BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #378960 przez Elwerka00
Nelus nie wtracasz sie;) jestescie dla mnie bardzo bliskie wszystkie tu na forum,nie ma nic,czego Wam powiedziec bym nie mogla;p
Siostra nie ma dziecka,przyjechala i przywiozla mi jak napisac takie podanie wzor wszystko jest,mowila ze dzis napiszemy,ale dzis niby mam dostac pieniazki na konto od tamtego,wiec zobaczymy..wczoraj nawyzywal mnie przez sms,ale tylko poczatek przeczytalam i siostra zabrala mi telefon i usunela,powiedziala ze nie warto .. Pomaga mi,popilnuje malego,pogada z nim,rozsmieszy,ponosi gdy ja ide robic np obiad czy posprzatac ,czasem ona posprzata;) jest mi lzej i razniej;) jak jest jeszcze ktos to czuje sie pewniej ;)
Moj Olek malo spi,od 4 punktualnie budzi sie i robi kupke,steka poplakuje.. A nie moge spac gdy maly cierpi.to klade go na lezaczku,masuje brzuszek,smaruje mu go,i suszarka ocieplam... Maly sie uspokaja ale steka dalej...i tak do 8.szczerze robi to na pol senno chyba,bo oczy opadaja same,ale otwieram zeby malego suszarka nie oparzyc chociaz i tak przykrywam go kocykiem,zeby wialo tylko na brzuszek.udreka naprawde,a robi w dzien sporo kupek ,ale nie az Tyle co Zoska.po trochu w kazda... Ale tez sie nasteka.. Zrezyfnowalam z cukru i slodyczy... Moze to od tego,mimo iz male ilosci dziecko to zle znosi...

Madzia Was mocno sciska i caluje;*

Olek ma katarek i kicha ;o . Troche mi sie przeziebil;(

Milego dnia;*
Kalus , szybkiego szczepienia ;)

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #378998 przez ewelinda83
moja myszka wlasnie wstala i sobie gada :lol:
ze spaceru nici bo pada :( chyba ze taki szybki kolo poludnia do sklepu po chlebek.

tak tak u nas tych kupek jest multum :ohmy: raz wieksze, raz mniejsze, ale dziennie pampersa ubrudzi 5 razy, skoro piszecie ze wasze szkraby robia po jednej to moze to nie dobrze ze moja robi tak duzo ? :S
w czwartek ide na wizyte do poloznej to sie zapytam.

elwii super ze siostra ci pomaga :) a z tymi alimetami to nie ma co czekac i patrzec ze ci dzisiaj przeleje bo za miesiac juz moze nie byc taki hojny, a tak to bedziesz miala sprawe sadownie zatwierdzona i ty bedziesz gora i na prawie :)

12 lata 6 miesiąc temu #379062 przez kala321
bałam się czy go utrzymam i czy będzie mocno płakał,ale płakał troszkę,najmocniej przy "żółtaczce".Tak kupiłam czopki,kupiłam też kropelki,bo ma ostatnio taką rzadszą kupkę(konsystencji musztardy).
na te krostki co dostał mam w kali wykąpać,mały ma tendencję do suchej skóry i babka mi dąła taką miksturę do zrobienia w aptece.
teraz mały spi zjadł mniej niż normalnie ,2 doby mam obserwować,mam nadzieję,że będzie dobrze.Mamy nie wychodzić na słońce

nasz też robi raz a porządnie;)

ja też lubię jak mały sie uśmiecha od ucha do ucha;D od razu ma się siły do dalszej"walki":D

12 lata 6 miesiąc temu #379085 przez Elwerka00
Ewus ja malemu zmieniam pieluche nawet 10 razy.nie ma reguly.. Wlasnie byla polozna i powiedziala ze jak zrobi 5 czy dwie to normalne ...i powiedziala mi ze moge powoli wprowadzac do diety inne pokarmy np jablka ,bo wtedy lepsze trawienie u malego bedzie-szok;o .no ale zobaczymy.

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #379111 przez kala321
Elwerka już? a ile Twój ma już?

12 lata 6 miesiąc temu #379112 przez ewelinda83
elwira ja jablka jem od poczatku i nawet nie wiedzialam ze moga byc jakies zastrzezenia :huh: i jak pije soki to tylko jablkowe bo je lubie najbardziej :) mam nadzieje ze to nie bylo przyczyna bolacego brzuszka na poczatku.
jadlam juz nawet truskawki, polozna kazala najpierw sprobowac jedna i zobaczyc reakcje dziecka, czy nie bedzie wysypki ... nie bylo wiec mozna jesc truskawki :)
dobrze ze z ta kupka to normalne, uspokoilas mnie troche :) dzisiaj byla narazie jedna :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #379115 przez ewelinda83
dzielny Patrys :)
Kala moze on to przespi tak jak moja Kinia, ona plakala na szczepieniu a pozniej przez dobra dobe byla zamulona, spala i jadla. miala temperature pierwszego wieczora ale obylo sie bez czopkow i syropow.

12 lata 6 miesiąc temu #379117 przez ewelinda83
nie wiem czy dobrze zrozumialam jak tak teraz czytam :ohmy: Elwira komu masz te jablka wprowadzac ? sobie czy Olkowi ???

12 lata 6 miesiąc temu #379119 przez ewelinda83
bede musiala te krostki skonsultowac w Polsce u lekarza, bo nam powiedzieli ze same znikna :ohmy: tyle ze do Polski lece dopiero 22 lipca :(
Kinia tez miala sucha skore ale odkad smaruje ja oliatum to jest duzo lepiej, jest jedrniejsza. aaa i do tego mam ja dopajac mimo ze karmie piersia.

kala a gdzie Patryk ma najbardziej sucha skore ??? bo u Kingi to tak z boku, pod paszkami :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #379122 przez nelka
Pewnie że nie ma reguły Zośka raz robi jedną kupkę dzienni, raz robi trzy a raz przez trzy dni nie robi wcale... Nie ma co się martwić to też zależy przecież co my jemy.

Elwerka a jesz czekoladę? od czekolady mogą być zaparcia... Ja już też nie jestem na diecie :lol:
Super że siostra ci pomoże ale nie ma co zwlekać tylko sądownie ustalić alimenty bo tak jak mówi Ewelinda raz ci zapłaci a raz nie. Niech zobaczy że musi brać odpowiedzialność fin. za swoje dziecko.

Dzieczyny karmiące jakie nosicie staniki? te do karmienia czy sportowe? bo ja sportowe i się zastanawiam czy za mocno nie ściskają piersi :huh:

12 lata 6 miesiąc temu #379123 przez Karola1990
ewelinda... ja też w szoku jestem.. i się zastanawiam :P
dzieciom to po 4m-cu mówią żeby dawać nie wcześniej

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379128 przez nelka
chciałam dodać zdjęcie ale coś mi nie wychodzi ;)

kto ma jeść jabłka? bo ja chyba też źle przeczytałam :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #379130 przez ewelinda83
tym jablkiem i truskawkami to ja sie objadam :silly: corcia musi sie obejsc smakiem :blink: owoce i te inne sloiczki powinno sie wprowadzac po 4 miesiacu a dziecia karmionym piersia to nawet ok 6 mc

12 lata 6 miesiąc temu #379131 przez ewelinda83
nelka ja juz nosze zwykle biustonosze z odpinanym ramiaczkami zeby bylo szybko i wygodnie wyciagnac mleczarnie ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379141 przez nelka
ale takie z fiszbinami albo pusch-up też nosisz?
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka