- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Oczywiście wcale tak nie musi być z tymi wodami ale podobno często tak się zdarza wg położnej
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

ach kakaszka - super że wszystko okej

- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Już niedługo zostanę mamusią :)

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ikunia to daj znać jakie pomysły masz na imprezkę. Ja planuje zrobić grilla jak będzie pogoda to z menu będę miała spokój. Jak będzie pogoda beznadziejna, to wtedy będę myśleć o jakichś sałatkach i koreczkach. No i do tego zrobię torta malinowego - waniliowego bo taki za mną chodzi już od dłuższego czasu, a w końcu w sklepie pod domem napotkałam świeże malinki

A co do brzuszka to Przemek stwierdził, że niepotrzebna pamiątka, więc chyba zrezygnuję

Rysa to ja w takim razie rezygnuję z mycia tych okien jak to nic nie daje i będę męża męczyć, ale to po fryzjerze

Ja to najbardziej bym chciała zacząć od skurczy, na spokojnie dojechać do szpitala i żeby tam wszystko odeszło dopiero, ale to jest mój idealny scenariusz i znając życie złapie mnie gdzieś w sklepie albo coś

O matko dzis zaczynam 37 tydzień

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Tak, tak wiem, że mogą ale nie muszą - tylko tak z ciekawości zapytałam, bo położne to w sumie wiedzą więcej niż my i jakieś prawidłowości mozna zaobserwować

Ta moja fruzia buszuje od trzech dni tak intensywnie że jak się rozbryka to brzuch mi na boki aż podskakuje- aż się jej doczekać nie mogę.
Chyba do mnie dziś zawita burza, bo niby słonko niby wysoka temp ale te niebo takie niemrawe, takie jakby zamglone...
A co ta Wiśnia nic się nie odzywa? Odgrażała się że jak się nie odezwie to znaczy że pojechała. wiśnia specjalnie tak nas podtrzymujesz czy jeszcze słodko śpisz?

Ehhh poprawka Wisnia mnie wyprzedziła

Czytałam ostatnio na necie o porodach i wyczytałam że niektore kobiety przed porodem maja straszny apetyt aby zregenerwoac sily przed porodem, a inne z kolei się oczyszczają, maja wstret do jedzenia, zmienia sie ilosc i konsystencja sluzu, chęc do sprzatania lub przekladania na nowo ubranek itp.
Ciekawe ile z teko to prawda, slyszalyście o czyms takim?
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia

Robię babeczki z truskawką, ciasteczka czekoladowe z lentilkami, jabłuszka w cieście półfrancuskim, pucharki galaretkowe z bitą smietanką i borówkami. Zobaczymy jeszcze jak z kaską wyjdę ale chciałabym zrobic jeszcze sałatkę owocową w arbuzie i z arbuza wyciąć wózeczek

Do dekoracji kupię lizaki proszkowe, żelki, cukierki, będzie słodko że hej

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wzięłam się trochę za sprzątanie, zaraz umyję balkon, dziewczyny chyba zaczęła mi się panika, że to zaraz

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia

Widzę że syndrom wicia gniazda i palącej się w rekach roboty mam nie tylko ja

Fajnie... za jakieś 2 tyg niektóre z nas już bedą miały nieprzespane nocki

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

tak, sciskac wszystkim nogi, bo ja wy zaczniecie rodzic, to bedzie znaczylo, ze mnie to niedlugo tez czeka, a ja nie chce o tym myslec

haniu a ten moj spokoj, to wycwiczony latami

chociaz im blizej terminu tym bardziej robie sie panikara.
co do dnia przed porodoem, to moja pzyjaciolka mi opowiadala, ze dostala kopa do roboty. caly dzien cos sprzatala, gotowala itd. wieczorem dostala biegunki, usiadla zmeczona strasznie, sil nie miala nawet rozlozyc lozko, slowem sily ja opuscily. po chwili poczula jakby jej cos w srodku peklo, wtedy odeszly wody, no i skurcze sie zaczely. jak przyjechala na porodowke, to juz miala rozwarcie i urodzila w 15 minut jakos.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

tak, sciskac wszystkim nogi, bo ja wy zaczniecie rodzic, to bedzie znaczylo, ze mnie to niedlugo tez czeka, a ja nie chce o tym myslec

haniu a ten moj spokoj, to wycwiczony latami

chociaz im blizej terminu tym bardziej robie sie panikara.
co do dnia przed porodoem, to moja pzyjaciolka mi opowiadala, ze dostala kopa do roboty. caly dzien cos sprzatala, gotowala itd. wieczorem dostala biegunki, usiadla zmeczona strasznie, sil nie miala nawet rozlozyc lozko, slowem sily ja opuscily. po chwili poczula jakby jej cos w srodku peklo, wtedy odeszly wody, no i skurcze sie zaczely. jak przyjechala na porodowke, to juz miala rozwarcie i urodzila w 15 minut jakos.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

kakaszka - na Ciebie to nie ma mocnych hihi

kurka też bym chciała urodzić w 15 minut

...a tak w ogóle to chciałam dodać, że Ikunia ale pyszności szykujesz jasny gwint

wpadam na Baby Shower

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Mnie przy Emilce zaczely wody odchodzic...a po pol godzinie zaczely sie skurcze...po 3 godzinach byly juz nie do wytrzymania...goracy prysznic pomagal...chociaz, ze chodzilam rozwarcie robilo sie powoli...dopiero jak przekroczylam 4cm...szybciej poszlo...no, ale co wycierpialam przez 12h to moje...
teraz nie chce sie nastawiac na szybszy porod chociaz mowia, ze drugie dziecko juz sie latwiej rodzi...
U mnie piekne slonce, dzien zapowiada sie bardzo sloneczny

Ja jutro tez mam wizyte, ale tylko echo serduszka w szpitalu...a we czwartek jade do ginki...
Ikunia, moge wpic sie do Ciebie na baby shower? Tyle pysznosci

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja nie dawno wrociłam od dentysty-ząbek naprawiony

Obiad zjedlismy na miescie wiec chyba nie bede nic w domu gotowac

Ikunia ja niestety nie ide jutro z Wami na wizyte

U mnie rano ładnie swieciło slonko,myslałam ze sie zrobi ciepło a tutaj cos sie ochłodziło

Ja to teraz nie mam za bardzo apetytu,jem bo musze,ale nie wiele we mnie "wchodzi",zwłaszcza mam wstret do miesa