BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #382489 przez Karola1990
mąka ziemniaczana... pomaga zawsze na odparzenia nawet dla dorosłych :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382573 przez ewelinda83
nelka co kraj to obyczaj :silly:

ja tez doradze make ziemniaczana i wietrzenie pupki :)
babyonline.pl/niemowle_zdrowie_artykul,4285.html

ale mi sie dziecko slodko rozgadalo :)
moj skarb najukochanszy :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #382583 przez kala321
małego mam leży w samym pampersiku,tak u nas ciepło

12 lata 6 miesiąc temu #382587 przez Elwerka00
maka ,ale ja tez stosuje krem na odparzenia z nivea.polecam ;)

Karmie przed a po i tak jest glodny,smoka wyplowa itp. Moze i jest pobudzony nie wiem..
Ale to naprawde dziwne.. ;o

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #382603 przez ewelinda83
Elwira ja tez karmie tak ok 30 min przed kapiela a pozniej do godziny po kapieli Kinga sie znowu domaga cyca.
czasami zanim sie dokopie do piersi to Kinia zaczyna plakac i sie szarpac, musze ja wtedy uspokoic i dopiero dac cycusia.

12 lata 6 miesiąc temu #382620 przez Elwerka00
a moj nawet nie placze tylko otwiera buzie i szuka,potem dopiero placze a jak dam cyca to kopie macha raczkami marudzi wyplowa... Xhyba to nagram zeby wam pokazac bo nawet nie wiem jak to opisac..chyba musze to poprostu przetrwac..

Juz 21,maly mi przewaznie juz spal,a ja razem z nim.. Uwierzycie ,ze chodze spac o 21 ? Bo jak tylko odejde od niego na chwile gdy zasnie to ryk.;/ fatalnie.. No wiec uciekam slodkich snow;*

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382743 przez martela89
Elwerka00 napisał:

Juz 21,maly mi przewaznie juz spal,a ja razem z nim.. Uwierzycie ,ze chodze spac o 21 ? Bo jak tylko odejde od niego na chwile gdy zasnie to ryk.;/ fatalnie.. No wiec uciekam slodkich snow;*

Dobra rada musisz jak najszybciej go tego oduczyć bo potem będziesz miała przerypane,a jak zaczniesz oduczać jak będzie starszy to zrobisz mu krzywdę bo on nie będzie rozumiał dlaczego wcześniej mógł z tobą spać,a teraz nie.

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382799 przez Karola1990
elwerka.. moja mała wczoraj tak samo ryczała... bo płaczem nazwać tego nie mogę.
po butelce też płakała.

straszne jak nie można pomóc takiemu maleństwu.

dziś wstała o 6:30 a zasneła o 21!! coś pięknego. znów tak sie wierciła że nóżki znalazły sie po za łóżkiem... muszę założyć ochraniacz bo jak narazie był odsłoniety żeby mogła sie rozglądać :P

madzia... jeżeli faktycznie nie ma o co walczyć to nie walcz i nie trać siły. cięzko mi postawic się w takiej sytuacji bo bardzo kocham M i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Nawet jak ostatnio mielismy kryzys (spowodowany chyba okresem który dostałam wczoraj :/)
Dziecko jest najważniejsze, a facet niech walczy. :D

ewelinda... Kinia ma już 3 m-ce prawie!! szok. ale to zleciało szybko... zanim się obejrzymy już biegać będą :D

12 lata 6 miesiąc temu #382827 przez kala321
witam:)u nas wielka burza w nocy,nas obudziło,a mały słodko spał
w ogóle wczoraj rozebrałam go na pampersa i przykryłam pieluszką i czekaliśmy na księcia aż się obudzi do kąpieli,woda zimna, a ten śpi w najlepsze
śmiesznie wygląda jak po kąpieli ta maka go "otaczam",ale jeszcze mamy ta kaszkę:(, a miał taka gładka skórę:(

12 lata 6 miesiąc temu #382857 przez ewelinda83
oj tak to juz prawie 3 miesiace :lol: sama czasami nie moge w to uwerzyc, ze mam tak sliczna coreczke, ze w koncu nam sie uadalo ...

Kinga tez miala gorsza noc :( cala sie krecila, stekala i ssala paluszki, musialam ja co jakis czas wziasc do siebie zeby sie uspokoila i karmilam jak niemowlaka - co 1-1,5 godziny. nie wiem co to moze byc bo ona jak steka to ma oczka zamkniete :unsure: chyba jakies zle sny miala :(

zaraz biore sie za pieczenie ciasta dla mezusia na urodziny :kiss: za tortami nie przepadamy, a ciasto zje kazdy :)

12 lata 6 miesiąc temu #382928 przez Elwerka00
ohhh 3 miesace?juz tyle? Ohhh ale zlecialo,u mnie tez prawie 2.

Musze oduczyc ale jak ? Ahhh

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #383191 przez martela89
Elwerka00 napisał:

ohhh 3 miesace?juz tyle? Ohhh ale zlecialo,u mnie tez prawie 2.

Musze oduczyc ale jak ? Ahhh

Moja córka też musiała mnie mieć blisko i tak jest do dzisiaj ale ja z nią nie zasypiam :)
Wiesz wydaje mi się,że musisz spróbować usypiać go w łóżeczku i np.głaskać po buzi albo trzymać za rączkę żeby Cię czuł ale nie bezpośrednio obok,a do przytulania daj mu pieluszkę.
Może pomoże :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #383305 przez nelka
Elwerka możesz właśnie spróbować kłaść do łóżeczka i głaskać po główce i położyć obok swoją koszule żeby czuł twój zapach.

Ale się Zośka dzisiaj namarudziła zanim zasneła :dry: chyba ją brzuszek bolał, kręciła się i kręciła jak wybiła godz21/30 zasneła :woohoo: nie wiem o co chodzi...

Jutro mam wizytę u gina :huh:

A jak tam Madzi i Elwi to wkącu karmicie i macie normalnie okres?

12 lata 6 miesiąc temu #383316 przez misia88
Dlatego ja od początku krzyczałam na męża jak pozwalał Lili spać w naszym łóżku. Co to to nie! :P

nelka Trzymam kciuki za wizytę. Ja byłam ostatnio i okazało się, że miałam tzw. dzikie mięsko po nacięciu krocza. Trzeba było to wyciąć. Na szczęście nie bolało. Jeszcze 2 tygodnie rekonwalescencji, mąż marudzi z tego powodu :P Dostałam też recepty na tabletki...

A u Lili jest ciemieniuszka, z którą walczymy. Ostatnio ładnie mi nocki przesypia, od 22-23 do 5-6 :) Mój słodziak kochaniutki... Tylko mąż mnie wkur*** :/

12 lata 6 miesiąc temu #383337 przez kala321
a my jutro chirurg-z pępkiem dalej idziemy

a potem małego do mamy zanoszę i do kina z siostrzeńcem idę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka