- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Dlugo sie staraliscie z mezem?
Nam przy emi udalo sie przy 2 cyklu, a teraz w 1

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mąż zaczął w lipcu coś wspominać, że by chciał- nie uwierzyłam, dlatego w pierwszą rocznicę ślubu dostałam kwas foliowy w prezencie, zatkało mnie i tak miesiąc później spróbowaliśmy i udało się za pierwszym razem.
Jeszcze mam pytanie jeśli ktoś jest chętny i wie więcej niż ja byłabym wdzięczna za odpowiedź.
A mianowicie chodzi mi o żywność- wiem, że nie wolno spożywać serów pleśniowych gdyż zawierają kultury bakterii. A najlepiej to spożywać produkty pasteryzowane. Więc idąc tym tokiem myślenia( moim tokiem) nie należy jeść produktów odzwierzęcych chodzi mi o mleko krowie, a co za tym idzie śmietana z tego mleka też nie nadaje się do spożycia gdyż nie można poddać jej gorącej temperaturze. Tak samo spożywając kapustę kiszoną i ogórki kiszone własnej roboty wydaje mi się, że potrzebne są kultury bakterii do ich sfermentowania. Tak więc nie wiem czy dobrze myślę czy coś mi się na mózg rzuciło i to jest kwestia przeczytania tekstów w internecie. POMOCY
- sunflower
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam już syna, który w grudniu skończy dwa lata.
I odrazu mam do was pytanie: do jakich ginekologów chdzicie, na kasę chorych czy prywatnie?
Ja chodziłam przy pierwszej ciąży prywatnie i byłam bardzo zadowolona. Ale teraz troszkę mi się życie zmieniło, dziecko, budowa domu i nie do końca mnie stać płacić 150 za jedną wizytę + wszystkie badania płatne a prenatalne 200...
Byłam już na dwuch wizytach u lekarza z kasy chorych... i niestety nie do końca jestem zadowolona. I nie wiem co zrobić, czy jednak nie szarpnąć się na moją Panią doktor (tak czy inaczej na jedną wizytę do niej idę). Ona ma na pewno dobry sprzęt w porównaniu z kasą chorych, a moja pierwsza ciąża nie rowiązała się dobrze i boję się tego przy drugiej...
A wczoraj jak byłam na wizycie z kasy chorych lekarz zrobił mi usg (oczywiście ja nic nie widziałam) kazał się ubrac i następnie powiedział żebym przyszła w listopadzie. Dopiero na moje pytanie czy jest ok powiedział, że tak, a gdy spytałam czy serduszko bije (przecież w 6-7 tyg to widać) powiedził, że to za wześnie.... i to była cała wizyta.
Prywatnie wszystko widze na usg, lekarz mi wszystko mówi co i jak nie musże sama go wypytywać...
- sunflower
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja przestrzegam tylko używek, alkochol i mięso surowe (ech mój pyszny tatar:), a tak to jem wszystko:)
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz bylam na pierwszej wizycie w 5t4d..i widzialam tylko 4mm pecherzyk ciazowy, ktory wskazywal na 4t6d..ale mam sie tym nie przejmowac.
31.10 mam kolejna wizyte, na ktorej mam zobaczyc bijace serducho.
Nie martw sie, ze jeszcze sie nie uwidocznilo, moglas miec pozniej owulke i pozniej moglo dojsc do zaplodnienia...a moze po prostu lekarz mial kiepski sprzet i nie zobaczyal tego co juz powinien...glowa do gory.
aleksia...w pierwszej ciazy nie pilam alkoholu, nie jadlam surowych mies, serow plesniowych rowniez...
sunflower...z tego co piszesz mamy ten sam tp

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1

- sunflower
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A zachcianki mam na wiele rzeczy. Raz slodkie, po minucie na ostre...choc ostre przewazaja.
Z Emi w ciazy odrzucilo mnie na 7 miesiecy od slodyczy...a pozniej mialam wielka ochote na nie...przytylam 12kg, wiec nie bylo zle

Dzis mialam ochote na kluski slaskie i wlasnie je zrobilam...Emilka spi wiec moglam sie pobawic w kuchni

Sunflower, gdy dzidzius sie urodzi Emi bedzie miala 21 miesiecy...wiec mysle, ze nie bedzie tak zle...jak bedzie mial tyle, co Emi na dzien dzisiejszy, to mysle, ze sie beda swietnie bawic

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię nad życie:*

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-