BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #378328 przez misia88
Moja Lilka też miała potówki i trądzik i najlepsza na to jest kąpiel w krochmalu :)

ewa Zaraz Kinia zje całą rączkę :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378357 przez Elwerka00
ale Kinia juz duza!;D i jaka sliczna ;D mmmm ;*

Tak,normalnie go smarowac taka maka.. Pod szyja paszkami dekold,calego ;)

A moze kolki was dopadly?

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #378378 przez nelka
Ewelinda Kinia śliczna i jaki ma fajny zadarty nosek :lol: duża dziewczyna już z niej :ohmy: a może Kinia jest już zmęczona po całym dniu pełnym wrażen i dlagtego robi się marudna wieczorami?

Oliwka wysusza skóre więc nie powinno się jej stosować codziennie ;) balsamy i emulsje lepiej się sprawdzają.

Kala a może najpierw przemywaj te krostki poprostu ciepłą przegotowaną wodą...

Zosia dzisiaj spała od 21/30 do 7/30 :lol: odłożyłam ja do łóżeczka po karmieniu i sama zasneła ani razu nie zawołała mamy :ohmy: odniosłam mały sukces i od razu mam więcej sił by opanować świat :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #378395 przez kala321
ewelinda własnie mały ma takie krostki jak mała na policzku na zdjęciu

Śliczna jest panna;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378417 przez Karola1990
hejka :)
dziś M miał wolne i pozałatwialiśmy masę spraw na mieście... m.in becikowe i co się okazało :) że ja w 2010r miałam dochód 1500zł... bo się uczyłam :P i należy nam się drugie becikowe :) i rodzinne czyli dostaniemy 2000zł i rodzinne 68 :) cieszę się bardzo bo na wieczór przed chrzcinami rozwaliła nam się pralka i połamał odkurzacz..
łazienka wyglądała jak z bajek ...cała w pianie dosłownie.

nie mam nawet wyrzutów sumienia że przeznaczę to na sprzęty domowe ... co innego jakby Oli czegoś brakowało ale Ma już naprawdę wszystko..wszystko. nie wiadomo czym się bawić. Dziś kupiliśmy krzesełko do karmienia i nosidełko z pieniędzy które dostała.

tak więc bez szaleństw .. ale w końcu doczekam się nowej kuchenki, pralki i odkurzacza.

a wy co myślicie o becikowym? czy powinno sie je wydać wyłącznie na dziecko ?

A NIUNIA JEST PIĘKNA!!!

12 lata 7 miesiąc temu #378419 przez Elwerka00
Nelus,niesamowite!;D
U mnie to spanie od 22-23,karmienie,23.30-2,cyc i o 4 wstajemy;/ od 4 rano maly nie spi,dopiero moze 11 kimnie na godzine ehhh,jestem niewyspana i powoli mam dosc... ;o
Jakby to byl jeden raz,a to sie ciagnie od poczatku...

Maly nie moze zrobic kupki;( fatalnie,a po kapieli codziennie jak je to sie wygina,krzyczy i marudzi wyplowa ,lapie i nie idzie go nakarmic,dopuki sie nie uspokoi.hmm

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #378437 przez Karola1990
elwerka a może zadzwoń po połozną ?? ona zobaczy i powie co może dolegać... strasznie mi Ciebie szkoda tyle zmartwień.

mi się wydaje że to te nerwy w ciąży mogły tak wpłynąc na maluszka. w końcu nie bez powodu mówi się żeby unikać stresów ... ale jak ich unikać nikt nie powie

12 lata 7 miesiąc temu #378488 przez Elwerka00
ahhh Karola ja sama tez nie wiem od czego,mozliwe ze od stresu ahhhh ;( zafundowalam mu juz problemu od poczatku zycia...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #378623 przez kala321
Elwerko wysłałam,oczekuj przesyłki:)

12 lata 7 miesiąc temu #378800 przez ewelinda83
kala u nas te krostki sa od ponad miesiaca, Kinga ma je tylko na buzi. jak jest cieplo to sie pojawiaja, a jak chlodniej to znikaja. lekarka zdiagnozowala je jako tradzik niemowlecy, ktory sam ma zniknac :S

karola to fajnie ze placa wam podwojnie :blink: i moglas zaopatrzyc sie w nowy sprzet :) jak ty to zrobilas ze odkurzacz polamalas haha ;)
uwazam ze dobrze zainwestowaliscie pieniadze, przeciez nie poszly na jakies balangi tylko na potrzebne domowe wydatki, a jak Ola bedzie czegos potrzebowala to napewno jej to kupicie :)

12 lata 7 miesiąc temu #378805 przez ewelinda83
dzieki dziewczyny za mile slowa :) :kiss: :woohoo:

dzisiaj to samo ... wieczor nastal i zaczelo sie marudzenie :( to raczej nie sa kolki bo sie nie prezy i brzuszek ma miekki, kupek robi po 5 dziennie :ohmy:
wydaje mi sie ze to raczej zmeczenie, bo ona mi spi po poludniu 3 godziny a pozniej raz 20-30 min. i do 22.00 juz nie spi tylko marudzi :(
bardzo sie slini i moze to juz bedzie poczatek zabkowania :unsure: :S

12 lata 6 miesiąc temu #378874 przez nelka
Elwerka a mi się wydaję że Olek jest porostu wrażliwym i potrzebującym dużo uwagi dzieckiem. Stres pewnie też troszkę na niego wpłynął ale przecież każde dziecko jest inne, niektóre właśnie tak jak on potrzebują więcej czasu żeby się przystosować do tego świata... Karola ma racje idz do przychodni i zasięgnij porady położnej czy pediatry...

Uciekam moja królewna postanowiła się wkącu obudzić :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #378890 przez kala321
my dziś szczepienie
mam większego stracha niż mały tym bardziej że idę z nim sama,bo J. nie może z pracy wziąć wolnego:(

ewelinda 5 kupek dziennie? tak dużo?u nas jest jedna

12 lata 6 miesiąc temu #378897 przez Elwerka00
Kalus,czekam ;d
Ja szczepienie mam jutro,tez sie boje;(ahh ale ide z siostra,moze jakos dam rade..

Nelka,nie wiem o co w tym chodzi,jutro zapytam lekarza ...
Bo dzis jak codzien,to samo...

Ewus z tym tradzikiem to lipa,u mnie'jest to samo;/

Karola,becikowe jest dla rodzicow,zeby poczatek byl lzejszy,wiadomo ze juz w ciazy wszystko sie kupuje dla dziecka,wiec to jest jakby taki zwrot czesci ;D bo wiadomo ze wydaje sie wiecej niz tysiac.. Smialo bez wyrzutow sumienia mozesz zrobic z ta kasa co chcesz,skoro Ola ma juz wszystko;)

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #378925 przez nelka
My na szczepienie idziemy w przyszłym tygodniu bo dopiero w sobote mija 8tyg. od urodzenia się Zosi- ale ten czas leci jak szalony :ohmy: a mnie już męczą myśli o powrocie do pracy ;)

Normalnie uwielbiam jak Zośka się rano budzi i wierci w łóżeczku, podchodzę do niej a tam uśmiech od ucha do ucha, to jest chyba najcudowniejszy moment z całego naszego dnia :lol: budzi się po tylu godz spania i zero płaczu tylko sama radość :woohoo:

Elwerka i jak tam siorka przyjechała to będziecie cos myśleć a alimentach dla Olka? mam nadzieję że troszkę ci pomoże żebyś sobie odpoczeła, a twoja siostra też ma dziecko? wybacz jeśli zabardzo się wtrącam to nie odpowiadaj...

Ewelinda dużo masz tych kupek :ohmy: moja robi ekonomoicznie raz a porządnie, aż wstyd ją zabrać w gości bo każda kupka kończy się kąpielą w zlewie :blink: podejrzewam że robi tak specjalnie bo lubi moczyć dupke :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka