- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
U mnie ciepło, ale teraz coś wiatr się ruszył.
Obiad mam z wczoraj a jutro już nie gotuję...
w 3/4 już spakowana jestem...jutro resztę bo się ubrania suszą jeszcze
Natali czekamy na fotki co tam ciekawego kupiłaś
kakaszka - miłych ploteczek Ja też w PL wybieram się do przyjaciółki na ploteczki Już sobie u niej dobę na to zarezerwowałam
Wiśnia...słońce nie potrzebne...ważne ze Wasz uśmiech będzie to już jest lepsze od słońca
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Postaram się wpaść do Was, bo mojego A. siostra ma internet i moja kuzynka też...powinny mi użyczyć ale wiecie jak to jest na urlopie...zalatana też będę...sporo spraw mamy do załatwienia...ale będę się starać by Was odwiedzić
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciuszki boskie Ale widzę, że ty mimo że jesteś w Hiszpanii to kupiłaś z długim rękawem...więc ja też muszę w PL kupić z długim kilka bo na razie mam same body z krótkim.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja tez ostatnio segregowalam ubranka po Emi i znalazlam całą siate,a w niej body,pajacyjki,spodenki,skarpetki,czapeczki,niedrapki.
Oj Haniu,będziemy tęsknić za Toba. u
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
luzeczko
sterylizator
podgrzewacz
lezaczek
posciel
luzeczko mojzeszowe
nosidelko
maty edukacujne
kojec(dla wiekszych maluszkow)
termometr z podczerwienia
kilka ciuszkow
pieluszki flanelowe
co mam zamiar jescze kupic:
wozek i wanienka z przebierakiem
karuzelka
kosmetyki do pielegnacji/ zel do kapieli, balsm,krem na odparzenia,gabka,spirytus 70%,sol fizjologiczna, gazy, szczotka i grzebyk/
ciuszki
moskitera
pieluszki tetrowe
reczniki
pampersy
chusteczki
aspirator do noska
butelki
smoczek
szczotka do mycia butelek
mysle ze niczego nie pominelam, jeszcze sporo mi zostalo do kupienia, ale moze dzieki tej liscie wam troche pomoge jak zapomnialam czegos ujac to piszcie bo mi juz nic do glowy nie przychodzi a nie chcialabym zeby czegos mi braklo
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Natali do tych kosmetycznych rzeczy to jeszcze nożyczki i obcinaczka do paznokietków.
Ja dziś już porobilam troche zakupów na świeta, przyjeżdza do nas rodzinka z UK;)
Już się ich doczekac nie mogę, bo chrzestny nakupował Zofijce troche ciuszków, tam są takie śliczne ubranka dla dzieciaczków i nie takie kolosalne ceny jak u nas.
Także u mnie w domku już zaczyna być czuć zapach świąt pomalutku:)
Wczoraj umyłam lodóweczkę, dzisiaj kwiaty przesadziłam i rzeżucha już zasiana idę jeszcze prac dywaniki łazienkowe i tapicerkę na krzesłach.
A na kolacyjke juz przygotowałam sobie pastę z wędzonej makrelki będę się objadać dzisiaj a co
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Mały zaraz wyjdzie mi z brzucha.
Ja lubie jedynie nozyczki,a grzebyka długo nie używałam.
Przebieraka tez nie mialam,ubieralam Emi na pralce.
Stojaka tez nie mam,wanienka byla we wannie. Przez pierwsze 2 tyg.corcie kapal tatuś,ja nie bylam wsranie za bardzo sie ruszac.
Bez sterylizatora tez sie obeszlam.
Ale oczywiscie,jak kto uwaza.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wanienkę będę kładła na dwóch złączonych krzesłach w pokoju.
Pasta z makreli ... mmmm .... pasta jajeczna ... mmmm .... same pyszności
U nas teraz słońce wyszło i tak ostro świeci że szok. Kurka a w PL taka paskudna pogoda ... buuu ... a dziś astronomiczna wiosna.
Natali myślę, że lista okej...nie masz jakichś wymyślnych cudaków więc nie jest źle bo co za dużo to nie zdrowo jak to się mówi
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
co do przebieraka niestety pralke mam w osobnym pomieszczeniu, w pokojach nie bede miala wystarczajaco miejsca na postawienie wanienki dziecka dlatego pomyslalam o wanience z przebierakiem ktore wstawie do lazienki gdzie mam dosc miejsca. Bede kapac sama dlatego ze moj pracuje do 22.00 wiec po porodzie napewno bedzie mi lzej kiedy wanienka i przebierak beda na wysokosci brzucha.
Na liscie jest sporo rzeczy ktore mozna zastapic jednak ja mam sporo po pierwszym dziecku teraz nie moglabym sobie pozwolic na niektore ze wzgledu na sytuacje finansowa a wydatkow jeszcze duzo szczegolnie wozek najwiekszy koszt ktory nas czeka.
Dziewczyny robicie smaka na takie pysznosci az czlowiekowi rosnie apetyt
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zabiegany dziś dzień miałam.
Mi już nie dużo rzeczy zostało do kupienia..chyba tylko wanienka i pieluszki-bo i z takich pielęgnacyjnych rzeczy chyba wszystko mam...zastanawialam sie tez nad karuzelą,ale chyba z niej zrezygnuje...podgrzewacza do butelek i sterylizator nie bede kupowac-jako sobie poradze bez tego Ja kupiłam komode razem z przewijakiem i dodatkowo mate do przewijania-zeby mu było mieciutko
natali a Twój mąż chyba dostanie jakiś urlop na urodzenie dziecka,zeby Ci pomoc troszke,mój ma 11 dni,a potem tesciowa sie zaoferowała ze przyjedzie na miesiac tak ze bede miala pomoc
U mnie dzis po południu bylo ciepło tak ze Haniu nie załamuj sie moze sie pogoda poprawi.
Ja sie powoli pakuje we srode wracamy do Francji..szkoda ze tak przed samymi świętami,troche to smutne
Ból pleców cały czas mi dokucza wiec podróż napewno bedzie ciężka
Też ide zrobić coś do jedzenia
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- madzix2013
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja mam termin na 10 czerwca, szczeze nie moge sie juz doczekac az przyjdzie na swiat coreczka ;D . W ogole nie stresuje sie porodem co mnie bardzo dziwi , bo przed ciaza jak jakas kolezanka zaszla w ciaze to mowilam jak ty sie nie boisz itd.. a teraz nie moge sie juz doczekac tego dnia kiedy pojade do szpitala ;p ( pewnie teraz jestem taka odwaza wkoncu mam jeszcze troche czasu) jedyne co mnie martwii i boje sie to fakt ze na trzy tyg przed terminem porodu bede miala zdejmowany szew... i tlumacze sobie ze bedzie ok.. ale jakas we mnie obawa jest , nie wiem co jest ze mna;p