- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Probowalam suszarki,wszystkiego naprawde..
Nawet moja mama nie ma pojecia co mu jest,i jak sie nie uspokoji to do lekarza bedziemy z nim isc.. Bo od tego placzu az glosik ma zdarty i ciagle chrumka i ma katar ;/ ale na taki katar chyba nic nie dadza;/ bo za maly,co myslisz?
A ppas poporodowy niby wciaga brzuszek i lepiej ukladaja sie ubrania,ale wiadomo cwiczenia to podstawa;)
Ja malego ubieram w body pajacyka i skarpetki.. i przykrywam kocykiem.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
ja mam pas ale cwiczenia to podstawa:) moj lekarz powiedzial ze mam go uzywac po 3 miesiacu po cc jesli nie chcce zeby mi macica wylazła pochwa:P wiec poczekam;]
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój maluch śpi,był trochę bunt,ale widziałam ,że zmęczony oczy mu się kleiły,więc na boczek do kołyski,kilka razy ukłądałam,pogłaskałam,pobujałam i odchodziłam teraz spi,a mamusia pracuje
2 godzinka leci:)
za godzinkę na karmienie się wybudzi,ale wam zazdroszczę Waszego karmienia piersią,ale trudno
pewnych rzeczy się nie przeskoczy
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Ja dzisiaj kupiłam te kropelki BioGaia. Mam nadzieję, że będą zbawienne na wzdęty brzuszek Lilci.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
misia daj swiezej truskawki z krzaczka ja musze sie pocieszyc sklepowa
Kinia tez jest troszke nerwowa bo i mamusia jest nerwowa w ciazy raczej sie nie stresowalam bo nie mialam czym i staralam sie uikac nerwowych sytuacji za to teraz wszystkie nerwy nadrabiam ach rodzinka
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
od tej szczeponki dziecko mi sie zamulilo i czesto spi, ale najpierw placze bo sama zasnac nie umie, musi byc bujana na rekach albo brzuchu i tulona juz chyba sie przyzwyczaila do takiej formy i ciezko bedzie ja przestawic na to zeby sama sie nauczyla zasypiac
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas nawet dobrze Kinga zasnela po 23.00 a 4.20 cyc i o 7.00 cyc teraz wojuje w lozeczku
Kinia pcha raczki do buzi ( od urodzenia ) duzo gaworzy i zaczyna sie przekrecac
dziaij obrucila z pleckow na boczek ja tego nie widzialam tylko Ł, ale wypytalam co ona zrobila po kolei i wychodzi na to ze ten moj maly skubaniec robi postepy
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
niestety musze zrobic przerwe na studiach bo nie potrafie zostawic malej. a druga sprawa nie mam komu. mama sie wykrecila bo obiecywala ze pomoze a teraz mowi ze nie moze .. a obcemu nie zostawie bo na sama mysl rycze i serce mnie boli.
w dodatku mała jakas dziwna. oczka ma zapadniete. dziwnie sie zalatwia. zawsze raz dziennie a wczoraj 4 razy. placzliwa jest bardzo i nie mozna jej uspokoic. przez sen płacze bo coś ją boli.
ehh.. wszystko się psuje. :/
mnie chyba też jakiś wirus chwyta.
w dodatku wczoraj dostalismy smsa z banku kom macierzystych ze jakas faktura została wystawiona i czas zapłaty jest do któregoś czerwca...z tym że my nie oddawaliśmy krwi pępowinowej bo nas na to nie stać. chyba jakaś pomyłka zaszła bo nic nie podpisywałam nawet.
wczoraj bylam u lekarza i chciałam tabletki ale mi zabronił brać bo moge nadciśnienia i cukrzycy dostać jak w ciąży miałam problemy z ciśnieniem :/
musimy 450zł na spiralke uzbierać.
dostałam zaświadczenie do becikowego i wszystkie dokumenty i do rodzinnego też.
dziś postaram się wypełnić i jak najszybciej oddać.
dostałyście już może pieniądze za macierzyński??
w dodatku ojciec mi za studia płaci i chyba mnie zabije. wg z nim nie potrafię się dogadać.
ehh...
a noc dobrze od 22 do 5:10 i później do 7:30 kimanie
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolki tez ma,ale czy to mozliwe zeby je mial calymi dniami?wczesniej miewal tylko wieczorami,i jak zaczelam dawac kropelki to bylo lepiej a teraz nagle cale dnie ryczy,krzyczy.. A noc wcale nie jest inna.. Trzymalam go caly czas przy odslonietym cycu,jak zjadl to tak zasnal i spal oczywiscie pobudka co godzine; / z wrzaskiem ,ale chociaz zasypial,bo tak to po 15 min sie budzi.teraz tez ciagle go bujam na bujaczku bo sie budzi.ahh
Karola wspolczuje ,ale jezeli nie masz wyjscia to trzeba cos zrobic,tylko szkoda.. A wlasnie,nie moglabys wolnego jakos wziasc? Czy musisz zrezygnowac ?
Ewus gratuluje tak zdolnej corki
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale trudno smutno mi i jak widzę fotki matki karmiącej to cięzko mi,i łezki w oczach,ale trudno,dam mu to co mogę najlepszego moją miłość
mały ładnie spał pobudki na jedzenie 23,1:30,4,7,teraz zjadł o 10 i poszedł spać,a ja do pracy;D
Patryk dużo się uśmiecha, i próbuje usteczkami naśladować,jak mówie do niego i fajnie to wygląda,ale jeszcze tylko czasem mu dźwięki wychodzą,ale ważne że próbuje
ewelinda super,że się przekręcił, Patryk często z boczku na plecy lub z pleców na boczek,ale aby cały obrót zrobił to jeszcze nie:)
Karolcia zrobisz przerwę,a potem jak maluszek podrośnie od października zrobisz dalej,może ktoś do sesji Ci pomoże,przyjaciółka?koleżanka?potem wakacje
ja dziś w końcu zaproszenia na chrzest wysyłam
nie zrobiłam fotki,ale jedno na pamiątkę nam zostawiam,to pstryknę po wekendzie,o teraz dużo pracy
dziś dentysta jeszcze wieczorem jak mąż z pracy wróci,aby był z małym
a chmurzy się na burzę u nas
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
co prawda moja córcia choć czasem ma problem z zaśnięciem i godz siedzę przy jej łóżeczku żeby zasneła to śpi w nocy, w nocy jej już nie karmię nawet jak się przebudzi... w ciągu dnia pomiędzy karmieniami przeważnie robi sobię drzemkę ok30min., ale wpada czasem w histerię i mam problem żeby ją uspokoić nie mam pojęcia o co jej wtedy chodzi i to mnie przytłacza i się wkurzam co nie pomaga trudno ją czymś zainteresować...
nie radzę sobie z byciem mamą, że wszystko się zmieniło i muszę się podporzątkować małemu człowieczkowi... jestem mięczakiem... wy macie problem z dzieciaczkami a ja mam problem ze sobą podziwiam że jesteście w stanie tak całkowicie się oddać swoim maluszką super z was mamuchy
koniec tych gorzkich żalów... byliśmy dzisiaj na bioderkach, byliśmy umówienie prywatnie ale odwołali wizytę i umówili nas na wizytę do innej przychodni a tam przyjeli nas na fundusz więc kasa została w kieszeniu i Zośka dostanie drugi prezencik na dzień dziecka jeden już dostała cudaka-śpiewaka...
ewelinda moja Zośka też zaczeła się przekręcać z plecków na boczek, choć chyba narazie robi to narazie przypadkowo
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa