BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #588896 przez Agusia83
Aleksia,sliczny brzuszek. Nasze skarby mają cudne domki i to jeszcze własnościowe.

Rysa,z wyników faktycznie wychodzi zapalenie. Tylko nie wiem czy samego pęcherza,czypochwy również. Mnie niepokoi białko.
Myślę,ze urosept Mozesz brać. Do tego suszona zurawina.
Ale na wszelki wypadek zadzwoń do gina.

Haniu widzisz niebedzie tak źle.

A ja na leniwe mówię kluski.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588911 przez Hania84
Rysa ja znalazłam coś takiego w internecie na temat białka w moczu i bakterii :
www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nasze-cia...o-w-moczu_39640.html

A najlepiej skonsultuj się z lekarzem, jak nie swoim ginekologiem to chociaż z rodzinnym na razie.

11 lata 9 miesiąc temu #588931 przez renata329
najlepiej zadzwon do swojego ginekologa:)

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

11 lata 9 miesiąc temu #588997 przez rysa
Kurde nie wiem.Rozmawialam z kolezanka ktorej mama jest polozna i kazala mi sie nie przejmowac zbytnio tylko czekac na wizyte.jesli nie mam innych objawow,głownie nadciśnienia to mam być spokojna.Jutro polece gdzieś zmierzyć ciśnienie. Haniu z yego artykulu wynika ze bialko w moczu moze byc tez spowodowane przemrozeniem organizmu-zmarzlam w drodze do labolatorium bo w Bielsku mrozi jak nie wiem a ja ubralam sie jak fircyk.Wysilek fizyczny-szlam na badania na nogach ok 40min.No i jestem lekko przeziebiona.Moze te czynniki tez mialy jakis wplyw :/
Przy okazji ta polozna dala mi liste rzeczy ktore musze miec u nas w szpitalu-tyle tego jest ze nie wiem czy sie w jednej torbie zmieszcze

11 lata 9 miesiąc temu #589028 przez aleksiaa88
rysa to co tam ciekawego jest do wzięcia ? Tak sobie myślę, że to tylko 3 dni chyba góra jak dobrze pójdzie ale tak naprawdę to najwięcej miejsca zajmuje koszulina razy chyba 3 sztuk ręcznik duży, kapcie 2 sztuki i te podkłady i to najwięcej wypełnia torbę z tych większych rzeczy gabarytowo. Głupio wziąć dużą torbę i głupio małą ale z worami dołączonymi do niej.
Ja jeszcze nie wiem gdzie pojadę mam 2 opcje ale zamierzam iść w maju i popytać co i jak trzeba zabrać.

11 lata 9 miesiąc temu #589190 przez violcia00
Dziewczyny nie macie problemow z puchnieciem nóg?Bo ja oprócz bólu zauważylam dzisiaj że sa lekko spuchniete w kostkach.
Ostatnio malo odpoczywam i moze dluga podróz-caly czas w pozycji siedzacej tez miala wplyw :dry: Mam nadzieje ze obrzek sie sie nie nasili i jeszcze ten ból pleców...och już bym chciała byc po porodzie i czuc sie jak dawniej.

Zmykam do łóżka...dobranoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589204 przez Agusia83
Viola, mnie nogi nie puchna...ale plecy bola jak jasna ch...a...a do tego biodra...w niedziele cos mi w nie wlazlo i po chwili chodzenia mam serdecznie dosc, nie mowiac juz o tym, ze ciekzo mi jest sie przekrecic na lozku.

Viola, czesto dawaj nogi do gory przy odpoczynku...i wiecej odpoczywaj!!!!!!!!!!

Ja wlasnie szukam na allegro: podkladow poporodowych, wkladek laktacyjnych( jesli bedziecie na kupnie to polecam wkladki baby ono, sa super chlonne i maja przylepki do stanika), smoczkow do butelek na wszelki wypadek...

11 lata 9 miesiąc temu #589206 przez Hania84
Czasem też mi się zdarza mieć spuchnięte stopy. Zależy to od wielu czynników...od tego co jadłam, od pogody, od tego co robiłam. Często jest tak, że kobiety w ciąży mają spuchnięte stopy.

Dziewczyny odezwała się dziś do mnie położna. Wstępnie umówiłyśmy się, że w połowie kwietnia do niej zadzwonię i wtedy umówimy się na spotkanie. Przyjedzie do mnie na wizytę. Fajnie...bo już coś do przodu poszło w tym kierunku.

Idę tez już zaraz spać.

Cukier mam przyzwoity, nawet po posiłku :) Po obiedzie miałam 98...a teraz 3 godziny po deserze a przed kolacją miałam 82 :) także jestem zadowolona :)

11 lata 9 miesiąc temu #589262 przez Agusia83
Haniu, dobrze, ze masz taki swietny cukier :laugh:

lece spac, do jutra!

11 lata 9 miesiąc temu #589271 przez natali
hej dziewczyny z tymi opuchnietymi nogami uwazajcie mnie polozna zawsze pyta czy stopy lub dlonie, nadgarstki mi puchna tak jakby to bylo bardzo istotne choc tak naprawde nie wiem dlaczego, mnie to nie dotyczy ale mysle ze warto to skonsultowac z lekarzem dla wlasnego spokoju.
dziewczyny znalazlam wozek powiedzcie co o nim myslicie

www.wozkifoteliki.pl/wozki-dzieciece/274...-matrix-light-2.html

Widzisz Haniu nie jest tak zle trzeba byc dobrej mysli a wszystko sie ulozy.

Rysa co do tej wyprawki dla ciebie nie sugeruj sie tak bardzo ta lista co dostalas pamietaj ze najprawdopodobniej w szpitalu spedzisz tylko trzy dni a jezeli nawet chcieliby cie zatrzymac na dluzej z jakiegos powodu zawsze mozesz poprosic partnera zeby ci cos dowiozl, mysle ze to najrozsadniejsze rozwiazanie choc nie wiem jak daleko od domu bedziesz rodzic bo odleglosc tez ma znaczenie

11 lata 9 miesiąc temu #589300 przez Agusia83
Natalii,wózek wygląda na lekki i łatwy w obsłudze,ale nie znalazłam info dotyczące kół. Pompowane są świetne,choć wiadomo,zwiększają masę wózka. A wymiary gondoli?
Kasowo,jak dla mnie ciut drogi.

11 lata 9 miesiąc temu #589314 przez natali
kola sa piankowe ale to mi wcale ni przeszkadza tutaj zima nie ma sniegu a powierzchnie chodnikow sa bardzo rowne, do lasu z wozkiem sie nie wybieram. Gondola jest MATRIX czyli fotelik z rozkladanym oparciem do punktu zero to mi wlasnie w tym wozku bardzo odpowiada bo nie mamy bardzo duzego auta a tak bym musiala wozic fotelik i gondole co w tym przypadku to jedna rzecz spelniajaca obie funkcje. wozek wazy 6.5 kg. Na hiszpanskie warunki wydaje sie byc odpowiednim

11 lata 9 miesiąc temu #589339 przez Agusia83
To leciutenki,super. A jak duza jest gondola?

Emi 15 minut temu sie obudziła,bylam siku,a cały czas czuje jakby mi sie chciało. Syn juz sie rozpycha i łazi po pecherzu.

11 lata 9 miesiąc temu #589483 przez Małgośka
Przecudowne upięcie!!!
Gdybym widziała je rok temu skusiłabym się na takie :)

Ikunia1910 napisał:

Wisnia fajna sesyjka :)
Szczerze mówiąc to bardzo się cieszę że zdecydowalaś sie jednak na krutsza wersje panny młodej:) bo jak sobie wyobraziłam brzuszek zakryty pod tymi metrowymi materiałami to aż mi się ciężko zrobiło ;)
Nie wiem jaką masz tą kiecuszkę ale mnie osobiscie bardzo podobaja się upięcia tego typu:

sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/c...922_1775640059_n.jpg

11 lata 9 miesiąc temu #589514 przez aleksiaa88
Śniadanie zaliczone wyjątkowo było pyszne kanapki z serem białym i szczypiorkiem, rzodkiewka i kiełbaska chudziutka mmmmmmmmmmmmmm prawie jak wiosna ;)
Co do spuchniętych kostek no nie mam nic takiego póki co, a jeśli rzecz się tyczy zmiany położenia na łóżku to tak mi ciężko jak leżę to tyłka nie mogę podnieść a wstawanie muszę obrócić się na bok i podeprzeć ręką odbić od materaca i włala siedzę i wtedy staję a jeszcze przy tym wszystkim stękam bo mi ciężko. Czasem się nie słyszę to mąż tylko e ee ee co to będzie za miesiąc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka