BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #374552 przez kala321
szorlak,dostałas okres,a Ty nie karmisz?

misia- gratuluję ładnej nocki
nasz tez tak ostatnio spi jak Lilka ale on ok 3:30-4 się budzi i wtedy rano:)
ja czekam na całą nockę;),ale i tak jest już fajnie;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #374561 przez nelka
Ewelinda czasem na początku jak zaczyna ssać to troszkę boli, przeważnie jak piersi są nabrzmiałe i czasem pomiędzy karmieniami czuję że są tak jakby przemęczone a tak to jest ok. Zaniepokoiło mnie to że przez nakładki może być mniej pokarmu więc się przemogłam...

12 lata 7 miesiąc temu #374564 przez kala321
nelka gratulacje-odstawiłaś nakładki:)

ojej co to za lek?dobrze ze nic się nie stało

nelka-szok,dobrze ze tesciowie blisko i ze szybko wróciłas

12 lata 7 miesiąc temu #374571 przez szolrak1
o to lotto ze karmie:) i mam taka jazde jak zaraz po cesarce i bol brzucha jak przy okresie łogien jakbym polog zaczynała... o co lotto... dobrze ze dzis gin;] mam jakies jazdy horm;]fes

12 lata 7 miesiąc temu #374598 przez Kasienka3b
Hej:) Dawno mnie tu nie bylo wiec sie witam:) Urodzilam 18 kwietnia przez ciecie cesarskie a Jasio wazyl 3890 gram i 56 cm. Rosnie jak na drozdzach bo wazy juz prawie 6 kilo;p Pozdrawiam mamuski kwietniowe:D

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #374616 przez kala321
śliczna opaska:)
może na sklep taką wstawię i byś sobie dorobiła?musimy się zgadać
daj meila,jeśli chcesz? ;)

12 lata 7 miesiąc temu #374618 przez kala321
witamy Kasienka, mały rośnie jak na drożdżach:) mój też każdego dnia większy się wydaje

wypożyczyłam dziś wiersze brzechwy, będę małemu czytać
bo już części nie pamiętam z pamięci

12 lata 7 miesiąc temu #374677 przez Elwerka00
wiecie co?po ostatnim boje sie zostawac z malym sama,doszlam do wniosku ze w ogole nie umiem zajac sie dzieckiem.teraz go chyba pobolewal brzuszek i zaraz sie zdygalam,ze znow kolke ma;( zaczal plakac krzyczec,wrrr...

Gratuluje odstawienia nakladek;) ja co prawda karmie bez nich od poczatku,gdy po paru karmieniach zaczely bolec ze .... To kupilam je i masc,ale masc wystarczyla i sutki sie zachartowaly,chociaz czasem nawet i teraz bola..

U nas uczulenie juz znika powoli,nawet te krostki z twarzy znikaja...

Kalus,a czy mozna placic u ciebie przy odbiorze?bo ja nie mam nawet jak wyjsc i zrobic przelew;/ a nie wiem czy uda mi sie przez internet zrobic bo nie mam tyych glupich kodow;/ a te korale mi sie tak podobaja... no nic,sprobuje cos wykabinowac..

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #374712 przez nelka
Akurat zanim teść przyjechał to sąsiad wrócił do domu i otworzył mi klatkę więc sama była tylko 3min a co jest najśmieszniejsze to dorobiłam sobie zapasowy klucz przewidując że kiedyś coś takiego może się zdarzyć i miałam go przykleić pod parapet ale oczywiście też został w domu ;)zawsze jak M idzie na nocke coś mi się przytrafia :huh:

Elwerka umiesz się zając dzieckiem nawet przez chwilkę nie myśl że jest inaczej!!! Rozumiem twoje obawy ale musimy starać się zachować spokój bo jak widać po naszych historiach pośpiech jest złym doradcą... Super że uczulenie znika może rzeczywiście to było od czegoś co zjadłaś.

Witaj Kasienko i gatulację pociechy :kiss: jak sobie radzicie?

Szorlak daj znać co powiedział gin bo u ciebie przecież to koniec połogu więc ciekawe o co chodzi?

Głowa mnie coś dzisiaj boli :dry: w środę jedziemy do szwagra na ur. i będziemy tam spać w trójkę, więc jestem troszkę przerażona jak Zośka to zniesie :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #374771 przez kala321
a elwerka jest opcja za pobraniem,ale to przedraża,a nie możesz przez neta?zdrapki zamawia się na stronie i przychodzi poczta:)

elewrka nauczysz się małego,spokojnie:) :)

12 lata 7 miesiąc temu #374773 przez kala321
zapiekankę zrobię;)tez bez cebuli;P;)

12 lata 7 miesiąc temu #374937 przez Karola1990
Jaka moja córcia jest kochana <3
dziś znów spała od 20:40 do 5. I od 6 do 8:30...cos pięknego
wyszłam na spacer... spała.
pojechałam do fryzjera i jak wyjeżdzałam to mówię... KOCHANIE IDZ SPAĆ DLA BABCI i poszła spać :)
wróciłam i chciałam zrobić obiad ... tak samo śpi.
A jak nie śpi to się śmieje i gaworzy... coś pieknego. Jak z tych reklam wszystkich.
...tylko żeby mama jeszcze "była jak z tych reklam" piękna i szczupła.

zapiekanaka u nas się super sprawdza.
dziś mam na obiad pulpety z ziemniakami :)

elwerka też tak mi się wydawało ...mała u mnie płakała a u innych spokojna na rękach i zaraz zasypiała. poprostu dzieci tak mają.
zobaczysz że wszystkiego się nauczysz ale musisz być spokojna i wypoczywać kiedy tylko się da. nie przejmuj się że syf w domu i nie ugotowane. musisz odpocząć i zobaczysz że mały spokojniejszy będzie

12 lata 7 miesiąc temu #374938 przez Karola1990
czasami muszę jej pomóc oczka zamknąć ... przesuwam rękę po jej buźce od czułka do brody ... i oczka zamknięte :) a jak zamknie to otwierać jej się później nie chce :)

coś pięknego. chyba najcudowniejszy czas w moim życiu. warto żyć dla takich chwil <3

12 lata 7 miesiąc temu #374947 przez szolrak1
kurde nie jade do tego gina:/ maz dalej na mieszkaniu dopero teraz przywiezli drzwi bedzie tam siedziec do 20 pewnie :/ zimno jest wiec spacerowaliby czekajac na mnie w taka pogode a ja mam okres to i tak mnie nie przebada :/ masakra i tak bym tabletek nie wziela dzisiaj ... kurde ale powiem wam ze szoku jestem karmie tylko piersia dziecko wazy ponad 5kg a ja po 6 tyg mma okres what???????? to sa jaja ... ja to mam przygody pierunie!!! :angry: :angry: :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #374948 przez Elwerka00
ohhh Karola,ale masz cudowne dziecko! Nawet sie slucha ;) widzisz,tylko sie cieszyc;)

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka