BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #617895 przez sisina
kurde ale ten octenisept jest drogi ja kupiłam takie gaziki nasaczone spirytusem chyba mogą być co????

No chyba ze jak sie wkurze to kupie jeszcze ten octenisept

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #617896 przez lkasiulla
Witam :)

Byłam dziś u lekarza wszystko w porządku wyniki też ok, teraz mam chodzić co dwa tygodnie i na następnej wizycie 23.04 dostane skierowanie na usg i zrobi mi te badanie gbs. Ja chodzę na nfz i wszystkie badania mam bezpłatne...

Po lekarzu byłam z siostra i jej córeczka na szczepieniach a malutka tak płakała że szok jak sobie pomyślałam że już nie długo z moja córeczką będę chodzić i ona tez będzie tak płakać to i mi sie zachciało płakać :(:(

A jutro idę na te warsztaty bezpieczny maluch ciekawe czy będzie warto dla mnie najważniejsza pierwsza pomoc bo tego się najbardziej boje.

Co do octeniseptu to mi położna radziła używać tego i jeszcze mimo wszystko przemywać gazikiem nasączonym

11 lata 8 miesiąc temu #617899 przez ewela86
lkasiula a gdzie będziesz na tych warsztatach? bo ja jutro też jadę do szczecina.

11 lata 8 miesiąc temu #617903 przez aleksiaa88
Ma któraś problem z pękającymi żyłkami tzw pajączki ja mam coś takiego na nogach :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #617907 przez KarinaM
Ja kupię spirytus. Byłam u koleżanki i Ona urodziła rok temu. Jej położna środowiskowa powiedziała że najlepszy jest spirytus i najszybciej się goi.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #617910 przez Anabelle
ewela86 napisał:

właśnie miałam zapytać co do pępuszka kupujecie, bo niby spirytus już odradzają a po octenisepcie czasem się paprze i długo goi... nie wiem czy to prawda - tylko tak słyszałam.

Sprawa indywidualna z cyklu "jak kto stosuje"
Mi w szpitalu mówili, żeby psikać przy każdym przewijaniu i nasączonym patyczkiem z ogranicznikiem raz dziennie po kąpieli przemywać rowek pępuszka (fosę na łączeniu ze skórą).
Jeśli ktoś psika raz dziennie lub boi się kikuta odchylić, żeby spsikać kluczowe miejsce czyli "łączenie" to ... może się odrywać kawałkami.
Choć z drugiej strony położna środowiskowa mówiła, że najpierw wysycha z zewnątrz a później stopniowo dalej więc lubi popękać na brzegach a pod spodem po zgięciu widać żywą tkankę. A co ciekawe ona zaleca spirytus czyli bardziej chodzi o to w jaki sposób niż czym :)

11 lata 8 miesiąc temu #617915 przez lkasiulla
ewela86 ja tez w Szczecinie :)

aleksiaa88 mi też pękają żyłki na nogach, ale to już też kiedyś popękały mi od depilatora a co najgorsze na twarzy też mi żyłki pękają pytałam się kosmetyczki wiec powiedziała że niby powinno samo przejść po ciąży ale zobaczymy jakoś po depilatorze mam do tej pory....

11 lata 8 miesiąc temu #617920 przez ewela86
dzięki annabelle. chyba kupię i to i to, a octenisept tak jak pisałąś wcześniej zawsze się do czegoś przyda.
u nas na szkole rodzenia nie doszliśmy do tego tematu - zobaczymy jaki ma pogląd na to położna z naszego szpitala.

11 lata 8 miesiąc temu #617924 przez aleksiaa88
Tylko mi pękają już ładne parę lat co jakiś czas zauważam nowe pęknięcia ja to chyba mam genetyczne czy coś moja matka tez na udach je ma, nigdy depilatora nie używałam, po prostu robią się i już :angry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617929 przez Kiniaczek
sisina napisał:

kurde ale ten octenisept jest drogi ja kupiłam takie gaziki nasaczone spirytusem chyba mogą być co????

No chyba ze jak sie wkurze to kupie jeszcze ten octenisept

Krocze też sobie będziesz spirytusem polewać ??:) Chyba że będziesz miałą cesarkę to inna bajka :)

11 lata 8 miesiąc temu #617930 przez ewela86
lkasiula to super, może będzie okazja się spotkać na żywo. będziesz sama czy z ekipą? bo ja zabieram męża i koleżankę.

11 lata 8 miesiąc temu #617940 przez Kiniaczek
U mnie położna na szkole rodzenia i na zajęciach na studiach polecały Octenisept, koleżanki też:) Jedynie moja mama twierdzi że spirol najlepszy:D

11 lata 8 miesiąc temu #617944 przez ewela86
Kiniaczek przed chwilką dodałaś tysięczny post - nieźle:)

11 lata 8 miesiąc temu #617945 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

właśnie miałam zapytać co do pępuszka kupujecie, bo niby spirytus już odradzają a po octenisepcie czasem się paprze i długo goi... nie wiem czy to prawda - tylko tak słyszałam.

Moim zdaniem to kwestia odpowiedniej pielegnacji i tego jak gruba jest pępowina :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #617946 przez lkasiulla
ewela86 ja będę z siostra i jej córeczką bo jej mąż akurat pracuje i nie ma mała z kim zostać, a w którym szpitalu będziesz rodzić??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka