BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #302978 przez Moniq
ewelinda, ja też dołączam się do kali modlitw :) wszystko będzie dobrze, najważniejsze że jesteś pod opieką i że lekarza zorientowali sięco się dzieje; zastrzyki znoś dzielnie. i nie zamartwiaj się, bo maluszek wszystko czuje razem z Tobą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #303119 przez nelka
Moniq to wesoły miałyście powrót do domu, mój m to z tej radości może nawet zapomnieć że trzeba nas odebrać ze szpitala :blink: hihi

ewelinda trzymaj się cieplutko i może lepiej żeby ci zatrzymali w szpitalu żebyś była pod staną kontrolą, te wyprawy do lekarza pewnie też są męczące a ta wszystko będzie na miejscu!

ma może któraś problem z żylakami odbytu? bo mi się chyba porobiły :huh:

12 lata 11 miesiąc temu #303213 przez Elwerka00
a po czym stwierdzasz ,ze Ci sie porobily? Masz jakies objawy?

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #303373 przez szolrak1
ja również czuje sie większa synuś rośnie , ja wagowo stoje w miejscu a mały przybiera. Chodze w leginsach rajstopkach i sukienkach ale faktycznie udka mam jak hipcio :P :)z xs do L :)

wczoraj na szkole rodzenia miałam wizyte na oddziale połozniczym oj bedzie wesoło... musze wkoncu pojechac do mojego szpitala na obchód ;]

ewelinda myslę o Tobie , ciesze sie ze wyniki są lepsze , wszystko bedzie dobrze , trzeba zaufac GÓRZE ... to juz niedługo maluszek urośnie zobaczysz .

Postaram się wrzucic zdjecie maluszka bo chcce Wam pokazać jak mój Bruno się do Was usmiecha:)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #303395 przez nelka
szolrak fanastyczny uśmiech :lol: super pamiątka!

zrobiły mi coś w rodzaju pęcherzy przy "wyjście",a po jakiś czasie się chowają, w ciąży żylaki to niby normalka... muszę zapytać doktorka czy czasem przy porodzie mi nie pękną bo to może boleć ;)

12 lata 11 miesiąc temu #303445 przez kala321
nelka ja nie miałam,ale moja przyjaciółka miała,podobno bolące to jest
lekarz jej mówił,że ma nie przeć jak robi stolec za bardzo,aby nie spowodować pęknięcia
brała po porodzie jakieś leki,ale nie pamiętam,mogę podpytać jak chcesz

szolrak macie ładny uśmiech,a co mu wtedy opowiadałaś? my mamy taką minę z językiem na wierzchu,jak lekarz badał mózg i mówił" widać ,że ma wszystko w główce dobrze poukładane",a ja na to "wiadomo po mamusi" i wtedy mały zrobił śmieszną minę,jakby z językiem na wierzchu

miłęgo dnia

dziś mam trochę pracy,bo muszę przygotować biżuterię, jechać do klientki, na szkołę rodzenia i do księgowego, może mojemu mężowi dziś uda się pójść na szkołę,ma do mnie dojechać jak co,mam nadzieję,że dojedzie.Dziś temat poród.

12 lata 11 miesiąc temu #303460 przez szolrak1
dziekuje:D :laugh: :laugh: :laugh:

Kaluś haha zrobiła nam zdjecie dokumentujące płeć :P stwierdziła , że atuty ma dorodne mowiąc " to napweno po tatusiu, oj tatuś się czerwieni" podjechała na twarz sprzetem i pyk zdjecie a mały sie smieje heh:) potem zrobiła zdjecie jak bawi sie pepowina i jak ja gryzie , zakrywał oczka łapkami i ssał paluszek:) ech kochany jest:D pani asystent tez chciała zobaczyc hehe a pani dr do niej : " uciekaj , nie podgladaj chłopaka, masz w domu swoich - uciekaj " ahhaha i ogólnie było śmiesznie a z tego smiechu brzuch mnie bolał:) wiec małemu sie udzieliło :) ;) :silly: :lol: :woohoo: B)

12 lata 11 miesiąc temu #303606 przez nelka
dzięki kala nie bolą mnie te żylaki a za dwa tygodnie idę na wizytę to się zapytam doktorka co z nimi robić.

moja córeczka dzisiaj tak się ułożyła że trąca mamusie nóżkę w żeberka :dry: rano jak mój m wychodził do pracy i się obudziłam to tak szalała że puściłam jej pozytywkę żeby dała mi jeszcze pospać i pomogło :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #303616 przez Moniq
cześć Dziewczyny :)
szorlak niezły usmiech :)
nelka, żylaki się zdarzają w ciąży, unikaj zbytniego pracia przy kupie; ale żylaki przeważnie bolą
u nas kolejna nieprzespana noc, moje starsze maleństwo nie usypia przy pozytywce :( a wstała dziś o 4 i stwierdziłą że to już koniec spania, trochę się zdrzemnęłam teraz, bo jest w przedszkolu ale jestem tak zmęczona że trudno mi zasnąć.
miłego dnia

12 lata 11 miesiąc temu #303714 przez agata250885
Cześć przyszłe mamusie kwietniowe :) Dołącze do was również. W Polsce lekarz określił dokładny termin porodu 1 maj, a tu w Niemczech gdzie przebywam obecnie wyszło ze mam termin 30 kwietnia. Więc urodzę albo na początku maja albo pod koniec kwietnia. To będzie już niespodzianka :) .

12 lata 11 miesiąc temu #303841 przez ewelinda83
Czesc :)
Jestem po kolejnej dwce zastrzyku ( na rozwoj pluc u dziecka ):) , juz ostatniej dupka troche pobolala :(
Kinga nie dawala mi dzisiaj spac a raczej moj twardniejacy brzuszek :( naszczescie po zazyciu nospy sie uspokoilo :)

12 lata 11 miesiąc temu #303846 przez nelka
witaj agata :)

ewelinda a te zasztyki podają ci bo planują wcześniejszy poród?

12 lata 11 miesiąc temu #303866 przez kala321
witaj Agata-napisz coś wiecej,wiesz już płeć i imię dzidzi? jak się czujesz? czym się zajmujesz?

12 lata 11 miesiąc temu #303884 przez agata250885
Hej :) .Dziękuje czuje się na prawdę dobrze całą ciąże. Teraz zaczoł pobolewać mnie kręgosłup.Ale to chyba normalne. :) To moje pierwsze dziecko, będe miała chłopczyka. Nad imieniem jeszcze myślimy ale jest na prawdę nie łatwo wybrać nam.
Pracowałam w Polsce, ale teraz przebywam w Niemczech ponieważ mój mąż tu pracuje a ja chciała bym być razem z nim teraz. Urodzę tez tutaj. :) .
Właśnie zastanawiam się czy otrzymam becikowe w Polsce rodzać tutaj.Ale tam prcuję, a mój mąż odprowadza podatki tutaj. Może ma któraś z was wiedzę na ten temat. A do kiedy składa się tak w ogóle wniosek kobietki? :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #303917 przez ewelinda83
Tak, Nelka zastrzyki mi podaja bo planuja wywolywac porod :( Chyba wspominalam, ze niunia nie rosnie tak jak powinna, mam stwierdzona Hipotrofie (hipoplazja) wewnątrzmaciczna, IUGR. W moim wypadku jest to hipotrofia asymetryczna czyli wykryta w drugim lub trzecim trymestrze ciąży.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka