BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591529 przez Agusia83
Emi zasnela i jak trochę czasu dla siebie:)dziś widzialam główkę i.chyba nóżki,które chciały wyjsc przez brzuch.

Co tu taka cisza/?
Hania, Wisnia, Gochens, Kejti, Natalii,Marta, Aleksia, Rysa, Viola.......haloooo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #591575 przez Gochens
kochane forumowiczki ;)

Szukam informacji na temat materacyka dla bobaska? Jaki wybrałyście?

allegro.pl/materac-gryka-pianka-kokos-12...and-i3068037015.html

Co myślicie o takim? Nie wiem może na forum gdzieś jest ale nie moge znaleźć... na innym forum czytalam, że gryka to średnio ale nie wiem juz sama a Wy jaki wybrałyście?

11 lata 9 miesiąc temu #591596 przez Agusia83
Gochens ja mam taki dla Emi i moim zdaniem jest swietny... :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #591603 przez Gochens
No właśnie takie są najbardziej popularne czytałam też gdzieś, że te lateksowe są super są jednak droższe ale jeśli naprawde mają być NAJLEPSZE to może warto?

Dziękuje Agusia za opinię ;))))

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591610 przez Hania84
Witajcie

Czytam Was cały dzień , ale jakoś nie mam weny by pisać.

Agusia fajnie, że już tak malutkiego widać. U mnie to tylko czuć delikatne kopniaki po pęcherzu w dole brzucha.

Marta fajnie, ze już urządzacie mieszkanko. Roboty sporo przy tym, ale na pewno też sporo frajdy bo to Wasze :)

Co do materaców to ile kobiet tyle opinii. Najpierw czytałam tu na forum, że gryka -pianka -kokos jest super i w ogóle. Teraz gdzieś tu znalazłam że słyszały, że uczula i że najlepiej piankowy.
Szczerze to nie zastanawiam się nad tym aż tak bardzo. Ja i tak kupuje go w DE i polegam ta takich jakie tu są w sklepach dziecięcych. Nie wiem co mają w środku, jeśli przeznaczony dla dzieci to pewnie nie jest jakiś niedozwolony bo by na rynek nie wyszedł. W końcu nie ja sama będę taki kupować. Po urlopie chcemy z moim A. pójść do sklepu i kupić łóżeczko, komodę i materac. :) Wtedy się wszystkiego dowiem.

11 lata 9 miesiąc temu #591616 przez Agusia83
Pewnie, Hania ma racje, wszystko na pewno jest przebadane i z atestem, skoro na nim maja spac noworodki i niemowlaki...
Zreszta nie kladziecie dziecka wprost na materac, tylko jeszcze dajecie folie przeciwsikaczowa :silly: i przescieradlo :silly:

Haniu, gorszy dzien?

11 lata 9 miesiąc temu #591624 przez natali
Myslicie ze te matyracyki to taka az wazna.sprawa zastanawia mnie to bo gdy moj syn przyszedl na swiat facet ze sklepu odradzil mi kupno drogiego materacyka z tego wzgledu ze takie malenstwo wazy bardzo malo i jest wszystko jedno czy to materac lateksowy czy jakis inny dziecko i tak nie jest w stanie go wygniesc a roznica w cenie jest duza,,,,, jesli jestem w bledzie to powiedzcie bo szczeze mowiac nie przewidzialam kosztow zmiany materacyka a kazda opinia ma znaczenie i jesli tak jest to bede musiala wziac pod uwage ewentualna opcje

11 lata 9 miesiąc temu #591634 przez Gochens
Aj tam też myślę, że skoro piszą że ma Atest i pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka to chyba powinien być ok? Wiadomo, że dla nas najważniejsze, żeby dla malucha było bezpiecznie a oni i tak pewnie bazują na naszej niewiedzy i wielu sprzedawcow wciska że u nich te najdroższe są najlepsze, bo w końcu jak coś drogie to MUSI być super heh...

11 lata 9 miesiąc temu #591636 przez Hania84
aaa sama nie wiem Agusia. Chyba tak, jakiś denny humor mam. Dziś wciąż głodna chodzę, ale jeść nie mogę bo by mi cukier poszedł. A i wydaje mi się, że brzuch mam jakoś tak nisko. Nie wiem czy coś nie tak, czy może taki mam urok, czy może mi się wydaje. Na dodatek mała leniwa, poruszy się ze 5 razy w ciągu dnia i to też tak delikatnie, nie ma czegoś takiego jak u Was że widać ewidentne ruchy na brzuchu , albo jakichś mocnych kopniaków też nie odczuwam. Po prostu, spokojnie, powoli się przekręca i czasem przez przypadek "nadepnie" mi na pęcherz i to wszystko.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591638 przez Agusia83
Ja mam jeden kupiony gdy Emi miala sie urodzic...i na nim bedzie spal jej braciszek...a Emi w drugim turystycznym lozeczku....co prawda ten drugi materacyk jest cienszy i szczerze zastanawiam sie czy ich nie zamienic

Haniu, moj tez kopie po pecherzu nieziemsko..dzis wyszlam na zakupy, po 50m zastanawialam sie czy nie wrocic do domu...tak bardzo chcialo mi sie siku...do tego ostatnio czesto czuje jakbym miala kamienie w brzuchu...robi sie ociezaly i czasem twardnieje...
a lozysko masz na przedniej czy tylnej scianie?
Zwaz na to, ze dziecko wyrabia w brzuszku juz charakterek...widocznie Twoja corcia bedzie spokojnym dzieckiem :laugh: nie martw sie...masz w domu stetoskop?

11 lata 9 miesiąc temu #591639 przez Gochens
Natali ja osobiście nie wiem jak jest ale koleżanka po szkole rodzenia mówiła , że położna polecała jej właśnie ten lateksowy bo dostosowuje się do ciała bobasa i jego ciężkości

11 lata 9 miesiąc temu #591645 przez Gochens
Hania nie martw się ja od dwóch dni mam to samo... dzieciaszek jakos malo ruchliwy a widoczności jego stopy wychodzącej z mego brzuchola nie widziałam.. delikatnie mnie kopnie raz na jakiś czas... dziś jak zjadłam Grześka to zaczął ruchliwiej się ruszać.... ale bez rewelacji też się martwilam ale lekarz mówił że czasem tak jest

11 lata 9 miesiąc temu #591728 przez WisniaJ
Co do materacy - ja kupię lateks jak wyjdziemy z fazy siuśkania ;) Na początek standard GKP.

Mam dość przeglądania ozdóbek ślubnych na samochód, na głowę, na butelki wódki, bleee... :P

A co do ruchów córy to trochę wam zazdroszczę, ja mam mało spokoju :woohoo: Mała ciągle się wierci a od kilku dni zamiast kopniaków trenuje wypinanie dupki i tak ciągle sobie siedzę z wypiętą raz z lewej strony pępka raz z prawej :side: Mała chyba się obróciła, ale w pon idziemy do doktorka, więc obejrzymy naszego olbrzymka :)

11 lata 9 miesiąc temu #591770 przez natali
Gochens troche sie z tym nie zgodze my z mezem mamy lateksowy materac i owszem pod naszymi ciezarami dostosowuje sie do sylwetki ale pod naszym synkiem wcale nawet nie drgnie a wazy juz prawie15 kg co dopiero mowic o noworodku ktory wazy 4 kg.dla synka chcemy kupic materac lateksowy dopiero w pszyszlym roku na normalne lozko teraz jeszcze spi w pampersie ale powoli musze zaczac go tego oduczac nasz materac byl juz nie raz zasiusiany dlatego wole poczekac.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka