BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #300059 przez Elwerka00
Hej Kobietki ; )

Ja jestem tu nowa,ale nawet sobie nie wyobrazacie ile dają takie wypowiedzi jak Wasze ; ) Ja jestem w 29 tc. Jeszcze troszeczke do konca ale juz sie strasznie boje ; )
; )

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #300116 przez nelka
witaj elwerka wśród kwietniowych mamuśek:) będziesz mieć synka czy córeczke? a poród na kiedy?

ostatnie dni fatalnie śpie, wogle mam nie najlepszy humor i kiepsko się czuję... ah te hormony...

moja kruszynka ostatnio rozpycha się nie samowicie, chciałam ją dzisiaj nagrać jak naciąga brzuszek stópką ale cwaniara jak tylko się przygotuję to się uspakaja jak odłoże aparat to znowu zaczyna, złośliwe to po mamusi :lol:

kala czytałam tą twoją liste ale nie mam głowy żeby pomyśleć co brakuje, z tego co kojarze to parasolki do wózki chyba nie zapisałaś...

12 lata 11 miesiąc temu #300130 przez Elwerka00
; ) Ja własnie spodziewam sie synka ;D porod mam na 25 Kwietnia ; )
Jesli chodzi o nagranie kopniaczkow naszych malenstw to mam tak samo ;D jak tylko wlacze kamerke to spokojny jest , czekam czekam i nic ;D to rezygnuje,a wtedy Mały znowu zaczyna ;D chyba z nimi nie wygramy ;D

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #300230 przez Moniq
Elwerka, witaj wśród nas, mam nadzieję że się zadomowisz :)) gratulacje synka :)

ja mam dziś wizytę u gin, na samą myśl czuję się zmęczona, mam zepsuty samochód a na wizytę muszę przejechać przez połowe Warszawy autobusem, a na dworzu jest tak zimno :(( chodze tak powoli, że chyba zajmie mi to pół dnia

mój apetyt tez nie za duży,ostatnie nocki mam lepsze- wstaje tylko 2-3 razy na siku i napić się.
i znowu od wczoraj boli mnie głowa, tak że ledwo z nią wyrabiam, wczoraj cały dzien przeleżałam w łóżku ale dziś nie ma tak dobrze. za to w sobotę dogodziłam sobie robiąc pączki :D były przepyszne, jeszcze tylko do pełni szczęścia któregoś dnia muszę zrobić faworki

Karola, trzymam kciuki za zalczenia, nie martw się nie zaniedbujesz Malutkiej, ona i tak zawsze jest z Tobą, więc wystarczy że pogłaszczesz brzuszek i już masz chwilę czułości.

kala, faktycznie brak parasolki do wózka i nawilżacza(bardzo przydatny-mi już teraz ratuje zycie,podkradam go córce ale chyba muszę kupić drugi) i może jakaś maść na pękające brodawki, acha i jeszcze sól fizjologiczna do przemywania oczek przez pierwsze tygodnie,ręczniki papierowe do podcierania się po kąpieli-praktyczniejsze od zwykłych reczników.chyba tyle jakby coś mi się przypomniało to napiszę :D

miłego dnia :)

12 lata 11 miesiąc temu #300303 przez Elwerka00
dziekuje ;) tez mam nadzieje,ze sie szybko zadomowie ; ) ja mam wizyte jutro i tak jak Ty,bede musiala jechac autobusem,ale ja to az 60 km bo tak sobie lekarza znalazlam dobrego,a potem sie przeprowadzilam i nie chcialam juz zmieniac ehhh.. Nie wiem tez jak dam rade bo jak chodze to brzuszek boli i tak zimno..brr..

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #300387 przez Moniq
mnie też boli brzuszek jak chodzę, problem sprawia mi nawet nie cały kilometr który mam żeby odprowadzić córkę do przedszkola, więc często podjeżdżam kawałek autobusem; dlatego musze dziś wyjechać wcześniej żeby od przystanku dotrurlać się do przychodni na czas :))
ale 60 km, to kawał drogi, powodzenia, na szczęście dziś jest trochę cieplej a jutro ma być znowu odrobinę cieplej.

12 lata 11 miesiąc temu #300480 przez kala321
nie będę miałą parasolki do wózka jakoś mi sie to mało przydatne wydaje i za bardzo nie podoba

witaj elwerka napisz coś o sobie i maleństwie;)

12 lata 11 miesiąc temu #300488 przez kala321
Moniq-masc na brodawki mam, sól fizjologiczna a nie wodą z rumiankiem lub samą wodą?ręczniki to mam w domu zawsze papierowe,wiec tylko muszę pamiętać o zabraniu ich do szpitala(chodzi o takie normalne,czy jakieś specjalne?)
jak co to pisz? cały czas myślę,że czegoś brak
a jak Wy z zakupami?

12 lata 11 miesiąc temu #300492 przez kala321
no niedługo ma się bardziej ocieplić też na to czekam
mnie boli czasem pod brzuszkiem to spojenie łonowe,ale to podobno normalne,bo się rozciąga
ale tez mam wrażenie,że bardziej się toczę-kulam jak idę:P wszystko mi tak wolno idzie;P;)taki bulinek

12 lata 11 miesiąc temu #300584 przez nelka
kala parasolka może i ładnie nie wygląda ale jest bardzo potrzebna, szczególnie że latem nasze dzieciątka będą malutki i delikatne i trzeba je chronić przed słońcem szczególnie.

elwerka to naprawdę spory kawałek masz do lekarza, ciężko ci będzie na końcówce jak wizyty będą częstsze ;)

mój m wkącu zabrał się za pokoik dla Zosi :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #300586 przez ewelinda83
Ja mam to samo przy chodzeniu, ciagnie mnie tak do dolu ... musze przystanac i chwile odpoczac.
Zaraz sie wybieram do szpitala, mam nadzieje ze dzisiaj lakarka bedzie miala bardziej optymistyczne wiadomosci dla nas :)

12 lata 11 miesiąc temu #300665 przez Elwerka00
Nelka ja mysle,ze pod koniec to juz na ten miesiac chociaz przed porodem to pojde mieszkac do brata bo on mieszka w tym miescie co mam lekarza.. wiec obym tylko do tego wytrzymala hehe ; )

kala a o sobie moge napisac ,ze mam 20 lat ;) mlodziutka mama,tak wiem ale bardzo szczesliwa.. ;) jestem w 28 tc. Bede miala synka ; ) imie juz wybrane -Aleksander ; )
a Ty co bedziesz miala ; )

my cięzarne mozemy sie kulac , bo isc naprawde ciezko...a przed nami jeszcze kawaleczek i bedzie jeszcze ciezej ...

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #300675 przez Karola1990
Elwerka00 ... ja mam 21 ;) a uczysz się jeszcze?
ja dziś już byłam na uczelni po wpis i wkurza mnie to strasznie bo muszę jechać 30km w jedną stronę żeby się podpisali. Nie chcę prosić nikogo żeby wzieli i przy okazji mój indeks bo w sumie mógłby się ktoś domyślić, a najlepiej to daliby mi wszystkie żebym latała i załatwiała za innych. ale zła jestem dziś.

nie wiem co mam zrobić na obiad. nienawidzę obierać ziemniaków ale po tylu dniach kanapkowych czas coś normalnego zjeść.
Co wy dzis gotujecie na obiadek?

12 lata 11 miesiąc temu #300710 przez kala321
a co o mnie,my spodziewamy się Patryka Mateusza:),mam 33 lata,jestem w 31 tyg(dokładnie 30 tydzień i 4 dni-jak mi oblicza;))
zaraz wychodze do szpitala na szkołę rodzenia

12 lata 11 miesiąc temu #300711 przez kala321
ja mam rosół w sam raz na takie chłodne dni;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka