BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #369831 przez misia88
Hej Kochane!
No ja nie wiem co z tą kąpielą. Przed kąpielą ją karmię, żeby nie była głodna. Zazwyczaj kąpiemy ją razem z mężem, raz kąpałam sama to jakoś lepiej było. Jeszcze popróbujemy trochę, może się przyzwyczai.
Moja też dostała jakiś krostek na twarzy, ale położna powiedziała, że to potówki. Jak wracaliśmy od rodziców to był straszny upał i możliwe, że to od tego.
Z mężem nadal nie rozmawiam, tylko porozumiewamy się w kwestiach, jeśli chodzi o Lilę. Ja na pewno teraz nie ustąpię. Całe życie ustępuję, dość tego dobrego...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #369924 przez ewelinda83
misia u nas z kapiela nie ma wiekszych problemow :) zaczyna sie problem przy wyciaganiu z wanienki i ubieraniu :/ ale zauwazylam ze jak jest bardzo cieplo w pokoju to Kinia jest spokojna :)
my mala kladziemy na pieluszcze i ta pieluszka ja okrywamy i polewamy woda zeby ciagle jej cieplo bylo :)

12 lata 7 miesiąc temu #369986 przez misia88
Dzisiaj zmieniłam technikę kąpieli i było o wiele lepiej. Płakała tylko troszeczkę, ale było już w miarę. :)

12 lata 7 miesiąc temu #369987 przez Elwerka00
misia a u nas tez kladziemy na pieluszke i jedna na brzuszek zeby maly trzymal bo jak dzieci nic na sobie nie maja to sie boja,machaja raczkami i sa niespokojne a tak to trzyma ta pieluszke i czuje sie pewniej..

Mi powiedziala to mama i zdecydowanie dziala,mozesz taka pieluszke polewac woda i jak lezy na brzuszku to dobrze dziala na kolki

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #369994 przez Elwerka00
nie uwierzycie ile Olek wazy ;o - 5400 kg ! ;o

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #370021 przez misia88
Spróbuję jeszcze z tą pieluszką, ale i tak już było dzisiaj ok. :)

elwerka ładna waga. :D a z jaką wagą się urodził? :)

12 lata 7 miesiąc temu #370040 przez Elwerka00
misia urodzil sie z waga 3260 ;p a ma dopiero misiac i tydzien;p ale wazylam go sama,zobaczymy czy u lekarza tez tyle wyjdzie;p

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #370064 przez misia88
No to rzeczywiście dużo. Moja Lilka młodsza o dzień, ważyła 3150g (ze szpitala wyszła z wagą 2890g) i we czwartek ważyła 3900g, więc teraz pewnie ok. 4100g. :P

12 lata 7 miesiąc temu #370127 przez Elwerka00
ohhh nie...czy to moze byc cos niepokojacego,ze on tak duzo wazy?
Ja tez jestem w szoku,co prawda zrobila sie z niego pyza,ale nie sadzilam ze wazy az tyle ... Ojoj;(

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #370143 przez iwcia
Moja waży 5100 ;p

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370194 przez ewelinda83
Elwira nic sie nie martw, dobrze ze Olek przybiera :) slodziutki papus z niego :)
co sie dzieje z twoja cera ??? jak masz krosty to znajoma pielegniarka polecila mi zebym sobie posmarowala s u d o c r e m e m ... i dziala :lol: tylko szkoda ze nie na wszystko :dry: zaczely mi sie robic rozstepy na cycach :( macie jakis dobry srodek na pozbycie sie ich ?
siostra sie smieje ze mam cycki jak krowa ;)

moja kruszynka miala leniwy dzien i prawie caly przespala :)
za to jutro juz nie bedzie tak kolorowo bo mamy szczepienie :( boje sie strasznie tego ze bedzie cierpiec :(

12 lata 7 miesiąc temu #370230 przez Karola1990
jeju.. to ta moja mała naprawde mała jest ... tydzień temu 4200ważyła teraz pewnie z 200g więcej :P

u nas mała pieknie pospała... od 21 do 3:30 i od 4:30 do 7:30 ... :D
oby tak dalej.
wczoraj w kościółku pięknie spała, póxniej troche gożej ale jak pod wieczór zasneła to 6 godzin prawie nie jadła. :P ale jak by była głodna to by sie obudziła :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370279 przez kala321
u nas też po kąpieli,a bardziej oliwkowanie

ale Olek skoczył z wagą;)

Patryk też wczoraj miał pierwsza Msze ;)

my dzisiaj dzień pełen gości :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #370280 przez Elwerka00
uff to dobrze,ze nie mam sie czym martwic ...

Ewus ja mam krosty,cala twarz obsypana,ale mi pielegniarka w szpitalu powiedziala ze to gronkowiec ;/ i dostalam masc z antybiotykiem i jej uzywam,ale nic nie pomaga... Ale pomysle nad tym sudocremem.;) dzieki ;D

Iwcia to Twoja niunia jest troszke lzejsza od mojego ;)

Ahh ja w nocy wstaje juz nie co godzinke ale moze tak co dwie ,wiec jest juz lepiej;)

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #370285 przez szolrak1
elwi moj szkrab tez wstaje co 2 h mamy podobne dzieci;] wazy 4800 kg , wczoraj miałam fatalny dzien moj m tak mnie wqrzyl nie rozmawiam z nim od wczoraj , a maluszek dzisiaj powiedzial gu, li usmiechalac sie do mnei hehe az na glos sie zaczał smiac haha jak dorosła osoaba:D ja z kapiela nie mam problemow patrzy mi w oczy i nie płacze jest troszke wystraszony ale poki go polewam woda jest ok i bzium szybko do reczniczka z kocykiem i od razu cycek i potem smarowanko:D nie uzywam oliwki tylko mleczka nawilzajacego z nagietkiem z nivea rewelacja;] słuzy mu i jak pachnieeeeeeeeeeee:D :blush: :blush: :blush: :blush: :blink: :blink: :blink: :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka