- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Byłam dziś w aptece po moje igły i paski do glukometru i oczywiście nie mają, muszą zamówić. Jak wszystko inne tutaj. Ale na szczęście za godzinę mam do odbioru. Tylko z igłami problem bo on mi zapisał 75 sztuk a mają pakowane tylko po 200! Coś mówiła, że chyba zadzwoni do mojego lekarza i zapyta czy zmieni receptę a później najwyżej doniosę po wizycie.
Mi też jest się ciężko przekręcić z boku na bok lub wstać z łóżka. Jak leżę na plecach i mała się położy jak jej wygodnie a ja chcę się przekręcić na bok to czuję ją i powiem nawet że sprawia mi ból przekręcanie.
Pogodę mamy do D...y . Szaro i ponuro lecz bez opadów.
Wiecie, powiem Wam że trochę mnie te święta nie cieszą teraz. Jedziemy do rodziców, moja mama przygotuje pewnie jak zawsze sporo pyszności a ja będę musiała się ograniczać. Wkurza mnie to trochę. Ale już sobie powiedziałam że urodzinowy kawałek tortu zjem. Nawet jeśli po nim musiałabym na dwie godziny pójść na spacer żeby to szybciej spalić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a ja już się nie przewracam w łóżku, ja się turlam niedługo będę prosić partnera, żeby mnie obracał jak beczkę bo u mnie nie wyrósł tak ładnie brzuch jak u was, a cała w obwodzie się powiększyłam, nie wiadomo gdzie przód, a gdzie tył
ja dziś mam mega stresa, wieczorem jedziemy do moich rodziców na Białoruś (więc uprzedzam nie będzie mnie do poniedziałku na forum ale będę miała później do odrobienia ). jak pomyślę ile będziemy jechać, nie dobrze mi się robi (7 godzin pociągiem + 5 godzin autem + granica 2-3 godzinki).
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
NIE WIEM DOKLADNIE JAKIEJ DLUGOSCI JEST GONDOLA ALE DO ZIMY WYSTARCZY POZNIEJ JUZ SPACEROWKA. WIEM ZE JEST TROCHE DLUZSZA OD FOTELIKA MAXI COSI TAKZE NAPEWNO STARCZY NA DLUZEJ.
KAKASZKA WSPOLCZUJE TAKIEJ PODROZY NAPEWNO TROCHE TO ODCHORUJESZ.
HANIU WIADOMO ZE WSZYSTKO KUSI ALE SWIETA TO NIE TYLKO JEDZENIE, SPOTKASZ NAJBLIZSZYCH A TO BARDZO DUZO I TYM SIE POWINNAS CIESZYC. JA W POLSCE BYLAM W PAZDZIERNIKU I DO WAKACJI SIE NIE MOGE WYBRAC A I POZNIEJ NIE WIADOMO JAK TO BEDZIE.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Baw się dobrze u rodziców Odstresujesz się trochę przynajmniej
Masz rację Natali , rodzina najważniejsza Też ostatnio byliśmy w październiku...i jedziemy teraz, bo później jak maluszek będzie na świecie to dopiero planujemy jechać w przyszłym roku w czerwcu czyli za ponad rok.
Dziś już tato do mnie dzwonił czy wszystko w porządku bo aż DWA dni się nie odzywałam hihi no tak przyzwyczaiłam ich że odzywam się co drugi dzień...a jak tego nie robię to tęsknią i się zaraz martwią.
Marta , no tak to jest z tym urządzaniem, że czasem to najchętniej wszystko by się wzięło bo takie ładne Zawsze jest dylemat, bo kolor nie taki, a cena za duża, albo podobają się dwie rzeczy równocześnie...ale dacie radę
A rysunek fajny...no właśnie i co dalej?
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Witam dziewczyny
ja wróciłam z zakupów i spaceru po sklepach meblowych i innych tego typu ... jeszcze remontu nie zaczęliśmy a już mam dość - zdecydowanie za duży wybór wszystkiego
A tu coś dla pierworódek
Nie wiem- to zostajemy w szpitalu heheh
Ja po lumpku tak się obkupiłam znaczy małego, na szczęście miałam pomoc więc nie byłam sama w 2 godz przerobiliśmy stół z ciuszkami
P.S. maluszek był z dwoma mamami na lumpku. Z prawdziwą i chrzestną, już dawno szwagierkę uświadomiłam, że ją wybraliśmy- to ona pierwsza podejrzewała, że jestem w ciąży i nie myliła się
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
A tu jeszcze 3 miesiace trzeba wytrzymać.
Dziewczynki dacie rade,będę trzymac kciuki za wasze dobre samopoczucie podczas podróży.u
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jak na razie z biodrami nie mam problemu, kręgosłup od czasu do czasu czuję, ale też jak na razie rzadko...gorzej z brzuchem. Jest ciężki i mam takie dziwne uczucie. Jak szłam dziś z apteki to malutka musiała się na jakiś mój narząd wypiąć bo myślałam, ze zemdleję tak mnie w boku zaczęło boleć.
Agusia masz najlepszy sposób na skrócenie czasu do porodu...spanko Powinnyśmy dużo teraz odpoczywać. Nasza pozycja leżąca jest dla maluszka najlepsza
Ja dziś na obiad miałam kalafior i ziemniaki. Przed obiadem cukier miałam 74
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja dziś zaczynam III trymestr!! Kurcze, alez ten czas leci, nim się obejrze i pewnie maluch już z Nami na świecie będzie...
W poniedziałek byłam na warsztatach "bezpieczny maluch" bardzo fajna sprawa, sporo gadżetów dla malca dają i nagrody na koniec można niezłe zgarnąć ;P Jak będą u Was w mieście śmiało się zapiszcie
Powiedzcie mi moje drogie czy będziecie pobierały krew pępowinową?? Był też właśnie wykład o tym a już wcześniej z moim M się zastanawialiśmy nad tym... A u Was jak? Zdecydowałyście się czy nie?
Co do wózków ja osobiście kupiłam używany retro..wyrwałam na allegro za super cene a z tego co mi mówiły moje znajome to nie ma sensu kupować nowych bo z gondoli dzieciaszek tak szybko wyrasta, że później tylko niepotrzebnie leży w szafie.. U mojej koleżanki córa wyrosła po3 miesiącach!! Lepiej czasem kupić używany w dobrym stanie a poźniej zainwestować w dobrą i lekką spacerówkę... Ja tak zrobiłam i myślę, że to całkiem niezłe rozwiązanie i chyba znacznie tańsze
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.ciazowy.pl/artykul,krew-pepowinowa-i...y-wydatek,600,1.html
to tak wkleiłam ten artykuł jakby któraś z mam tak samo jak ja nie wiedziała o co w tym chodzi
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kakaszka dasz rade-ja normalnie z Francji do Polski jade 16 godzin samochodem a teraz chyba jechalismy ok 20 godzin ale robilismy czeste i długie przerwy wiec i ty dasz rade i Ty Haniu tez
Ja już mam wózek zamowiony..do piątku powinien przyjsc
Wogole to bardzo duzo pieniedzy wydalam przez te 3 dni-rzeczy dla mnie i maluszka,ale są potrzebne...kupiłam tez zel na bol nóg-dzisiaj juz lepiej ze mną,pogoda u mnie do bani,padal dzis snieg z deszczem i bylo zimno
Co do lumpeksów moja tesciowa ma do tego dar-ja jak czasem pojde to tez niczego nie moge znalesc,a ona kupila tyle ladnych rzeczy dla małego
Agusia jeszcze tylko 3 miesiace-dla mnie to już nie długo..choc pewnie te ostatnie miesiace będa najcięższe,ale damy rade
Miłego wieczorku dziewczynki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To faktycznie miałaś dłuuugą podróż. To ile macie kilometrów do PL z Francji? W jakie rejony Polski jechaliście?
Właśnie niektórzy potrafią w lumpkach szukać i jestem pełna podziwu dla tych osób. Ja nie potrafię. Jedyne co raz fajnego znalazłam w lumpku to dla siebie prawie nie zużyte spodnie dresowe z adidasa ...ale to dla tego że wszystko wisiało na wieszakach
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Była właśnie u mnie koleżanka, nagadałyśmy sie z awszystkie czasy. Smutno jej było troche bo jej facet za rzadną cenę nie chce mieć dzieci,az tak ze nawet seksu unika..cymbał