- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Wczoraj czulam sie fatalnie...w ogole od kilku dni tak sie czuje. W piatek mam wizyte i mam nadzieje, ze doktor doradzi mi cos, bo inaczej nie dozyje tego czerwca...brzuchol wielki, biodro lewe napitala niesamowicie, do tego boli mnie tylek i bol promieniuje do nogi az cala dretwieje....a tu jeszcze trzeba sie zajac Emisia lobuziara.
Haniu, masz piekny brzuszek i w zadnym wypadku nie jest nisko...pieknie wysoko sobie rosnie.
Viola, wygladalas bosko...piekna garsoneczka...a brzuszek ledwo co zauwazalny Przyjmij i ode mnie wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.
Marta, lozeczko bardzo ladne...ja tez mam szuflade pod nim i baaaaardzooo sie przydaje, przynajmniej mozna chowac posciel na zmiane, pampersy, chusteczki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Marta widze, że mamy podobną sytuację małżeńsko- ciążową
Ty sobota 14-go lipca ja piątek 13-go lipca, dzidzia u Ciebie 8 czerwca u mnie 10 czerwca heheh super
Takie sytuacje są najlepsze
Ja miałam ambitne plany relaksowe na wieczór ale wysłali mi rzeczy z pracy do konsultacji z jednego projektu i muszę to przejrzeć ale wole to zrobić od razu i zapomnieć
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
A masz już wyniki krzywej cukrowej?
Ja dziś z moim A. byłam na spacerze i w pewnym momencie malutka tak się położyła, że praktycznie od razu krew mi z nogi odpłynęła i czułam drętwienie i mrowienie...na szczęście po 5 minutach postanowiła zmienić pozycję Jakie to ma zaraz konsekwencje jak się dziecko nieodpowiednio ułoży co nie?
U mnie poza tym nudy dziś były. Boshe jak ja nie lubię się nudzić ...żeby chociaż sklepy były otwarte. Dobrze, że już niedługo do PL
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mój pies zastrajkował, dziś nie wyszedł na ranny spacer jest -12
Dumna jestem z męża że w ogóle chce mu się po mieście chodzić przy takiej temp, mi ona nie przeszkadza opatule się i git
W nocy przeżyłam szok obudziłam się mały delikatnie główką ruszał myślę chyba śpi i na śpiąco tak sobie rusza, a tu nagle jak się zerwał myślałam, że mnie rozerwie przez chwilę sądziłam, ze może będzie pozycje zmieniał ale nie w końcu się uspokoił po moich prośbach
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Joasiu,faktycznie dużo napisane w necie na ten temat. Ciekawe czy dostanę skierowanie do ortopedy?
A jak wy sie czujecie?
Kto ma dzis wizytę?
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My idziemy jutro
Ogólnie samopoczucie nie jest złe - teraz czekam na paczki z rzeczami dla Bartusia ide odebrać wyniki i na plac budowy
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wiolu Bardzo gratuluję!!! Wyglądałaś bardzo ładnie i tak promiennie i tego właśnie Ci życzę, żebyś tak czuła się w tym małżeństwie!!! Z własnego doświadczenia powiem, że po ślubie jest jeszcze lepiej i jakoś łatwiej. Czasem żałowałam, że ślubu nie wzięłam wcześniej.
Podczytuje wasze przygotowania, a u mnie jakoś czas ucieka i nie mogę się zebrać do jakiejś konkretnej roboty. Na razie celebruje wolne chwile... czytam książki (na które wcześniej nie miałam czasu)... znajomych odwiedzam albo goszczę... - wiem ze potem o takie będzie trudno Wczoraj byłam w górach i tak się w słońcu przepięknym naspacerowałam.....
Co do bóli w ciąży... to boli mnie lewe biodro. Zwykle spałam na prawym boku, czasem plecach. Na poczatku ciąży gdzieś przeczytałam, że nalezy spac na lewym boku. I tak się tym przejełam i weszło mi to gdzies w podświadomość że spie i leże tylko na lewym boku - no i chyba od tego ten ból biodra
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jakoś dzisiaj nie mam na nic ochoty..mam zły humor,sama nie wiem czemu,może przez ta pogode,a może przez ciąże..wszystko mnie denerwuje
Ja też czytałam ze najlepiej spac na lewym boku,ale ja sie jakos nie moge przyzwyczaic,wogole ciezko mi teraz znalesc wygodna pozycje do spania,dlatego tez czasem sie nie wysypiam i ten ból pleców...tez tak macie??mnie bolą coraz bardziej..wczoraj to myslalam ze juz nie wytrzymam,ale juz nie dlugo zostało do porodu to trzeba wytrzymac
Ja tez czekam na kuriera-powinien byc dzisiaj z wozkiem i poscielą dla małego.
Miłego popołudnia
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja jestem już po wizycie u ginki Miałam dziś robione pierwsze KTG
Fajnie się słucha bicia serca dziecka, aż mnie to zaczęło usypiać
Uprzedzę Wasze pytanie, dlaczego tak wcześnie? Odpowiedź: Bo tutaj tak wcześnie już robią
Wszystko ze zapisu jest jak najbardziej okej Ginka powiedziała, że nic niepokojącego nie ma...nawet widać ze zapisu jak mała się wierciła i kopała (a nie wszystkie ruchy czułam...a na KTG było słychać jak się wierci ...mały urwis
Zmierzyła i zważyła małą ... niestety długości nie znam (bo zapomniałam z tego wszystkiego się zapytać) a waży już 1348g Popatrzyła na narządy (wszystkie na swoim miejscu), główkę zmierzyła - ma na 27 tydzień...ale zaraz dodała, że pomiary USG nie są tak bardzo dokładne jakby się chciało ...a dla mnie to lepiej jak ma mniejsza główkę bo lepiej do wyjścia (a wiadomo jedne dzieci maja większą inne mniejszą, tak samo jak z wagą), udo zmierzyła malutkiej też (ale nie chciała pokazać - uparciucha ) i z nóżką też jest okej Ogólnie rozwija się prawidłowo moja niunia
Zdjęcia niestety nie dostałam...oszczędzają nawet na fotce ...ale ważne że ja malutką widziałam
Oczywiście wizytę miałam na 9 a do gabinetu weszłam o 11.30 Standard z tym czekaniem. No i oczywiście wiele kobiet, które się wpychało (i to Polki dziś przodowały ) ale co się z głupimi będę kłócić...i tak weszłam przed nimi bo wzięła mnie pielęgniarka do oddzielnej poczekalni zaraz przy gabinecie jak widziała co się wyprawia
No i oczywiście malutka znów leżała poprzecznie ...główkę miała w moim lewym boku a nóżki w prawym (albo na odwrót? ) teraz już sama nie wiem ale w każdym razie poprzecznie no i oczywiście ginka mi pokazała że nóżkami ustawiona wprost na mój pęcherz ...a co jak matka niegrzeczna to trzeba jej kopa zasadzić
Uff...ale się rozpisałam, ale chciałam zdać szczegółową relację
Teraz tylko we środę mi został diabetolog i w końcu wolne i PL !!!!
Następną wizytę u ginki mam 9 kwietnia
Pytałam o badanie GBS (czy jakoś tak to się w PL nazywa) to mówiła, ze tutaj tez to robią. Ulżyło mi bo nie chciałabym by w razie "w" moja malutka się zaraziła.
No i ginka jak będę na kwietniowej wizycie da mi skierowanie znów na badanie dopplera. Wydaje mi się, ze tym razem w związku z cukrzycą...wtedy miałam w związku z ciśnieniem teraz z cukrzycą. Ale i dobrze bo przynajmniej będę wszystko jeszcze lepiej wiedzieć i widzieć
Dziewczyny co do spania tylko na lewym boku (już wcześniej o tym pisałam) nie schizujcie się tak tym. Ja od początku ciąży po pół nocy albo i więcej śpię na plecach i z dzidzią jest wszystko okej Dziecku nie zaszkodzicie tym, ono i tak oddycha przez pępowinę, niczym ich nie przydusicie ani tym podobne Moja koleżanka całą ciąże spała wyłącznie na plecach bo jak tylko się położyła na którymś z boków to mały ją tak kopał że masakra, a na plecach cisza i spokój
A co do WC to nie biegam w nocy udaje mi się przespać całą !!! Dopiero nad ranem wstaję koło 6 lub 7 albo tak jak dziś o 8 na pierwsze siusiu
A magnez biorę już od 3 lub 4 miesięcy 3 razy dziennie
Aha zapomniałam dodać, że przytyłam w miesiąc 800g ...gdyby nie dieta to pewnie byłoby ze 3kg ... a tak tylko 800g Czyli na plusie mam 7kg można powiedzieć
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja odebrałam wyniki i morfologia jest idealna - nawet nie mam przekroczonych norm dla kobiet niebędących w ciąży
Mocz tez chyba ok - jedynie kwas askorbinowy mam obecny i liczne fosforany - ale najważniejsze ze nie ma białka leukocytów erytrocytów no i zbyt dużo bakterii
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Spanie na lewym boku jest wskazane ze względu na matkę, nie na dziecko. Jak leżymy na lewym boku to płód nie uciska żyły głównej dolnej i krew swobodnie przepływa do narządów oraz kończyn dolnych...
U nas spokój, wizyta dopiero na 28.
Marta, kwas askorbinowy? Witamina C?
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa