BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #593996 przez Hania84
Witam niedzielnie :)

No tak z psiakami jest ten obowiązek, że trzeba wyprowadzać :) nie ma zmiłuj :blink:

Ja do miesiąca wstecz miałam plus 6kg ... jutro dowiem się ile przybrałam , albo straciłam ...albo i być może waga stoi w miejscu.

Wiśnia gratuluję udanego panieńskiego :)

Moja mała nie wiem jak leży...nie potrafię tego rozszyfrować. Przez ostatnie dwa dni się nawet wierciła i często kopała po pęcherzu...czyli bardzo możliwe że jest głowa do góry. a od dzisiaj rana cisza...pewnie odsypia dwu dniową imprezkę :silly: :lol:

U nas dziś pochmurnie i tak jakby zanosiło się na mały deszczyk.

Mój A. dostał urlop także 22 jedziemy do PL :) Ale boję się tej podróży na maksa.
Trzymajcie kciuki za naszą szczęśliwą podróż, tymbardziej że wieziemy teraz naszego skarba :)

Miłej niedzieli życzę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #594001 przez Ewelina 1985
Halo dziewczyny!!!Widze że u was przygotowania ,zakupy!!
Ja na szczęście mam wózek,łóżeczko.fotelik i coś tam jeszcze po Oli!!
Muszę coś jeszcze dokupić ale jakoś nie mam weny!!
Zamówiłam dopiero rożek i ręcznik z kapturkiem!!!

Tak wogóle moja mała coś ostatnio słabo się rusza w brzuchu!!
Nie chce panikować ale troche mnie to zastanowiło!
Moja pierwsza córka też nie ruszała się aż tak bardzo,za to teraz nadrabia!! :)
Nie umie czasami ustać w miejscu.Może tu też tak będzie!!!

Dzisiaj w nocy złapał mnie skurcz w łydke! :(
To było straszne!!Do tej pory mnie troche noga boli!!
Może mam mało magnezu!!Jak myslicie???
Tak wogóle to pije czasami kawę_nie moge się powstrzymać!!
Może to przez nią?????

11 lata 9 miesiąc temu #594004 przez Hania84
Ewelina moja mała też ma dni kiedy się rusza więcej a są też dni kiedy przez cały dzień potrafi tylko ze 4 razy się ruszyć. Też mnie to nie raz martwi. Ale może tak już to jest. Zapytam jutro ginki. A może czasem po prostu nie czujemy tak tych ruchów, szczególnie jak same w ruchu jesteśmy.

Jeśli chwyta cię skurcz to prawdopodobnie mało magnezu. A bierzesz w ogóle magnez? Ja biorę 3 razy dziennie już od grudnia. Bardzo przydatny i potrzebny jest magnez w ciąży. Poczytaj trochę o tym na necie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594026 przez rysa
Witam dziewczyny! :)
Mój Filip od wczoraj przechodzi samego siebie, chyba urządza dyskotekę, pół nocy przez niego nie spałam :silly: :kiss:

Wczoraj byłam u znajomych i czytałam bardzo fajną książkę"W oczekiwaniu na dziecko", są tam odpowiedzi na naprawdę wszystkie pytania.I apropo takich skurczy w łydkach(też czasami mam od niedawna), to w trzecim trymestrze normalne.

U mnie też już 10 kg na plusie

11 lata 9 miesiąc temu #594058 przez Marta1985
Ja nigdy nie miałam skurczow ale w III trymestr już kilka raży mi wszedł w lydke nocą - podobno to normalne w końcówce :-) i nie zależne od kawy czy magnezu - zapytam we wtorek lekarza:-)

11 lata 9 miesiąc temu #594095 przez violcia00
Witajcie mamuśki :) ja juz jestem mężatką..troche nie moge sie jeszcze oswoić z tą myślą,ale sie ciesze :laugh:
Dziekuje Wam dziewczynki za życzenia.
Mial to być skromny ślub a raczej przyjęcie-ale moj teść zaproponował że za wszystko płaci i sie facet postarał :silly: wszystko było ok,oprocz pogody.w piątek strasznie wiało i ciężkie warunki były na drodze...myslalam ze nie dojade do USC,ale sie udało...dzisiaj juz cieplutko u mnie,jest jeszcze snieg,ale ladnie słoneczko świeci,więc chyba sie wybierzemy na spacerek ;)

ja też czasem miewam skurcze,które trwaja długo...nie jem magnezu w tabletkach ale staram sie wchłaniac produkty które zawieraja żelazo i choc kawa wypłukuje zelazo to pije ja czasem :blink:

haniu nie martw się o podróz-nie bedzie zle...ja dalam rade to i Ty dasz-w koncu masz duzo mniej kilometrow,bedziesz miala przynajmniej ciepełko no i święta z rodziną :)

Ja wizyte mam 26 marca,ale mysle ze z małym wszystko ok.

Miłej niedzielki dziewczynki:)

11 lata 9 miesiąc temu #594116 przez violcia00
A tak sobie wyglądałam..zdjecie zrobione przed slubem :laugh:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #594134 przez Hania84
To świetnie violcia, że ślub się udał :) Fajnie wyglądałaś :) Musiałam się przyjrzeć żeby dostrzec brzusio :) Kreacja tak dobrana, że prawie go nie widać :)

Z tym ciepłem w PL to nie wiem jak będzie. Patrzyłam na pogodę i ma być tylko plus 5 więc nie za ciepło. Ale damy radę :) Najważniejsze, że będziemy z rodzinką :) Oj tak przyda nam się teraz taka odmiana. Odpoczniemy psychicznie teraz na pewno :) Sama radość z takiej wizyty.

A Ty violcia jak długo jeszcze w PL?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594142 przez natali
Hej dziewczyny my wlasnie odpoczywamy sobie mysle ze zaliczymy jakas drzemke.
Wczoraj moj T dokanczal malowanie caly dzien porzadki ale na szczescie salon nasza sypialnia skonczone zostal tylko pokoik synka ale z tym mozemy poczekac bo nie az tak dawno malowalismy u niego.

Violciu slicznie wygladalas, gratuluje i szcescia zycze na nowej dzrodze.

Haniu brzuszek jak najbardziej na swoim miejcu.

11 lata 9 miesiąc temu #594146 przez Gochens
Dziewczyny powiedzcie wy mnie jak jest z chrupkami orzechowymi? Można czy nie można?? Czytałam że podobno w 2 i 3 trymestrze od czasu do czasu można orzechy więc chyba chrupki też nie? Chyba od małej ilości nie dostanie alergii? Eh z tymi zakazami i nakazami...

Violcia jeszcze całe życie przed Tobą żeby przywyknąć do roli żonki heh na początku rzeczywiście jest "dziwnie" kreacja jak najbardziej pasująca i brzucholka jak wspomniala Hania trzeba wypatrywać heh buziaki biorę się za obiada ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594151 przez violcia00
Hania my jeszcze tydzień w PL.a sukienke to chciałam taka zeby troche brzuszek zakryła ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594155 przez Marta1985
Violu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) i spełnienia wszystkich wspólnych marzeń :)

Powiem Ci, ze po ślubie jest dużo lepiej :)

Milego popołudnia dziewczynki ... my zaraz zbieramy się na maraton po casotramach praktikerach i innych tego typu miejscach.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594172 przez Hania84
Gochens ja ostatnio zjadłam całą paczkę orzechów włoskich. Czytałam , że kobiety w ciaży powinny jeść orzechy bo mają dobry tłuszcz (omega-3) a prócz tego kwas foliowy i wiele witamin. Nic nie pisało, żeby włoskie uczulały...nie wiem jak inne ale włoskie raczej nie.

Marta zazdroszczę Ci latania po castoramach i praktikerach :) Tutaj w DE wszystko w niedzielę jest pozamykane, a czasem nawet z nudów bym pochodziła po marketach. Wiem, że w PL ci co w nich pracują to narzekają ze powinno być zamknięte w niedzielę, ale jak niektórzy pracują 6 dni w tygodniu jak mój A. to niedziela u nas na zakupy byłaby zbawienna. Zresztą tutaj w markecie kobiety zarabiają na prawdę fajne pieniądze i pracują po 120 godzin miesięcznie tylko !!! Rozmawiałam z jedną polką , która pracuje tu w DE w markecie. Jest po prostu więcej ludzi zatrudnionych i tak to wygląda. Także pewnie by nie narzekały na pracujące niedziele w zamian za dzień wolny w tygodniu. Ale tu jest tak, że niedziela jest dla rodziny. Zupełnie inaczej to wygląda w PL.

11 lata 9 miesiąc temu #594178 przez Marta1985
No jak zawsze są dwie strony medalu :) Wiem bo w czasie studiów dorabiałam w weekendy w centrum handlowym.

No w niedziele nie wypada remontować wiec mamy okazje na spokojnie pooglądać bez pospiechu.

Powiem Wam, ze przeraza mnie ten remont - 73 m2 trzeba praktycznie generalnie wyremontować ... a mi sil jakby ubywa :(

11 lata 9 miesiąc temu #594325 przez Gochens
Marta widze, że mamy podobną sytuację małżeńsko- ciążową ;)

Ty sobota 14-go lipca ja piątek 13-go lipca, dzidzia u Ciebie 8 czerwca u mnie 10 czerwca heheh super ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka