- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja też nie lubi leżeć na brzuszku, od razu się buntuje, kiepsko jej idzie też podnoszenie główki. Szczepienie już za nami, odbyło się prawie 2 tygodnie temu i jakoś dzielnie dałyśmy radę.
Upodobała sobie tylko prawą stronę do leżenia, na boczku wogóle nie chce leżeć, tylko plecy i prawa strona :/ staramy się kłasć ją na lewej przekręcać główkę ale jakoś narazie nie bardzo jej się to zmienia.
No i objawiła się u nas alergia pokarmowa, mianowicie czerwone krostki na policzkach, szorstka skóra, a takimi drobniutkimi krosteczkami mała miała obsypane całe czułko, do tego zaczęła się ciemnieniucha która też jest objawem alergi i na nadgarstku pojawił się taki jakby liszaj. Dostałam na recepte mleko nutramigen, jednak czy jej to mleko służy bo bardzo dużo go zwraca :/ co mnie martwi, ale buźka się poprawiła, krostki poznikały jest znowu gładziutka chociaż to mleko pije dopiero do 3 dni. Wcześniej ładnie mi spała, teraz ma tylko drzemki paro minutowe i się budzi, płacze jest niespokojna i niewiem dlaczego. W ogóle w nocy zanim bidna zaśnie to z 20 razy zbudzi ją odruch moro :/ chociaż jest cicho i światło zgaszone.
W poniedziałek jedziemy do alergologa, może on coś pomoże.
Pozdrawiam
Madzia, współczuje, ale trzymaj się ciepło. Będzie dobrze, czasami potrzeba kryzysu po to żeby docenić siebie nawzajem. Mój świat też się pozmieniał odkąd jest dziecko i wiadomo różnie bywa, ale ważne żeby jakoś przetrwać.
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do mleka to faktycznie dużo ulewa, ale widać pomaga bo buźka już bez wysypki. Pediatra powiedział mi że alergia pokarmowa uwidacznia się w 3 miesiącu życia, więc obserwujcie swoje dzieci, u mnie już pod koniec drugiego zaczynały się pewne objawy, ale czytałam o tym dużo na necie i w miarę szybko zareagowałam na te krostki, wcześniej nic się nie działo.
Ostatnio od jakichś 3 dni Oliwka jest marudna, wydaje mi się to trochę za wcześnie ale jak płakała to prawej strony u góry tak jakby wychodził jej ząbek, widać w dziąśle coś białego. Możliwe to? Dopiero skończyła 11- go dwa miesiące. W zasadzie ślini się i wkłada całe rączki do buźki.
Ja na wzdęcia daje infacol tak jak Wy i bardzo sobie go chwalę, praktycznie problemów z brzuszkiem nie było.
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wczoraj bylam u poloznej i tez zwrocilam uwage na slinienie i na to ze Kinga pcha cala raczke do buzi i pan mi powiedzial ze to jest poczatek zabkowania, tak wiec szykujmy sie na zabki
ja tez sobie chwale ten infacol
a z ta glowka to do oporu az sie przyzwyczai lakarz mi jeszcze doradzil delikatne masaze szyjki prysznicem ale jeszcze nie probowalam bo nie wiem do konca jak za to sie zabrac.
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiejsza noc,w miare ale zanim Olek zasnal to znowu byl ryk! Nie wiem co mu bylo,marudzil .albo znow bolal go brzuszek eh.. Wkoncu zasnal.od 21-24 ,karmienie,00.20-3.15,karmienie,stekanie,3.40-5.00 i znow karmienie i robienie kupki az do teraz a jest godzina 7. cos tam zrobil ale robi dalej..i oczywiscie poplakuje... Noo ale troche pospalismy...
Uciekam ,zasnal ,moze kimne cos jeszcze ;D paaa ;*
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Moim zdaniem nie ma co zastawiać dzieci poduszkami bo ograniczamy im wtedy ruchy i nie mogą trenować. Jak bąbelek preferuje tylko jedną stronę to wystarczy raz kłaść z jednej z raz z drugiej.
Już drugi raz mi się zdarzyło że rano trzymałam Zośke na brzuchu opartą o moje nogi i patrząc prosto w oczy mamusi robiła kupke oczywiście swoją wielką kupkę musi jej to pasować bo leży na pół siedząco a bawiąc się jej nóżkami podciągam je do brzuszka, idą wtedy bączki jak szalone i kupka...
Moja mama dzisiaj przyjedzie, jest śliczna pogoda więc wkacu pomyje sobie okna i wypiorę firanki bo nie długo nie odróżnie nocy od dnia
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
5 głosów możesz oddać każdego dnia,głosuj "kala321" dziękujemy;D
www.bebiklub.pl/ho...ria/?start=2320
ewelinda,moja znajoma robi
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patryk też się ślini i wkłada rączki do buźki