BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597728 przez Hania84
hihi no też się zdziwiłam , że wyniki na maila...ale widać dziadek jest nowoczesny i chce mnie mieć pod stałą kontrolą :) Chciał bym mu co tydzień przysyłała...ale powiedziałam mu że teraz jadę na 2 tygodnie do PL i nie będę miała jak...więc powiedział, że mam mu przesłać jak wrócę :silly:

U mnie ciepło, ale teraz coś wiatr się ruszył.

Obiad mam z wczoraj :) a jutro już nie gotuję...

w 3/4 już spakowana jestem...jutro resztę bo się ubrania suszą jeszcze :)

Natali czekamy na fotki co tam ciekawego kupiłaś :)

kakaszka - miłych ploteczek :) Ja też w PL wybieram się do przyjaciółki na ploteczki :) Już sobie u niej dobę na to zarezerwowałam :silly: :lol:

Wiśnia...słońce nie potrzebne...ważne ze Wasz uśmiech będzie to już jest lepsze od słońca :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597767 przez natali
moje dzisiejsze zakupy reszta w sobote
Haniu czyli nie bedzie cie z nami przez 2 tygodnie?
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #597775 przez Hania84
Natali zdjęcie coś nie weszło...chyba musisz jeszcze zmniejszyć :)

Postaram się wpaść do Was, bo mojego A. siostra ma internet i moja kuzynka też...powinny mi użyczyć ;) ale wiecie jak to jest na urlopie...zalatana też będę...sporo spraw mamy do załatwienia...ale będę się starać by Was odwiedzić :)

11 lata 9 miesiąc temu #597786 przez natali
Wiem juz poprawilam
jak tylko bedziesz mogla to pisz napewno bedzie cie tu brakowac

11 lata 9 miesiąc temu #597797 przez Hania84
Natali odpoczniecie trochę ode mnie :silly:

Ciuszki boskie :) Ale widzę, że ty mimo że jesteś w Hiszpanii to kupiłaś z długim rękawem...więc ja też muszę w PL kupić z długim kilka bo na razie mam same body z krótkim.

11 lata 9 miesiąc temu #597858 przez natali
Haniu kupilam z dlugim bo do szpitala wymagaja szczegolnie na pierwsza dobe dziecka. To jedyne na dlugi reszte juz bede kupowac na krutki. a zawsze jak bedzie chlodniejszy dzionek to juz beda pod reka. zreszta wszystko wyjdzie jak maly sie pojawi duzo nie bede kupowac bo pod koniec czerwca beda przeceny ciuszkow letnich i wtedy sie obkupie wlasciwie moich chlopakow. pozatym w czerwcu roznie moze jeszcze byc z ta pogoda.

11 lata 9 miesiąc temu #597874 przez Agusia83
Natalii,śliczne ciuszki. Synek będzie elegancikiem.
Ja tez ostatnio segregowalam ubranka po Emi i znalazlam całą siate,a w niej body,pajacyjki,spodenki,skarpetki,czapeczki,niedrapki.

Oj Haniu,będziemy tęsknić za Toba. u

11 lata 9 miesiąc temu #597958 przez natali
napisze co juz mam
luzeczko
sterylizator
podgrzewacz
lezaczek
posciel
luzeczko mojzeszowe
nosidelko
maty edukacujne
kojec(dla wiekszych maluszkow)
termometr z podczerwienia
kilka ciuszkow
pieluszki flanelowe

co mam zamiar jescze kupic:
wozek i wanienka z przebierakiem
karuzelka
kosmetyki do pielegnacji/ zel do kapieli, balsm,krem na odparzenia,gabka,spirytus 70%,sol fizjologiczna, gazy, szczotka i grzebyk/
ciuszki
moskitera
pieluszki tetrowe
reczniki
pampersy
chusteczki
aspirator do noska
butelki
smoczek
szczotka do mycia butelek

mysle ze niczego nie pominelam, jeszcze sporo mi zostalo do kupienia, ale moze dzieki tej liscie wam troche pomoge jak zapomnialam czegos ujac to piszcie bo mi juz nic do glowy nie przychodzi a nie chcialabym zeby czegos mi braklo

11 lata 9 miesiąc temu #598057 przez Ikunia1910
My równiez witamy się cieplutko:)

Natali do tych kosmetycznych rzeczy to jeszcze nożyczki i obcinaczka do paznokietków.

Ja dziś już porobilam troche zakupów na świeta, przyjeżdza do nas rodzinka z UK;)
Już się ich doczekac nie mogę, bo chrzestny nakupował Zofijce troche ciuszków, tam są takie śliczne ubranka dla dzieciaczków i nie takie kolosalne ceny jak u nas.
Także u mnie w domku już zaczyna być czuć zapach świąt pomalutku:)
Wczoraj umyłam lodóweczkę, dzisiaj kwiaty przesadziłam i rzeżucha już zasiana :) idę jeszcze prac dywaniki łazienkowe i tapicerkę na krzesłach.

A na kolacyjke juz przygotowałam sobie pastę z wędzonej makrelki :) będę się objadać dzisiaj a co :P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu #598070 przez Agusia83
Ikunia,a ja zrobię paste jajeczna.
Mały zaraz wyjdzie mi z brzucha.

Ja lubie jedynie nozyczki,a grzebyka długo nie używałam.
Przebieraka tez nie mialam,ubieralam Emi na pralce.
Stojaka tez nie mam,wanienka byla we wannie. Przez pierwsze 2 tyg.corcie kapal tatuś,ja nie bylam wsranie za bardzo sie ruszac.
Bez sterylizatora tez sie obeszlam.
Ale oczywiscie,jak kto uwaza.

11 lata 9 miesiąc temu #598076 przez Hania84
Fajnie jak na święta jest dużo ludzi przy stole...wtedy czuć magię świąt :)

Ja wanienkę będę kładła na dwóch złączonych krzesłach w pokoju.

Pasta z makreli ... mmmm .... pasta jajeczna ... mmmm .... same pyszności :)

U nas teraz słońce wyszło i tak ostro świeci że szok. Kurka a w PL taka paskudna pogoda ... buuu ... a dziś astronomiczna wiosna.

Natali myślę, że lista okej...nie masz jakichś wymyślnych cudaków więc nie jest źle :) bo co za dużo to nie zdrowo jak to się mówi ;)

11 lata 9 miesiąc temu #598132 przez natali
Faktycznie zapomnialam o nozyczkach
co do przebieraka niestety pralke mam w osobnym pomieszczeniu, w pokojach nie bede miala wystarczajaco miejsca na postawienie wanienki dziecka dlatego pomyslalam o wanience z przebierakiem ktore wstawie do lazienki gdzie mam dosc miejsca. Bede kapac sama dlatego ze moj pracuje do 22.00 wiec po porodzie napewno bedzie mi lzej kiedy wanienka i przebierak beda na wysokosci brzucha.
Na liscie jest sporo rzeczy ktore mozna zastapic jednak ja mam sporo po pierwszym dziecku teraz nie moglabym sobie pozwolic na niektore ze wzgledu na sytuacje finansowa a wydatkow jeszcze duzo szczegolnie wozek najwiekszy koszt ktory nas czeka.

Dziewczyny robicie smaka na takie pysznosci ;) az czlowiekowi rosnie apetyt

11 lata 9 miesiąc temu #598186 przez violcia00
Czesc dziewczyny.
Zabiegany dziś dzień miałam.
Mi już nie dużo rzeczy zostało do kupienia..chyba tylko wanienka i pieluszki-bo i z takich pielęgnacyjnych rzeczy chyba wszystko mam...zastanawialam sie tez nad karuzelą,ale chyba z niej zrezygnuje...podgrzewacza do butelek i sterylizator nie bede kupowac-jako sobie poradze bez tego ;) Ja kupiłam komode razem z przewijakiem i dodatkowo mate do przewijania-zeby mu było mieciutko :blink:

natali a Twój mąż chyba dostanie jakiś urlop na urodzenie dziecka,zeby Ci pomoc troszke,mój ma 11 dni,a potem tesciowa sie zaoferowała ze przyjedzie na miesiac :dry: tak ze bede miala pomoc :silly:

U mnie dzis po południu bylo ciepło tak ze Haniu nie załamuj sie moze sie pogoda poprawi.
Ja sie powoli pakuje we srode wracamy do Francji..szkoda ze tak przed samymi świętami,troche to smutne :(
Ból pleców cały czas mi dokucza wiec podróż napewno bedzie ciężka :huh:

Też ide zrobić coś do jedzenia :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #598269 przez natali
Violciu z tym urlopem to nie do konca wiemy bo ogolnie moze starac sie o macierzynski bo ja nie pracuje ale z racji tego ze pojawi sie kolejne dziecko i dochody na osobe w rodzinie ulegna zmianie ja bede mogla starac sie o takie dofinansowanie dla rodzin zawsze to by bylo pare groszy wiecej w portfelu z drugiej strony patrzac jezeli ja wezme dofinansowanie to on nie bedzie mogl sie starac o macierzynski bo oboje nie mozemy brac pieniedzy z panstwa. takze nie wiem jeszcze jak to bedzie ja od razu do pracy nie moge isc i czekac na ostatnia chwile ze wszystkim tez nie moge.....jakos to bedzie trzeba byc dobrej mysli, myslimy tez o powrocie do Polski ale to juz dluzsza historia.

11 lata 9 miesiąc temu #598273 przez madzix2013
Witam wszystkie przyszle mamusie!!

Ja mam termin na 10 czerwca, szczeze nie moge sie juz doczekac az przyjdzie na swiat coreczka ;D . W ogole nie stresuje sie porodem co mnie bardzo dziwi , bo przed ciaza jak jakas kolezanka zaszla w ciaze to mowilam jak ty sie nie boisz itd.. a teraz nie moge sie juz doczekac tego dnia kiedy pojade do szpitala ;p ( pewnie teraz jestem taka odwaza wkoncu mam jeszcze troche czasu) jedyne co mnie martwii i boje sie to fakt ze na trzy tyg przed terminem porodu bede miala zdejmowany szew... i tlumacze sobie ze bedzie ok.. ale jakas we mnie obawa jest , nie wiem co jest ze mna;p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka