BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 2 tygodni temu #599206 przez Agusia83
Haniu,uciagnie,bez problemu.
Zazdroszczę Ci tych proszków. Wiem,ze macie świetne,nie to,co u nas? Niby ta sama marka a u nad dziadostwo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #599262 przez Marta1985
Piękne jesteście dziewczyny - Bartuś tez tak twierdzi :) :)

12 lata 2 tygodni temu #599264 przez KasiaS
Hej dziewczyny
Nie było mnie 2 dni i nie umiałam się teraz wyrobić z doczytaniem wszystkiego...
ja byłam wczoraj na badaniach i coś ten mój synuś malutki, szczególnie brzuszek ma 2 tygodnie do tyłu w stosunku do głowy i nóżek. Gin kazała mi więcej i częściej jeść. Do tego anemie mam dalej. Już sama nie wiem jak mam o siebie dbać :-(
Co do zakupów to ja jestem ciągle w lesie :)aż zazdroszczę wam tego zdecydowania i już prawie kompletnego przygotowania.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #599266 przez Hania84
KasiaS tutaj masz link o anemii i o tym co jeść by się wzbogacić w żelazo

polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10011780.html

Nie przejmuj się tak tymi pomiarami...ostatnio jak byłam na USG to też główka mojej małej była niby o 2 tygodnie do tyłu od reszty ciała...ale ginka zaraz sama dodała że pomiary USG nie zawsze są miarodajne i mogą przekłamywać. :)

Też jestem jeszcze daleko w tyle ze zakupami dla malutkiej...będę teraz w PL to nadrabiać :)

Tak, proszki są tutaj super, to trzeba im przyznać. Osobiście używam tu Ariela i jestem bardzo zadowolona. Wg mnie nawet lepiej pachnie niż Persil.

Mój A. już smacznie chrapie :lol: a ja nie mogę zasnąć bo spałam dziś do 10.30 :silly: pójdę się położyć po 20...może wtedy uda mi się komara uciąć :silly:

12 lata 2 tygodni temu #599283 przez Gochens
Ja i mój dziki lokator dziękujemy ;)

Pępola mam wklęsłego ale rzeczywiście na fotce wygląda jakby wyszedł ;)

Też bym sobie pochrapała zmęczona coś jestem ale zasnąć mi jakoś ciężkawo ;)

12 lata 2 tygodni temu #599285 przez WisniaJ
Śliczne brzunie dziewczyny takie widoczne, mój taki mikrussss... Pępek to ja mam na wierzchu już ze dwa miesiące :D

Siostra Przemka właśnie przyjechała z córką z UK, wyobraźcie sobie, że zamierza jutro wystąpić UWAGA.. W BIAŁEJ SUKIENCE! A do tego białe bolerko i rajstopki, zołza.

Eh... Trzymajcie za mnie kciuki jutro... Zdjęcia wkleję jak tylko będę mogła żeby się pochwalić jaką to piękną panną młodą byłam ;)

12 lata 2 tygodni temu #599290 przez Gochens
Wiśnia no coś TY!! Powiedz jej delikatnie, żeby się bujała z tą bielą ;) Albo Przemkowi powiedz żeby jej uświadomił... Ehh u mnie kuzynka ze wsi wskoczyła w biel :[ strasznie mnie to denerwuje wrr jak ktoś na czyjeś wesele wkłada biel... Mimo , że ja miałam ecru to i tak nie powinno się tak nosić na czyimś weselichu

12 lata 2 tygodni temu #599293 przez Marta1985
Wisnia :) dużo spokoju życzę, nie przejmuj się niczym - to jest Wasz dzień i nic tego nie zepsuje :) Niech wszystko uda się tak jak sobie to zaplanowaliście :)

A ja zamówiłam przewijak i pokrowiec na niego :)

I od 8 zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia :) 6 zajęć będzie po 2 godz.:)

12 lata 2 tygodni temu #599300 przez Gochens
My jutro zaczynamy kurs weekendowy dla zapracowanych rodziców ;) No ciekawe jak to będzie wyglądać ...

Do nas dziś przyszedł materacyk dla dzieciątka..

12 lata 2 tygodni temu #599338 przez KasiaS
Haniu dzięki :) no staram się nie denerwować tym wszystkim tylko być dobrej myśli.
Niedługo moja mam będzie w Niemczech - poradź co mogłaby mi przywieźć a raczej co mogłaby kupić dla wnuka... czegoś czego nie ma u nas w pl, albo u was jest lepsze ;) wolałabym ją ukierunkować żeby przywiozła nam cos sensownego :)
No i życzę Ci - Wam :) spokojnej i bezpiecznej podróży :) no i podzielam zdanie, że bedzie nam Cie tu brakowało :) nasza ekspertko!!

12 lata 2 tygodni temu #599342 przez KasiaS
Co myślicie o takiej wanience??
Zastanawiamy się nad nią z mężem. Mamy bardzo małe mieszkanie (no może nie tak małe) ale nie lubimy zagracać i fajnie zmieścilibyśmy ją do szafy :)
www.bezpiecznyurwis.pl/karibu-skladana-wanienka-dla-dzieci.html

12 lata 2 tygodni temu #599354 przez Hania84
Kasiu :kiss:

Wiesz ogólnie to tu w Niemczech jest to co w PL...jedyne co mogłabym polecić to krople Sab Simplex bo czytałam dużo dobrego o nich.Dostaniesz je tu bez recepty i kosztują około 8 euro. Są na kolki i warto się w nie zaopatrzyć. W PL niby podobne do tego to Bobotic ..ale to nie to samo.
A co do reszty to w PL tez są super rzeczy :) Ciuszki są w PL tańsze i też piękne, proszku dla dzieci to jeszcze tu nie spotkałam na razie (a specjalnie patrzyłam w Lidlu, bo w Lidlu w PL każdy zachwala Lovelę...a tu jej nie ma)...butelki są te same co w PL i po tej samej cenie...pampery też. Więc chyba jedynie te kropelki :) tylko są małe chyba mają 30ml.

12 lata 2 tygodni temu #599492 przez KasiaS
Dzieki Haniu:)

12 lata 2 tygodni temu #599503 przez Hania84
Kasiu....nie ma za co :)

No to ja uciekam. Nie żegnam się lecz mówię do usłyszenia brzuchatki :blink:

Trzymajcie za nas kciuki, by podróż była szczęsliwa :)

Jutro to Was będą kciuki bolały...hihi...za Wiśnię...za mnie... :lol:

Ale ja za te brzuchatki co jutro mają wizyty też będę trzymać mocno kciukasy :)

12 lata 2 tygodni temu #599536 przez natali
Dziewczyny sliczne sa te wasze brzuszki a i wy wygladacie promiennie, ja sie bardzo zle czuje w swojej skorze te wypryski, plamy jakies do tego jeszcze wlosy z ktorymi sobie nie radze:(
Agus corcia przecudowna i jej sliczny usmiech.

Haniu spokojnej podrozy zycze.

Wisnia to wielki dzien dla ciebie, zycze wam wszystkiego co najlepsze i nie moge sie doczekac fotek

Dzis rano wplacilismy zaliczke na wozek ktory bedzie dopiero kolo czwartku ale wazne ze zamowiony.
Postanowilam dzis zaczac pozadki wiosenne i chyba troche przecholowalam bo nie moge sie ruszac brzuch mnie boli o plecach nie wspomne i jeszcze glowa mnie rozbolala, jednym slowem rozpadam sie juz :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka