BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #372858 przez misia88
Ja jeszcze jestem na etapie czytania tej książki, ale przejrzałam ją już.

No o te nocne karmienia chodzi właśnie, że dziecko śpi ok 6-7godzin. U nas jest narazie tak, że Mała je ok. 21-22, potem 2-3 i 5-6, więc jak dla mnie to nie jest jakoś bardzo męczące. Myślę, że do 2 miesiąca, może troszkę dłużej tak pociągnę, a później spróbuję właśnie tak jak pisze Zaklinaczka. Nakarmię o 20, potem 21.30 i 23. Wtedy dziecko powinno spać do ok 6.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372863 przez ewelinda83
mam pytanie odnosnie szczepionki na gruzlice. zauwazylam ze zaczela ona nabierac tak ja by ropa i zrobila sie brzydka duza krosta :( jak jest u was ?

12 lata 7 miesiąc temu #372868 przez ewelinda83
znalazlam odpowiedz

po trzech-czterech tygodniach w miejscu wkłucia pojawia się czerwona grudka. Grudka powiększa się i uwypukla, zmieniając się w krostę, pod którą zbiera się ropa. Po kolejnym tygodniu lub dwóch krosta zwykle pęka. Z ranki może wypłynąć kilka kropel ropnej wydzieliny. Nie powinno to być powodem do niepokoju, bo krosta i owrzodzenie są objawami dobrze wykonanego szczepienia (to znak, że szczepionka "przyjęła się").

u nas wystapilo to pozniej bo w 8 tygodniu

12 lata 7 miesiąc temu #372880 przez nelka
ewelinda obiecuję :woohoo: jeśli chodzi o miejsce szczepienia to po 3-4tyg powstaje naciek, który może ulec rozpadowi z obecnością ropnej wydzieliny i owrzodzeniem, które utrzymuje się przez kilka tyg i goi się pozostawiając białą bliznę.
Należy zwócić uwagę aby szczepionka i jej okolice nie były uciskane przez odzież i dotykane palcami, należy je utrzymywac w czystości, nie smarować żadną maścią i nie robić okładów, przy kąpieli należy zachować ostrożnośc by nie zamoczyć i nie podraźnić miejsca szczepienia
Taką ulotkę dostaliśmy w szpitalu. U nas robi się taki biały strupek jak narazie...

12 lata 7 miesiąc temu #372941 przez kala321
ja też zauważyłam że się taka czerwona jakby krostka,większa zrobiła w miejscu szczepienia,nawet J pytałam i chciałam u lekarza o to zapytać,czy wszystko ok
u nas nic nie mówili w szpitalu,ale dzięki,przynajmniej Wy mnie uspokoiłyście

dentysta odhaczony;)mała plomba,to co miałam jeszcze w 8 miesiącu do zrobienia,nic nowego,hurra;)
resztę utro bo mały głód śpi i spróbuję się zdrzemnąć zanim na karmienie wstanie

12 lata 7 miesiąc temu #372962 przez Elwerka00
ja malego klade spac zaraz po kapieli,a kapiemy go o 19. I tak ok 21 zasypia... Wiec u mnie noc wyglada inaczej..

Co do szczepionki u mnie wyglada to tak samo,wlasnie dwa dni temu tez sie zastanawialam czemu sie taka dziwna zrobila;pa teraz juz wszystko jasne ;)

Noc znow ciezka,od 4 maly nie spi bujam go w lezaczku moze zasnie...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #372997 przez ewelinda83
probowalam wczoraj uspac Kinge wedlug wskazowek Tracy Hogg :cheer: no i nawet mi sie udalo :) fakt mialam trzy podejscia bo mala nie chciala spac sama, ale udalo mi sie ja wyciszyc i odlozyc do lozeczka, zanim jednak zasnela to sobie lazala godzine i podziwiala sufit :blink: zasnela o 22.00, karmienie miala o 2.00 i o 4.30 :) rano o 7.30 i sobie spi dalej :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #373002 przez ewelinda83
z jednego karmienia chcialam zrezygnowac albo chociaz przesunac ale Kinga na to nie pozwolila bo placzem zaczela sie domagac swojego cyca :)
taki schemat snu wystepuje u nas juzod jakiegos czasu, wiec mysle ze tak zostanie.
musze tylko uparcie dazyc do usypiania jej w lozeczku :blush: w nocy z tym problemu wiekszego nie mam ale w dzien jeszcze nigdy w lozeczku nie spala :dry:
a nie przepraszam spala ... do drugiego tygodnia :S

12 lata 7 miesiąc temu #373009 przez Karola1990
u nas noc ok...
o 20:40 zasneła o 4:10 się obudziła... tatuś ja ululał i o 7:40 wstałyśmy :)

teraz robi sie kupa :)

dziś mam zamiar do fryzjera sie wybrać i podciąć te moje końcówki popalone.

12 lata 7 miesiąc temu #373011 przez kala321
Karola ja tez planuję fryzjera,ale nie wiem czy się uda,bo chciałąm wziąć małego,a u nas pada:(
i tak byle jak jest
zaraz mały głód na jedzonko się obudzi,teraz śpi,ale zaczyna się ruszać(mały chomiczek postękuje w kołysce)

12 lata 7 miesiąc temu #373048 przez Elwerka00
a u mnie Olek nie moze ciagnac cyca bo sie zaraz denerwuje i wczoraj po kapieli,bo wtedy najbardziej marudzi musialam odciagnac mleko i podac przez butelke.

Nie rozumiem swojego dziecka,naaprawde z przykroscia to stwierdzam.

I zastanawiam sie co ja takiego zle robie ze moje dziecko nie spi tak jak wasze.

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #373049 przez szolrak1
a my am am o 19.00, 22.00 1.00 3.00 5.00 i nie spi ............ lezy przy cycy jak przy smoczku a jak puszczam to ryk:) zaklinaczka mi nie pomoze

12 lata 7 miesiąc temu #373052 przez Karola1990
właśnie dzwoniłam do dziekanatu... mam 3 lata na wznowienie studiów.
te pieniądze które wpłaciłam nie przepadną ..tylko poprostu jak zaczne naukę to nie bede musiała płacić. tych 2 rat które wpłaciłam. pozostałych 2 nie muszę wpłacać.
troche mi ulżyło. oddam tacie te pieniądze co dał mi ostatnio...dobrze że ich nie wpłacałam.

NO I WSZYSTKIM MALUSZKOM NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZECKA :)

12 lata 7 miesiąc temu #373053 przez szolrak1
elwi kochana a moze popsikalas sie perfummem albo deo za mocnym dla niego;] raz tak :laugh: mialam;]

12 lata 7 miesiąc temu #373054 przez ewelinda83
moja tez juz nie spi :) dostala lale grzechotke na Dzien Dziecka i uradowana, usmiech cala gebunia :lol: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka