- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
elwerka Takie dziecko potrzebuje Twojego głosu. Ja opowiadam Lilce wszystko. Że jesteśmy w pokoju, tata jest w pracy, ale niedługo wróci. Śpiewam piosenki. Pytam czy jest głodna, czy spać już chce... Przeróżne rzeczy..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Mój M w niedz miał zostać sam pare godz z córką ale ze strachu zaprosił moją mamę do pomocy
och muszę zrobić z nim porządek...
a czy wasze dzieciaczki jak śpią to kręca się w łóżeczku czy całą noc śpią w jednej pozycji? moja to jest wiercipięta...
Jutro koniec połogu więc od pon biorę się za ćwiczenia przymierzałam dzisiaj stare spodnie i jest troszkę lepiej niż po porodzie więc jest nadzieja że nie będę musiała wszystkich wyrzucić jak narazie to większość wcisne na tyłek ale troszkę mi brakuje materiału żeby się zapiąć...
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja z Ola gadam ciagle.. ale ona mi zawsze odpowiada albo guganiem albo sie śmieje albo mine jakąś zrobi ciagle ją tule i całuje bo nie moge się powstrzymać.
Mój ojciec ciągle mi powtarza że po co ja z nią gadam skoro ona i tak nic nie rozumie... ale ja widzę że jednak ona wie o co chodzi bo reaguje normalnie jakby wiedziała ... albo mi się wydaje.
a co do opieki nad małą to od początku m wiedział lepiej jak sie nią zajmować bo miał praktyki na młodszym rodzeństwie ... ja jestem najmłodsza więc omineła mnie taka przyjemność
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Elwerka a próbowałaś kiedyś jak maluszek płacze i nie wiadomo co mu dolega rozebrać go do naga? czasem coś krępuję maluszki i to też może być powód płaczu... a łezki w tym okresie zaczynają się pojawiają choć pewnie łezki w tych ślicznych oczkach to bolesny widok dla mam
Oglądałam właśnie płytkę do książki MAMO TATO CO TY NA TO i pokazywał jak kąpać się z maluszkiem w wannie i muszę moją żabkę też zabrać do wanny skoro lubi wodę
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
nelka super ja w wannie wykapie sie z mala dopiero w Polsce bo tu mam tylko prysznic juz sie nie moge doczekac
spokojnie z tymi cwiczeniami ja jestem 9 tygodni po porodzie a jeszcze czasami mnie cos zakluje w pipce
Elwii dzieci teraz dostaja lezki, dla mnie to tez byl szok jak zobaczylam jak Kini lezka splywa po policzku
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i nie uwierzycie..dzwonila do mnie mama dupka. Wielce oznajmila ze przyjedzie do malego;/ w sobote. i oczywiscie pretensje jakies i w ogole. az sie poplakalam.oczywiscie tamten im nagadal ale kit.ja to wytrzymam.stwierdza iz wezma go na spacer. Ehe nie puszcze ich z malym samych...
Czy mozna zabronic dziadkom do widywania sie z malym? Przeciez nie powinni miec zadnych praw;/
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
modl sie zeby jutro padalo
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Po prostu uważam że nie chce dać to nie daje małej.
Mała teraz zasypia sama w łóżeczku. ręce mnie już bolały to ja położyłam. Własciwie to juz spi.
Kupiłam Oleńce śliczną sukienusię na chrzest <3 będzie pięknie wyglądała. ale zaskoczył mnie koszt ubrania dziecka na taką okazję... 150zł.
Ja sobie za 80zł sukienke już kupię a dla takiego maleństwa sama sukienusia 75 do tego buciki rajstopki opaska itd. szok!
ale myślę że jak będziemy szli na ślub we wrześniu to ją znów w to ubiorę bo szkoda tylko na raz. tylko np butki nowe kupie i opaseczkę jakąś różową.
dwie kupki dziennie mi zaczeła robić. jedna ranu druga wieczorem.
ale radość mam z tego bo wiem że brzuszek jej nie boli
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co sie nachwale moim grzecznym malenstwem to ona zaczyna pokazywac rogi
plakala mi ponad dwie godziny z krotkimi przewami na zlapanie oddechu chyba znowu przegapilam jej spanie i juz zaczela plakac, drzec sie ze zmeczenia
nawet Ł jej nie umial uspokoic a raczej nie ma z tym problemow. w pewnym momencie sie poddalam zostawilam ja taka wrzeszczaca w lozeczku i wyszlam do drugiego pokoju.
teraz padla na klacie tatusia i juz chyba bedzie spala
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karola masz racje, ubierz Ole w ta sama sukieneczke, po co wydawac znowu kase. dodasz inna opaske i butki tak jak mowisz i bedzie calkiem inna kreacja
pochwal sie ta sukieneczka jak masz jak
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosze Boga o pomoc o sile ;(
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dziecko śpi, nie wiem skąd ten malutki człowieczek tak dobrze wie i nie prostuje że jest już wieczór i pora spać w swoim łóżeczku naprawdę nie mogę się nadziwić jaka to mądra istotka jest, czasem puszcza sobie jeszcze bączki, które przeszkadzają jej i usypianie trwa dłuże ale 21/30 najpóźniej 22 śpi...
Przeżyłam dzisiaj chyba najgorsze 3min w moim życiu aż wstyd mi pisać co zrobiłam i gdzie zgubiłam rozum ale tak się bałam o moją kruszynkę przez te 3min że opal nie padłam na zawał moja głupota nie zna granic