- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Otrzymane podziękowania: 0
bruncio wkoncu sie wysypia;] grzeczne dziecko zero problemu;] ja odpoczelam wyspalam sie znim;]
tak samo wklada laplki do buzi i sie slini ale glowka dalej z leniuszkowatych;] dziekuje iwus:*
całuje was!
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewus,moze i masz racje ;( ale ja naprawde czuje sie jak w kropce...
czy wasze dzieci ksztusza sie przy jedzeniu?jedza tak szybko ze nie nadazaja przelknac? Bo moj tak ma..a potem takie lyki duzo robi ze az sie ksztusi,a karmienie po kapieli nie wchodzi w gre bo macha raczkami nozkami podskakuje odpycha sie znow lapie i tak sie wierci je i wyplowa cyca,znow lapie i dziwnie jeczy..tak jakby byl glodny niesamowicie,chociaz zje wczesniej...
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Była na weekend moja mama to zabraliśmy się wkącu za wykończenie mieszkania, ciągle coś jest jeszcze do zrobienia
Elwerka to super że pomogło, kręcenie kółeczek nóżkami też jest dobre.
Dziwnie masz w tym koście z chrztem, za tydzień ma być a masz przyjść do księdza dopiero w pt? A wie że jesteś bez ślubu? Wiesz różnie to bym... A nad alimentami się nie zastaniaj tylko zakładaj sprawe, wojna pewnie i tak będzie ale musisz się jakoś zabezpieczyć fin.
U mnie jest problem ze chrzestnymi ze strony mojego M nie mamy zabardzo kogo poprosić więc on chce żeby jego tata był chrzestnym, moim zdaniem to nie wchodzi w grę bo dziadek to dziadek...
Dla mnie karmienie piersią z początku to była wielka udręka, teraz jest już dużo lepiej ale za długo chyba karmić nie będę, myśle że max do 6miesiąca. Pod koniec listopada wracam do pracy Ewelinda a z Kinią co zrobisz jak wrócisz do pracy?
Nasze dzieciaczki niedługo skończą 3 miesiące, zaczniecie wprowadzać słoiczki? i chyba jeszcze kleik będzie można podawać?
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
u nas mała pokąpieli zrobiła kupę i prosto z przewijaka wylądowała w łóżeczku. tylko ją połozyłam to zamkneła oczka i poszła spać
Ola straszliwie się ślini. No poprostu cały czas robi bąbelki ze śliny a jak wytrę jej buźke to się denerwuje. chyba lubi być obsliniona.
kala... twoje dzieciątko chyba tez takie zorganizowane będzie skoro od małego uczysz
madzia... wy jesteście najważniejsi. z resztą sama wiesz. tyle dobrych rad dawalaś ... wierzę że nie dasz się tak łatwo.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madzia trzymaj sie, jestesmy z toba
Bruncio wyspany, spokojniejszy ... to jest teraz najwazniejsze
wczesniej moze byl taki niespokojny bo zyl twoimi zmartwieniam
Nelka mialam straszny problem z opieka dla Kingi Przedszkole kosztuje ok 1000e miesiecznie, niestety to jest 2/3 mojej wyplaty wiec mi sie to nie oplaca. musze dac prawie cala wyplate za to zeby mi obce babki dziecko pilnowaly, a na zrezygnowanie z pracy tez sobie nie mozemy pozwolic podjelismy decyzje ze przyleci do nas moja mama i nam pomoze przy dziecku, a do pracy jak sie zgodza to wroce na 3 dni w tygodniu.
ale zobaczymy jak to bedzie juz sie boje i mysle po nocach
obiadki na piersi mam wprowadzac ok 6 miesiaca ale mysle ze po 4 skusze sie na to zeby dac Kini jakiegos owocka.
Karola u nas tez pelno sliny z bankami sliniaczek moj kochany
teraz wlasnie lezy w lozeczku, muruczy sobie i ssie raczke
mysle ze nie ma co sie przejmowac tym ssanie bo to naturalny odruch i dziecko sie go oduczy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Nie ważne dla mnie kto byłby chrzestnym. ważne że ochrzczone maleństwo.
Całe szczęście mamy to już za sobą.
Jak tylko pomyślę o ślubie i znów o gościach to mnie trzęsie. Nienawidzę takich zlotów !
a moja niunia zaskakuje mnie z dnia na dzień.
wczoraj rano znalazłam ją w łóżeczku z nóżkami zwiasjącymi za szczebelki. tak się kręciła że jej tam powpadały i bidulka wiercić się nie mogła.
a dziś jak leżała na brzusiu to prze sen zaczeła się podnosić na rączkach bardzo wysoko. ale ja tak zaczełam się cieszyć głośno że obudziłam moją niunie
piękny dzieńsię u nas zapowiada i zamierzam spędzić go z mała na podwórku. jeżeli nie będzie marudziła. dlatego biore się teraz za sprzatanie
Życzę wam miłego i spokojnego dnia.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
małenki dalej chory a jutro 2 podejsie do szcepien boje sie oj:/
tatus przychodzi codziennie i juz wczoraj okazal troche skuchy...
u nas cieplo a my sie kisimy w domu zeby sie nie pzrewiac
elwi jak sie czujes??
karolciu widze ze malenka to twoje oczko w glowie:D
kalus piekne dzionki spedzacie razem
ewus kinia power!!!!!!!!!!!
nelik masz racje tzreba byc silnym:*
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak te dzieci się męczą
Madzia mam nadzieję,że się ułoży
mój też robi baloniki ze śliny
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karola ja tez uwazam ze najwazniejsze zeby dziecko bylo ochrzczone, ale bylam zdziwiona tym co napisala nelka bo sie nigdy z taka sytuacja nie spotkalam, ale widze ze wasz ksiadz to tez ma pomysly szok do konca jednak z toba sie nie zgodze bo chrzestny i chrzestna biora odpowiedzialnosc za nasze dziecko, maja byc dla dziecka wzorem wiec dla mnie wazne jest to kogo bierzemy.
u nas bedzie chrzestnym moj/nasz przyjaciel z paczatku myslelismy o moim bracie ale on delikatnie nam dal do zrozumienia ze on jeszcze nie nadaje sie do tak waznej roli
moja niunka spi sobie slodko
podoba jej sie lampa, co sie budzi to sie w nia wpatruje i do niej sie usmiecha
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Elwerka moja też się czasem krztusi przy jedzeniu. Ale dziwnie twój Oluś reaguje na karmienie po kąpieli? a tylko wtedy tak się zachowuje? może jest za bardzo pobudzony albo najedzony bo karmiesz go chyba też przed kąpielą?
Kurcze odparzyła nam sie dupka między pośladkami smarowałam sudocremem nie pomogło, bephanten też nie pomaga wietrze jej tą dupkę i nic... A teraz zauważyłam że po "drugą" brudką na szyjce jak ma taką fałdkę to też ma zaczerwienione biedactwo chyba będę jej posypywać szyjkę pudrem.... Macie jakieś inne sposoby na odparzenia?