BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 2 tygodni temu #599569 przez Agusia83
Dziewczyny, nie przesadzajcie z tymi porzadkami...robcie sobie wsio na glancus cacus, ale pomalutku...w kazdy dzien cos innego...nie forsujcie sie...bo pozniej bola brzuchy, kregoslupy, biodra, czasem nawet moze byc niedobrze...uwazajcie na siebie i na wasze maluszki.

Kasiu, wiesz, jak dla mnie to taka wanienka odpada...szczerze za bardzo nad nia sie nie skupialam...zobaczylam cene i padlam...jesli masz w lazience jakies szafki, to wiele wanienek ma dziurki, takie uchwyciki..wystarczy zainstalowac haczyk na szafce i juz masz klopot z glowy :laugh:

Haniu, uwazajcie na siebie...zycze spokojnej podrozy, robcie czeste postoje, jedz cos i rozprostowuj kosci.

Wisnia, dla Was wszystkiego co najlepsze, bede trzymala kciuki za pogode...ale tak czy siak, pamietajcie, ze jutro najwazniejsi jestescie WY :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #599585 przez KasiaS
Agusia łazienke mam mikroskopijna i bez szafek :)

12 lata 2 tygodni temu #599590 przez Agusia83
Kasiu, to wanienke kladz na szafe....zreszta no nie wiem, jak chcesz...ale duzo kosztuje ta wanienka.

12 lata 2 tygodni temu #599613 przez natali
Agusa tak naprawde zrobilam niewiele, mialam ogromne checi cos zrobic bo od dluzszego czasu nie robie w domu nic, ale to niewiele tez juz ma swoj wplyw. Chyba juz do konca ciazy musze siedziec na sofie i wpatrywac sie w telewizor troche czarno to widze ale odczuwam juz nawet spacer do sklepu i spowrotem. Maz mi ostatnio zasugerowal ze konserwuje synka w domu.
Nie jestem nauczona tak bezczynnie siedziec i nic nie robic a i czas sie wtedy bardzo dluzy

12 lata 2 tygodni temu #599621 przez natali
chyba zaczynam sie niecierpliwic porodem

12 lata 2 tygodni temu #599629 przez Agusia83
Oj wiem wiem..ja tez nie jestem nauczona siedziec bezczynnie...chociaz D. ostatnio sam stwoerdzil, ze robie wiecej niz jak bylam w ciazy z Emi...ale wiadomo, wowcas moglam spokojnie sie byczyc, spac...a chcialo mi sie okrutnie...potrafilam przespac 3/4 dnia a i tak o 21 juz mi sie ziewalo :silly:
Niestety z EMi nie wychodze na spacer, bo mi za ciezko...jedynie jak mama jest lub D.

ale trzeba sie oszczedzac.

12 lata 2 tygodni temu #599646 przez natali
Kasiu co do wanienki to faktycznie troche droga jak na wanienke ktora tylko sie sklada i nie odroznia sie niczym wiecej od standardowej wanienki, ja za swoja zaplace troszke wiecej ale bede miala wanienke na stojaku z przebierakiem i termomertrem w srodku bynajmniej taka sobie upatrzylam a cenowo naprawde nie odbiega duzo od tej ktora ty chcesz

Ja w pierwszej ciazy moglam po gorach chodzic nic mi nie dolegalo pracowalam do 8 miesiaca a teraz juz na polmetku zaniemoglam, ale jak to mowia kazda ciaza jest inna

12 lata 2 tygodni temu #599667 przez Agusia83
Ja pamietam, ze czesto wyciagalam D. na spacer...moglam chodzic i chodzic..a teraz wyjscie do sklepu, ktory oddalony jest od mojego bloku 50m sprawia mi trudnosci...

12 lata 2 tygodni temu #599688 przez natali
www.ceneo.pl/1824201
mniej wiecej taka wanienke chce kupic, wprawdzie to nie jest ten model ale podobny

12 lata 2 tygodni temu #599694 przez natali
Chyba sie starzejemy Agusia.
Uciekam spac bo juz ledwo na oczy widze.
Milych snow zycze

12 lata 2 tygodni temu #599696 przez Agusia83
Mysle tak samo...w tym roku juz 30 mi stuknie...
ja tez lece spac...
wiecie w pierwszej ciazy pociemnialy mi pieprzyki i kilka nowych wyszlo...teraz znow to sie dzieje.....ale jaja...

12 lata 2 tygodni temu #599752 przez kejti22
Ja z kolei cierpie dzis na bezsennośc, cały dzień czuje, takie dziwne "weżowate ruchy" tak jakby maluszek starał sie obrócic... i troszke kłuje mnie w pepku, czyli tam gdzie wg pani ginekolog była główka..

Tak z nowości byłam na zajeciach w szkole rodzenia, świetne wrażenia, uczyłam sie oddychac tak jak przy porodzie, mialysmy gimnastyke, a potem pani położna mówiła nam o diecie w ciąży, kolejne zajecia w poniedziałek, bedziemy rozmawiac o ruchach dziecka, czemu są one tak ważne itp.

12 lata 2 tygodni temu #599819 przez aleksiaa88
Gdzie się wszyscy podziali ?
Mój wózek stoi w pudle jeszcze go nie widziałam czeka na otwarcie

12 lata 2 tygodni temu #599836 przez Marta1985
Dzień dobry dziewczyny i maluszki :)

12 lata 2 tygodni temu #599917 przez Małgośka
Hej Dziewczyny!
Co wy możecie powiedzieć o wieku :) Ja 13 lipca kończę 40! Ale pociesza mnie fakt, że urodzę jeszcze jako 30 ;)
A tak na serio to w ogóle nie przejmuję się wiekiem :)
Czuję się świetnie, nadal pracuję, ale nie jestem taką fanką sprzątania jak niektóre z was ;)

Agusia83 napisał:

Mysle tak samo...w tym roku juz 30 mi stuknie...
ja tez lece spac...
wiecie w pierwszej ciazy pociemnialy mi pieprzyki i kilka nowych wyszlo...teraz znow to sie dzieje.....ale jaja...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka