BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #381016 przez kala321
witam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #381029 przez ewelinda83
dobry dobry :)

12 lata 6 miesiąc temu #381062 przez Karola1990
Cześć mamuśki :)

Ale moja niuni smacznie spi :)

Dziś wypróbowałam metode nie karrmienia tylko dalej ją uspałam :) tzn. obudziła się po 4, dałam smoka, nakryłam kocykiem, pogłaskałam i poszłam robić mleko :) jak wróciłam mała spała :D do 6 bo wtedy M włączyła się budzik.
Teraz spi. A ja zamiast brać się do roboty i posprzątać siedzę przy komputerze i gadam z siostrą przez skypa :P

Może mi się tylko wydaje ale moja mała przewraca sie tylko z boku na plecki... to nie za mało? może powinna z plecków na boczek już? Jak to jest u waszych maluchów?

Martwiłam sie że Ola nie podnosi główki leżąc na brzuchu (rzadko ją kładę bo tego nie cierpi i po minucie jest płacz) ale wczoraj ją połozyłam i tak slicznie podnosiła głowę że ze szczęścia skakałam jak głupia :D

12 lata 6 miesiąc temu #381095 przez szolrak1
cee:*

przeprowadziłam sie do mamy z brunciem mały wkoncu spał od 22-4.30 i teraz co 2h szok:) m sie zdiwił ze wziełam sobie do serca jego wykrzyczane słowa i dzwonił stawiajac warunki... ehh strasznie boli ze ejstesmy rozłaczeni ze jest tak zle przed chrztem ze juz było ok miedy rodzinami a teraz sie znow wszyscy nienawidza... chrzciny beda na dwa domy tragedia.. powiedzilam albo konkretna terapia ponownie albo mowimy sobie pa pa.. ale ehh tesknie za 3osobowym domem:/ nie moge sobie pozwolic na takie traktowanie jednak .

mały tez nie chce glowki podnosic:/ placze ciagle jak go klade:/ co zrobic?

12 lata 6 miesiąc temu #381114 przez Elwerka00
ohhh u mnie nie umie sie przewracac,a jesli chodzi o podnoszenie glowki to troszke mu sie udaje,chociaz przy skoku rozwojowym podniosl tak ladnie wysoko i patrzyl przez chwile,a teraz juz tak nie umie...

Wlasnie zrobil zeza,oczy mu sie rozeszly i przestraszyl sie tego co zobaczyl;p ohhh ;p

Madzia,oh Madzia ... Nie wiem jak Ci pomoc .;(

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #381136 przez szolrak1
elwi:*

12 lata 6 miesiąc temu #381143 przez MlodaMama
Są tutaj może kwietniowe mamusie z 2011 roczku?? Bardzo dawno mnie nie było na forum, postanowiłam wkońcu zajrzeć a tu brak tego wątku..

A dla was kochane mamusie 2012 moje gratulacje, sama rodziłam w kwietniu tylko że roczek temu.Jak cos trzeba to piszcie to pomoge.Przecież sama przez to wszystko także przechodziąłm :)

[url=[url=http://

12 lata 6 miesiąc temu #381146 przez MlodaMama
Szolrak tak czytam i widze że piszesz że twoje maleństwo nie podnosi jeszcze główki.Nie martw się mój maluszek jak był w wieku twojego szkraba także nei podnosił, ledwo sie przewracał na boczek jeden.A jak zaczął sie przewracać i odnosic główkę to szoook.wszystko na raz. niektóre dzieci tak mają...Ale to nei oznacza że sa opóźnione czy coś, absolutnie nie.Poprostu rozwijaja się po swojemu bo dla nich jest tak najlepiej i wogóle.cO DRUGIE DZIECKO ROZWIJA SIĘ INACZEJ NIŻ TO JEST OPISANE W KSIĄŻKACH..

[url=[url=http://

12 lata 6 miesiąc temu #381156 przez szolrak1
dziekuje... mam nadzieje ze sie uda:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381185 przez nelka
Jak dzieciaczki nie lubią leżeć na brzuszku można je kłaść brzuszek do brzuszka wtedy też mogą ćwiczyć albo my tak trzymamy Zośke żeby wszystko widziała i jest wtedy szczęśliwa :lol:

Szorlak trzymaj się, mam nadzieję że wszystko się ułoży...

Coś mi Zosia w ciągu dnia krócej śpi, trudniej je idzie zasypianie i trzeba ją tulić na rękach i robi sobie zaledwie pół godz drzemiki :dry: Może już pora żeby wprowadzić dwie drzemki w ciągu dnia za to dłuże? Po którym miesiący wydłuża się czas między karmieniami? po 3?
Wczoraj tatuś został z nią pierwszy raz sam i to na dodatek musiał ją wykąpać i położyć spać :lol: nasze dziecko ma dobre serduszko i wyczuło że tata jest cały zestresowany więc była bardzo grzeczna, zasneła zaraz po karmieniu, dosyć mało zjadła i myślałam że się jeszcze obudzi ale spała ładnie od 20/30 do 5/30... Naprawdę zadziwia mnie moja córcia czasem :lol: ;)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #381194 przez kala321
nasz lubi leżeć na brzuszku,czesto go kładę,a czasem własnie bawię się z nim kładąc go na moim brzuszku,czy na kolankach i robimy samolot.ja leżę mam zgięte nogi,aby mały miał większą podstawę i on leży i "latamy":D

mały już zaczyna cwaniakować,chce być usypiany na rączkach i leżeć,wprowadziłam dziś i będę uskuteczniać- spanie i lulanie w kołysce,ja siedzę obok i albo głaskam albo siedzę i patrzę

zasypia,ale dziś często się budzi ma taki wrażliwszy sen po tym szczepieniu
ile dni on może być po szczepieniu drażliwszy?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381196 przez ewelinda83
madzia trzymam kciuki za Was, jednak ty wiesz najlepiej czy jest o co walczyc ... zawsze warto jednak sprobowac, a jeszcze teraz jak jest Bruncio :kiss:
szkoda tylko ze rodzina sie w was miesza, to jest najgorsze :angry:

nie martwcie sie ze Bruncio czy Olek nie lubia lezec na brzuszku i podnosic glowki, przyjdzie i pora na nich, oni sa mlodsi niz moja Kinia :) zreszta jak by tak patrzec na jej tygodnie to ona tez jest leniwa i nie robi wszystkiego co opisuja w ksiazkach ;)
synek mojej siostry tez byl leniuszkiem a teraz nie idzie za nim nadazyc :blink:

Kinia ma dzisiaj dobry dzien do spania :) budzi mi sie na godzinke i idzie znowu spac.
mam tylko nadzieje ze nie bedzie chora ze tak duzo spi :( moze to tak pogoda na nia dziala bo od wczoraj ciagle leje :(

12 lata 6 miesiąc temu #381198 przez ewelinda83
kala mi kazali obserwowac dziecko do dwoch tygodni po szcepieniu, u nas jednak nic sie nie dzialo oprocz tych dwoch dni kiedy Kinga byla zaspana.

ja tez robie z mala samolot i bardzo jej sie to podoba, zawsze ma usmiech na buzce a przy okazji mnie cala oslini bo jej slina wtedy kapie na mnie :lol:
cwicze z nia tez skrety tzn dotykam jej raczkami nozek z obracam ja z boczku na boczek - tez zawsze jest przy tym usmiechnieta :)

12 lata 6 miesiąc temu #381199 przez kala321
o super, wysłałam fotkę na Wasze poczty,ale nie wiem do kogo tak,a do kogo nie,bo nie mogę znaleźć rozpoznać meili,zobaczcie to wyślę inne

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381200 przez ewelinda83
ja nic nie dostalam :(
ale juz ci wyslalam maila :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka