak zacznie szczekać swoim piskliwym głosem to też mnie szlak trafia...

Dziś zrobie botwinke ze śmietanką... tak mnie naszło:)
życzę wszystkim miłego dzionka..

a do samolotu dzisiaj wrzuciłabym najlepiej Tuska... Debil - najlepiej w ogóle bez pilota...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #618213 przez Kiniaczek
Wszyscy politycy nadają się do kamieniołomów...

Ale niewątpliwie Jarek przoduje w debiliźmie...

11 lata 8 miesiąc temu #618220 przez anek
Witam i ja!

Joasia to sie uśmialam z tesciowej.juz sobie wyobrazam jak spiewala tą stokrotke hahaa aż mały nie wytrzymał hahaha!

u nas przebija sloneczko wiec moze bedzie cieplo.

co do psów to w tamtym roku mielismy kreta na działce.moj M. kupil na allegro jakis odstraszacz który wydawał dzwieki słyszalne dla zwierzat.(ja gdzies tego nie slyszałam).przez tydz czasu kret sie nie wyniósł al e za to wszystki psy sąsiadów darły jape całe noce.wiem jakie to jest wkurzające a jeszcze jak dziecko śpi i taki kundel zacznie wyc, normalnie mozna nerwowo nie wytrzymac.

Ja juz po pobraniu badan,sniadaniu i mysle co zrobic na obiad bo pustki w lodówce.placki ziemniaczane z sosem???szybko,tylko nie bardzo zdrowo, oj tam,oj tam.

11 lata 8 miesiąc temu #618226 przez ewela86
Anabelle napisał:

ja chętnie się skuszę:)

11 lata 8 miesiąc temu #618234 przez Karolka85
ewela86 napisał:

Anabelle napisał:

ja chętnie się skuszę:)

Hehe może być nas całkiem sporo w tym 2016 :blink: trzeba by się jeszcze na konkretny miesiąc umówić :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka