- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
do miesiaca przeprowadzamy sie do domku a ja przyzwyczaiłam małego do snu ze mna w łozku i bedzie mała kapa go nauczyc w łozeczku zasypiac wiec kupiłam ten o to lek
allegro.pl/show_item.php?item=2360920881
mam nadzieje ze sie w niej zakocha i polubi łozeczko:D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
ja wcale nie daje malemu smoka ale widze ze zamiast tego mały domaga sie piersi cały czas:/ od smoczka rosna krzywe zabki i ciezo go oduczyc... zreszta sama nie wiem
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
my mialysmy dzisiaj pierwsza wycieczke za miasto nad morze bardzo sie Kini podobalo, ciagle patrzyla w kolo, obserwowala ...
zrobila nam dwie kupki i szybki powrot do domu bo mialam w jej torbie tylko jednego pampersa ale za to takie historie nas ucza i teraz bede wiedziala zeby sprawdzac torbe przed wycieczka i spakowac wiecej pieluszek
co do smoczka to tez bardzo nie chcialam go uzywac niestety Kinga od urodzenia miala bardzo duza potrzebe ssania i niestety sytuacja nas do tego zmusila bo bym musiala calymi dniami siedziec z malym glonojadem przy moim cycku
ale nie jest zle bo ona go ssa ok 10 min i sama wypluwa. jak juz wypluje to ja go jej juz nie daje
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja biore tabletki i mialam okres przez 11 dni jednak teraz mam nadzieje ze juz bede miala spokoj
madzia karuzela u nas sie sprawdza zawsze mam chwile na ogarniecie siebie jednak moje dzieciatko szybko wszystkim sie nudzi i jest ciekawa swiata, wiec musze jej urozmaicac dzien
a co sadzicie na temat nosidelek ???
chcemy z mezem kupic ale chce tez sie rozeznac w opiniach
allegro.pl/nosidelko-womar-n15-zaffiro-m...ier-i2367087472.html
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
ja nie chcce wcale smoka ale kule maly ciagle palce mi ssie a to chyba ciezsze do oduczenia :/ nie wiem co robic boje sie ze jak mu go dam to po flekach i bedzie smoczeq rulezz all the time:/
karuzela łogień:d zaraz maz przybedzie to obczaje:d mam nadzieje ze uda sie malego w niej zakochac i ze przyzwyczai sie do nowego mieszkanka:D
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do smoczkow sa rozne opinie, o tych zabkach tez slyszalam ale niestety potrzeba ssania byla wieksza ja mam proste zeby a maz jeszcze sliczniejsze wiec mam nadzieje ze Kinia po nim odziedziczy
mam pytanie szukam pomyslow na prezent dla meza na 30-ste urodziny
misia sliczna opaska
kala ja mieszkam miedzy Opolem a Wroclawiem ale tam pewnie nie spiewacie
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A smoka tez nie dawalam,ale maly caly czas by tylko ssal a wtedy zycia nie bylo,wiec daje..i czasem tylko ten smok pomaga gdy maly ma kolke np.wiec dziekuje ze go wynalezli,chociaz i jest wielu przeciwnikow niego,ja puki co nie zrezygnuje ..;p
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
co do smoczków... ja małej musiałam dawać bo inaczej by ciągle na cycku była albo na butli. tragedia. poprostu musi coś ssać. czasem cała noc potrafi ciągnąć przez sen.
choć od kilku dni woli paluszki albo wciaga sobie górną wargę języczkiem.
chyba miała ten skok rozwojowy bo już jej przeszło mocne przytyulanie i płacz.
Ciągle musiałam ja tulic mocno bo płakała. Dziś już cały dzień przespała ale nie na rączkach mamusi. I znów jest spokój.
Nauczyła się wciągać ślinę... najpierw robi tak jakby chciała plunąć a potem to wciąga śmieszna jest
I jak jej źle to zaczyna usteczka w podkówkę robić. Wczoraj sie nauczyła a dziś ćwiczyła jak jej przeszkadzało
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a z bardziej ekstrymalnych to chcialam wykupic skok na bungee ale niestety sa tylko w warszawie albo w zakopanem a tu i tu to dla nas 300-400 km jazdy
moja tez ssa paluszki a nawet cala piastke wsadza mam ubaw po pachy bo ssie bardzo glosno zaczela tez sie bardzo slinic, ale wiecej tej sliny wypluwa niz wsysa
ale uwielbiam jak ziewa bo robi przy tym taki slodki, delikatny odglos
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj Olek nie zauwazylam,zeby sie slinil albo wkladal paluszki... Tylko wiecej placze,moze mu to minie aj..
Mojej znajomej corka do 7 miesiaca miala problemy z brzuszkiem! Wyobrazacie sobie,ona miala kolke prawie codziennie,mowila ,ze juz sily nie miala,wszystkie mozliwe srodki probowala... najdrozsze nawet... Ja psychicznie bym padla chyba...
Mialam dzis telefon od tatusia malego;/ pytal co i jak;/ i powiedzial,ze zacznie placic kase i zebym powiedziala,czego potrzebuje to kupi i przywiezie w sobote bo on tez przyjezdza ;p normalnie poprosilam by sie powtorzyl bo nie zrozumialam;p
Nie mam zalatwionego chrztu ale u nas idzie sie w piatek zapytac ksiedza i na niedziele chrzest juz jest... Ale czy za taki chrzest sie cos placi?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nosidełko tez mamy i powiem,że przy mojej siostry bliźniaczkach bardzo było przydatne i przy małym tez będę używać
tym bardziej,że mam takie ,że od 1 miesiąca na leżąco,a potem różnie 7-czy 8 funkcji noszenia jest:)
ale macie młodych męzów;D;P
może lot na lotni lub samolot ultra lekki, mój leciał w zeszłym roku -fajna rzecz:)
można też iść razem do planetarium to już też mieliśmy,a najlepsze,że na jesieni,więc byliśmy jedynymi w planetarium(kupiłam 10 biletów,bo inaczej seans by się nie odbył i mieliśmy indywidualny pokaz-romantycznie było;D
wiesz co na you tubie jesteśmy,poszukam nagrań i Ci pokażę,jakąs próbkę naszych śpiewów;)
idę kąpać małego,teraz leży i słucha karuzelki z pozytywką,a mąż przygotowuje kąpiel,a ja na forum;D
ja jeszcze okresu nie dostałam i mam nadzieję,że nie tak szybko przyjdzie
niedługo chrzciny,mam nadzieję,ze nie przyjdzie przed ani w trakcie
wpadnę później idę małego szykować do kąpieli,
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też nie chciałąm dawać smoczka,ale w szpitalu pod lampami mu dali,ale czytałąm,że jak w 3 miesiącu się odstawi,to dziecko łatwiej odstawia ,bo zapomina szybko,szybciej idzie odzwyczaić
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
a mi się wydaje że on tylko tak przed rodzicami będzie się zachowywał... że niby dobry tatuś. nie chcę cię straszyć ale nie nastawiaj się ... tacy ludzie się nie zmieniają.
moja mała właśnie zasypia sama w łóżeczku. <3 wyszłam na chwilę z pokoju i ją połozyłam na sekundę a jak przyszłam to widziałam że ma maślane oczka i ją zostawiłam. ... pogadała sobie troche, pogugała i nie wiem czy teraz śpi czy udaje ale podejrzewam że już nie będę musiała brać jej na ręce.
u nas z poniedziałkiem zaczeły się przygotowania do chrzcin
rozkładanie wykładziny itpitd.
uwielbiam takie przemeblowania<3
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Nosidełka podobno są niedobre ze względu na bioderka ale to pewnie kwestia doboru samego nosidełka...
Jak dzieciaczki znudzą się patrzeniem na karuzele to można je odpicować jakimiś kolorowymi wstążeczkami albo najlepiej czarno-białymi, kontrasty są najlepsze. Dzisiaj do szczęścia mojemu dziecku wystarczyła poduszka biała z namalowaną czarną zebrą, gapiła się na nią i gadała a mama prasowała
Za chrzest daje się co łaska...