BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #373215 przez misia88
Mój mąż też sobie doskonale radzi z Małą. Ja mogę sobie spokojnie jechać do szkoły, a on się nią wtedy zajmuje.

elwerka Takie dziecko potrzebuje Twojego głosu. Ja opowiadam Lilce wszystko. Że jesteśmy w pokoju, tata jest w pracy, ale niedługo wróci. Śpiewam piosenki. Pytam czy jest głodna, czy spać już chce... Przeróżne rzeczy.. :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #373243 przez nelka
Elwerka mam taki sam dylemat jak ją zabawić:huh: gadam do mojej córci ale ona czasem mnie olewa :huh:http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/w-co-sie-bawic/322-zabawy-dla-niemowlakow-0-do-3-miesiaca.html chyba jest jeszcze mało kontaktowa...

Mój M w niedz miał zostać sam pare godz z córką ale ze strachu zaprosił moją mamę do pomocy :dry:
och muszę zrobić z nim porządek...

a czy wasze dzieciaczki jak śpią to kręca się w łóżeczku czy całą noc śpią w jednej pozycji? moja to jest wiercipięta...

Jutro koniec połogu więc od pon biorę się za ćwiczenia :lol: przymierzałam dzisiaj stare spodnie i jest troszkę lepiej niż po porodzie więc jest nadzieja że nie będę musiała wszystkich wyrzucić :blink: jak narazie to większość wcisne na tyłek ale troszkę mi brakuje materiału żeby się zapiąć...

12 lata 7 miesiąc temu #373261 przez Karola1990
nelka ja tak samo ze spodniami :)

Ja z Ola gadam ciagle.. ale ona mi zawsze odpowiada albo guganiem albo sie śmieje albo mine jakąś zrobi :) ciagle ją tule i całuje bo nie moge się powstrzymać.

Mój ojciec ciągle mi powtarza że po co ja z nią gadam skoro ona i tak nic nie rozumie... ale ja widzę że jednak ona wie o co chodzi bo reaguje normalnie jakby wiedziała ... albo mi się wydaje.

a co do opieki nad małą to od początku m wiedział lepiej jak sie nią zajmować bo miał praktyki na młodszym rodzeństwie ... ja jestem najmłodsza więc omineła mnie taka przyjemność :)

12 lata 7 miesiąc temu #373278 przez Elwerka00
wlasnie Olek wpadl w jjakas histerie . Nie moglam go uspokoic..plakal darl sie przez 10 minut.nic nie pomagalo... O bozee.padam na twarz !

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #373282 przez Elwerka00
i plakal prawdziwymi lzami ; ( chyba mu cos zrobilam...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #373320 przez nelka
Naprawdę dzieci to jedna wielka zagadka ;)

Elwerka a próbowałaś kiedyś jak maluszek płacze i nie wiadomo co mu dolega rozebrać go do naga? czasem coś krępuję maluszki i to też może być powód płaczu... a łezki w tym okresie zaczynają się pojawiają choć pewnie łezki w tych ślicznych oczkach to bolesny widok dla mam :huh:

Oglądałam właśnie płytkę do książki MAMO TATO CO TY NA TO i pokazywał jak kąpać się z maluszkiem w wannie i muszę moją żabkę też zabrać do wanny skoro lubi wodę :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #373328 przez ewelinda83
my po spacerku, zalatwilismy kilka spraw na miescie, zrobilam ciasto dla szwagierka na urodziny :lol: przygotowalam obiad dla mezusia ( jeszcze musze dokonczyc ) a teraz czuwam nad Kinia zeby zasnela w lozeczku :woohoo:

nelka super ja w wannie wykapie sie z mala dopiero w Polsce bo tu mam tylko prysznic :dry: juz sie nie moge doczekac :)
spokojnie z tymi cwiczeniami ;) ja jestem 9 tygodni po porodzie a jeszcze czasami mnie cos zakluje w pipce ;)

Elwii dzieci teraz dostaja lezki, dla mnie to tez byl szok jak zobaczylam jak Kini lezka splywa po policzku :(

12 lata 7 miesiąc temu #373335 przez Elwerka00
ahhh maly dalej placze,chyba kolke ma..

No i nie uwierzycie..dzwonila do mnie mama dupka. Wielce oznajmila ze przyjedzie do malego;/ w sobote. i oczywiscie pretensje jakies i w ogole. az sie poplakalam.oczywiscie tamten im nagadal ale kit.ja to wytrzymam.stwierdza iz wezma go na spacer. Ehe nie puszcze ich z malym samych...

Czy mozna zabronic dziadkom do widywania sie z malym? Przeciez nie powinni miec zadnych praw;/

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #373371 przez ewelinda83
Elwira ja uwazam ze mozesz zabronic, moze nie widywania ale jak bym miala taka sytuacje to na spacer samych tez bym ich nie puscila. jak cos im nie pasuje to niech ida do sadu, to ty jestes matka i to ty decydujesz, tym bardziej ze nie masz od nich wsparcia ani psychicznego ani finansowego.
modl sie zeby jutro padalo :P

12 lata 7 miesiąc temu #373375 przez ewelinda83
elwi a moze sprobuj mu dac Infacol, daje sie go przed kazdym posilkiem. u nas on bardzo pomogl :) i od jakiegos dobrego tygodnia nic nie podaje na brzuszek oprocz hernatek :)

12 lata 7 miesiąc temu #373451 przez Karola1990
ja tez myślę że możesz im tego zabronić. Bo niby co to za rodzina. Ja swojej teściowej tez bym nie dała a nie jestem w takiej sytuacji.
Po prostu uważam że nie chce dać to nie daje małej.

Mała teraz zasypia sama w łóżeczku. ręce mnie już bolały to ja położyłam. Własciwie to juz spi.

Kupiłam Oleńce śliczną sukienusię na chrzest <3 będzie pięknie wyglądała. ale zaskoczył mnie koszt ubrania dziecka na taką okazję... 150zł.
Ja sobie za 80zł sukienke już kupię a dla takiego maleństwa sama sukienusia 75 do tego buciki rajstopki opaska itd. szok!
ale myślę że jak będziemy szli na ślub we wrześniu to ją znów w to ubiorę bo szkoda tylko na raz. tylko np butki nowe kupie i opaseczkę jakąś różową.

dwie kupki dziennie mi zaczeła robić. jedna ranu druga wieczorem.
ale radość mam z tego bo wiem że brzuszek jej nie boli :)

12 lata 7 miesiąc temu #373460 przez ewelinda83
padam padam padam !!!! poddaje sie :( :( :(
co sie nachwale moim grzecznym malenstwem to ona zaczyna pokazywac rogi :angry:
plakala mi ponad dwie godziny z krotkimi przewami na zlapanie oddechu :( chyba znowu przegapilam jej spanie i juz zaczela plakac, drzec sie ze zmeczenia :(
nawet Ł jej nie umial uspokoic a raczej nie ma z tym problemow. w pewnym momencie sie poddalam zostawilam ja taka wrzeszczaca w lozeczku i wyszlam do drugiego pokoju.
teraz padla na klacie tatusia i juz chyba bedzie spala :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #373461 przez ewelinda83
moje rozstepy na cyckach sa coraz wieksze :( :angry: juz nie wiem co z nimi robic i czym je smarowac ?!?

karola masz racje, ubierz Ole w ta sama sukieneczke, po co wydawac znowu kase. dodasz inna opaske i butki tak jak mowisz i bedzie calkiem inna kreacja :silly:
pochwal sie ta sukieneczka jak masz jak :)

12 lata 7 miesiąc temu #373483 przez Elwerka00
jestem bez sily;( maly ciagle plakal. Zobaczylam ze ma wysypke na calym ciele,zielone kupki robi. Pojechalismy do lekarza a on olewawczo stwierdzil ze to alergia na cos,zeby obserwowac.myslalam ze sie tam rozbecze.po tym telefonie od tamtej i tym wszystkim juz ryczalam.i co sie okazuje,maly jest nadbopudliwy i ma stany lekowe.. A to powazna sprawa;(

Prosze Boga o pomoc o sile ;(

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #373486 przez nelka
Elwerka ja też uważam że możesz im zabronić,to jest twoje dziecko ty za nie odpowiadasz, od początku musisz im pokazać kto tu decyduję żeby nie było nie jasności. Przy do domu poznać wnuka może bym i pozwoliła ale na spacer w życiu!!! jeszcze by wpadli na pomysł żeby go zabrać od ciebie... A tak wogle to szybko zorientowali się że mają wnuka :blink: pierwszy raz go zobaczą?

Moje dziecko śpi, nie wiem skąd ten malutki człowieczek tak dobrze wie i nie prostuje że jest już wieczór i pora spać w swoim łóżeczku :woohoo: naprawdę nie mogę się nadziwić jaka to mądra istotka jest, czasem puszcza sobie jeszcze bączki, które przeszkadzają jej i usypianie trwa dłuże ale 21/30 najpóźniej 22 śpi...

Przeżyłam dzisiaj chyba najgorsze 3min w moim życiu :ohmy: aż wstyd mi pisać co zrobiłam i gdzie zgubiłam rozum ale tak się bałam o moją kruszynkę przez te 3min że opal nie padłam na zawał ;) moja głupota nie zna granic :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka