- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
A moja mała uwielbia włosy... no ubóstwia. ręce wyciąga żeby dać pomacać troche
muszę jej lalke kupic z włoskami bo moich mi szkoda
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak jak ja sie dziwię,że rośnie i tylko po zdjęciach czy jak ktoś mówi,widzę różnicę,a tak wydaje mi się ,że nie rośnie
na pewno usmiecha się do Ciebie,wydaje dźwięki i rozpoznaje głos Twój-a to jest duży rozwój
każde dziecko w swoim czasie rozwija inne umiejętności,jedne szybciej,drugie później,ale i tak są słodkie
jeden ,dwa dni i już umieją coś innego,dlatego tak fajny jest ten czas,ż emozemy z naszymi maluchami być w domu i widzieć to;D każdego dnia
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tatus malego,zaczal sie czepiac znow.jea.
U nas kaszka wysypka nie zniknela.Kalus u Was tez to wygladalo jak kasza manna?na calym ciele? U nas normalnie krostka przy kroscie,a malego to swedzi chyba..
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Elwira a bylas z tymi krostkami u lekarza ? jak nie bedziesz widziala poprawy i bedziesz widziala ze malego to boli albo swedzi to powinnas isc do lekarza bo to moze byc atopowe zapalenie skory
co ten tatus sie znowu czepia ?
zebys sie nie smutala to Kinia przesyla dla Olka buziaka
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziś Patryk miał pierwszą randkę-spacer z Blanką,a potem wspólna zabawa w domu:)jutro znów umówieni...oj rośnie mi podrywacz;)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam pampersy tzn Kinga i niestety czesto sie z nich wylewa, jak Kinga narobi to po same pachy body, skarpety wszystko brudne
dzisiaj tak mi narobila ze jak ja rozbieralam to ona byla cala w kupie ... rece, nogi, pachy, wszystko. pozjniej zostawialm ja na przebieraku na golaska i chcialam jej zrobic zdjecie z pieknie podniesiona glowka a ona sie zesusiala i zaczela plywac w siuskach ( przescieradlo musialam sciagnac bo tez bylo w kupie ) ales sie z niej usmialam jeszcze nie raz ten szkrab zaskoczy i rozbawi mamusie
dlatego tez pytam o pieluchy bo musze sprobowac innych, moze nie bedzie z nich tak wyciekac ?
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Elwerka całkiem możliwe że to kolejny skok albo poprostu ma gorsze dni. A może za często go przystawiasz i nie jest głodny dlatego tak robi?
Kala ma rację może poprostu nie dostrzegasz jakie Olek robi postępy, u takich maluszków to nie są takie wielkie postępy że nagle np. zaczynają chodzić ale drobne rzeczy które popychają je naprzód jak np. delikatne muskanie rączką zabawek. Trzeba się cieszyć nawet z najdrobniejszych rzeczy jak uśmiechy czy guganie a reszta przyjdzie z czasem.
Kala co dalej z pępkiem? przecież to już ponad 2miesiące
Jestem przerażona wykopałam swoje stare ciuchy i dopiero po nich dotarło do mnie jak mi ciałka przybyło patrząc na codzień w lustro tak tego nie dostrzegałam, nie mieszcze się coprawda w część ciuchów z przed ciąży ale żeby ciuchy które były mi za duże teraz były za małe to już jest koniec świata jakoś nie mogę się zaakceptować ostatnio... nie podobam się sobie
dobranoc mamuśki, kolorowych snów dla naszych pociech
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
walczymy,suszymy i czekamy kiedy mały postanowi od mamy się odczepić i pępek zgubi;D
ja też używam papmersów białych (miałam też huggis kupione i z belli-happy-bo dostaliśmy),ale jak na razie pampersy chyba najlepsze lubiłam też huugisy-są podobne jakościowo
nam też mały jak zrobi kupę "po pachy",plecy to wszystko do przebrania,a mały czasem ma przymusową kąpiel w ciągu dnia,ale ostatnio jak mówiłam lekarce że takie rzadkie czasem robi i dąła nam kropelki,to teraz jakby lepiej robi,już nie cieknie mu tak nogawkami czy na plecy(ale wciąż robi wielkie) przepraszam za obrazowość;D
jutro idziemy rano na te bioderka do ortopedy,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze
i też mam nadzieję,ze mały nie zrobi mi kupy w drodze,bo ciężko go będzie po drodze przebierać
ok koniec o kupie,czas iść spać,bo zaraz maluch się obudzi na jedzenie
miłych snów mamusie i ich dzieciaczki;D
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co to za kropelki ? ja mam wizyte dopiero 12 lipca ( druga dawka rotawirusow ) wiec moze zapytam jak dalej bedzie po pachy
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a u mnie noc znowu do polowy bezsenna, teraz bym pospala ale Kinia sie obudzila i gawedzi sobie na przemian zasysajac paluszki
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak powiedzialam Olkowi ze Kinia daje mu buziaka to sie usmiechnal;p chyba sie mu to podoba;p
U nas dzis cieplutko i juz o 8 bylismy na podworku,szkoda ze maly marudzil i posiedzielismy z pol godzinki,bo nie chcial spac,ale zawsze cos;) dzis moja mama ma urodziny,co prawda juz w sobote swietowalismy ale wypadaloby moze jakis tort kupic;p hehh
Oh..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Milego dnia ;* a co do postepow malego,moze macie racje... Chyba za wiele wymagam od malego,a on poprostu rozwija sie swoim tempem.. Ja tez nie od razu nauczylam sie czytac;p
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa